Kunnen wimpers afbreken door een wimperkruller?

Er zijn verschillende manieren om mooie, lange wimpers te krijgen. Zo kun je een wimperserum gebruiken, wimperextensions laten zetten of een mascara met extra volume en lengte kiezen. Ook een wimperkruller kan helpen om je wimpers optisch meer lengte en volume te geven. Door ze te krullen gaan je wimpers omhoog staan, waardoor je een frisse uitstraling krijgt. Op fora zijn er echter veel mensen die beweren dat wimperkrullers schadelijk zijn voor de wimpers. Kunnen wimpers afbreken door een wimperkruller? Wij zochten het voor je uit.

 

Breken wimpers af door een wimperkruller?

Het antwoord hierop is ja en nee. Eigenlijk hangt het vooral af van de manier waarop je de wimperkruller gebruikt. Een wimperkruller kan wimpers af laten breken als je:

  • eerst mascara gebruikt en dan de wimperkruller
  • de wimperkruller veelvuldig open en dicht knijpt om ze één keer te krullen
  • de wimperkruller te warm laat worden
  • de rubbertjes van de wimperkruller scheef zitten
  • je te hard in je wimperkruller knijpt (ze moeten natuurlijk niet gaan knakken)
  • dagelijks een wimperkruller gebruikt
  • je trekt aan je wimperkruller tijdens het knijpen

 

Hoe gebruik je een wimperkruller?

Een hele fijne tip om je wimpers makkelijker te krullen is om de wimperkruller te gebruiken vóór je mascara gebruikt. Hierdoor krijg je niet alleen het mooiste effect, je beschadigt de mascara niet op de wimpers en ze breken hierdoor ook niet snel af. Ga maar na: wimpers met mascara voelen vaak iets harder aan, met name als je waterproof mascara gebruikt. Als je deze wimpers probeert te buigen kunnen ze dus breken. Gebruik daarnaast ook een verwarmde wimperkruller. Door even kort met een föhn op de wimperkruller te blazen wordt die warm en krul je je wimpers veel makkelijker. Wees hier echter voorzichtig mee en voel van tevoren altijd of de kruller niet te warm is.

 

Kunnen wimpers afbreken door een wimperkruller?

Onze conclusie is dat je een wimperkruller gewoon kunt gebruiken, zolang je het maar niet dagelijks doet en er voorzichtig mee omspringt. Als je een feestje hebt of een belangrijke presentatie, kun je zeker met een wimperkruller aan de slag. Ben je toch bang dat je wimpers uittrekt, dan kun je de wimperkruller beter laten liggen. 


Aanraders uit de shop