Hoe gebruik je een highlighter?

Met een highlighter kun je jezelf letterlijk en figuurlijk laten stralen. Door een highlighter aan jouw routine toe te voegen, geef je extra vorm en glans aan het gezicht. Er zijn verschillende soorten highlighters verkrijgbaar. In deze blogpost vertellen wij je alles over highlighters en waar je deze het beste aan kunt brengen.

 

Soorten highlighters

Highlighters zijn er in allerlei vormen. Over het algemeen kunnen we highlighters verdelen in drie categorieën: poeder highlighters, vloeibare highlighters en creme highlighters. Welk type highlighter je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van jouw wensen en huidtype. Voor een vettere huid wordt over het algemeen een poeder highlighter aangeraden, maar wil je de highlighter bijvoorbeeld alleen op de jukbeenderen aanbrengen? Dan kun je met een vettere huid ook best een vloeibare of creme highlighter uitproberen. Kies dus voor de variant die jou het meest aanspreekt en test wat voor jou werkt.

 

 

Kleuren highlighters

Highlighters zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar met koele of warme ondertonen. Daarnaast bevat highlighters vaak een zilveren, gouden, parelmoer of metallic glans. Voor een koel huidtype, met roze ondertonen, wordt veelal een highlighter met een roze of zilveren tint aangeraden. Voor types met een warme ondertoon, worden veelal warme tinten met een gouden glow aangeraden. Ook hier geldt, test en kies de kleur die jou het meeste aanspreekt.

 

 

Waar breng je een highlighter aan?

Een highlighter kun je het beste aanbrengen met de vingers of een kwast. Dit is afhankelijk van het type highlighter (vloeibaar of een poeder highlighter) maar ook jouw persoonlijke voorkeur. Je kunt een highlighter op verschillende plaatsen aanbrengen, over het algemeen breng je een highlighter aan op de plaatsen van je gezicht waar het licht op valt, zoals:

  • Op het wenkbrauwbot, net onder de wenkbrauwen
  • Binnenste ooghoeken
  • Op de neusbrug
  • Cupid’s bow
  • Jukbeenderen

Highlighter onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoeken, trekt meer aandacht naar de ogen en laat deze groter lijken. Een beetje highlighter in de cupid bow (het boogje van de bovenlip) zal de lippen er iets groter uit laten zien en door wat highlighter op de jukbeenderen aan te brengen kun je meer definitie aan het gezicht geven.

 

Highlighter voor het lichaam

Naast het gezicht, kan een highlighter ook aan worden gebracht op het lichaam. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie glans op de sleutelbeenderen? Is het een mooie zomerdag of heb je een feestje, een beetje vloeibare of creme highlighter op de armen en benen, maakt jouw look helemaal compleet. Bekijk onderstaande video eens om te zien wat het effect van een highlighter op het lichaam is:

 

 

Get that glow!