Onze goede voornemens op het gebied van make-up

Heb je al goede voornemens voor het nieuwe jaar gemaakt? Wij in ieder geval wel. En dan niet op sportief gebied (hoewel dat natuurlijk ook nooit kwaad kan). Nee, we hebben onze goede voornemens op het gebied van make-up gemaakt. Less is more, niet te mat en meer geduld zijn een aantal uitspraken waar we ons meer aan gaan houden in 2018. Benieuwd welke goede voornemens wij jou aanraden? Je leest het hier. 

 

Goede voornemen 1: Ik zal meer geduld hebben

Echt, geduld is zo ontzettend belangrijk bij het aanbrengen van make-up. Als je producten te snel over elkaar heen aanbrengt, gaat het vlekken en irriteren. Trek daarom iets meer tijd uit voor je make-up routine. Heb je door omstandigheden minder tijd dan normaal? Kijk dan of je een product niet beter over kunt slaan.

 

Goede voornemen 2: Ik laat mijn wenkbrauwen vaker met rust

Ach ja, die wenkbrauwen… Er zijn zoveel trends en je epileert je een slag in de rondte om de perfecte vorm te krijgen. Toch is het heel vaak zo dat je net een haartje teveel wegplukt, waardoor je wenkbrauwen er minder mooi uitzien. Een tip: blijf uit de buurt van vergrotende spiegels en epileer niet te dicht op je spiegel. Zo voorkom je dat je meer weghaalt dan nodig is.

 

Goede voornemen 3: Ik zal kleuren beter matchen

Je hebt een fantastische lipstick gekocht, en een hele fijne lipliner. Alleen zit er net een beetje kleurverschil tussen de lipliner en lipstick. Is dat erg? Wel als de lipliner een tint donkerder is dan de lippenstift. Je krijgt hierdoor een donkere rand om je lippen en dat ziet er niet mooi uit. Je kunt je lipliner beter een tint lichter kopen of in exact dezelfde tint als je lipstick zodat je het mooiste resultaat krijgt. Trek ook niet een dunne rand om je lippen, maar laat de lipstick en lipliner als het ware in elkaar overlopen. Veel beautymerken bieden ook een lipstick en lipliner in dezelfde kleur aan.

 

Goede voornemen 4: Ik ga geen wimperkruller na mascara gebruiken

Hoe vaak we dit niet horen… Niet doen! Als je eerst mascara gebruikt, worden je wimpers al harder door de mascara. Als je daarna een wimperkruller gebruikt heb je grote kans dat je wimpers afbreken. Gebruik daarom altijd je wimperkruller voordat je de mascara aanbrengt. Lees ook ons artikel over mascara aanbrengen.

 

Goede voornemen 5: Ik ga geen laag over laag opdoen

Even een concealer, dan de foundation, een poeder, beetje blush, bronzer, highlighter…. Voor je het weet ben je vijf lagen verder en ziet je gezicht eruit als een pop. Niet de ideale look als je graag een fris en stralend uiterlijk voor ogen hebt. Houd altijd in de gaten hoeveel product er op je gezicht gaat en probeer het zoveel mogelijk te minimizen. Niet alleen is je huid hier erg blij mee, je bespaart ook nog eens tijd bij het aanbrengen en afhalen.

 

Goede voornemen 6: Ik maak geen panda-ogen meer

Vind jij het leuk om eyeliner in je oogmake-up te gebruiken? Let er dan op dat je niet te veel eyeliner op de onderste oogrand of aan de binnenste ooghoek aanbrengt. Dit zorgt er alleen maar voor dat je ogen kleiner tonen en je krijgt die bekende ‘panda-look’. Als je op die plekken graag een kleur aan wilt brengen kun je beter kiezen voor een lichtbruine kleur of taupe kleur. Wil je je ogen groter laten lijken? Dan kun je juist lichte oogschaduw aanbrengen aan de binnenhoek van je ogen.

 

Goede voornemen 7: Ik moderniseer mijn make-up

Als jij dag in, dag uit dezelfde make-up draagt, kan het zo een gewoonte worden dat je niet door hebt dat jouw stijl niet meer ‘in’ is. Kijk af een toe eens om je heen om te zien hoe anderen hun make-up aanbrengen. Hoe zien de gezichten op de covers van magazines eruit? Hoe dragen mensen in tv-programma’s hun make-up? Zo kun je heel eenvoudig met de tijd mee gaan.  

 

Goede voornemen 8: Gebruik producten zoals ze bedoeld zijn

Als je je make-up routine uit wilt breiden, is het belangrijk om eerst wat research te doen over de producten die je wilt gebruiken. Waar breng je precies een bronzer aan, en welke plekken in je gezicht kun je laten oplichten met highlighter? Door een aantal tutorials te bekijken op Youtube of advies te vragen aan je schoonheidsspecialiste voorkom je dat je producten verkeerd gebruikt en per ongeluk een clownslook creëert.

 

Goede voornemen 9: Ik reinig mijn gezicht iedere avond

Ook al ben je nog zo moe, ook al ziet je bed er tien keer aantrekkelijker uit dan die badkamer met make-up reiniger…. Niet doen! Als je met make-up op gaat slapen zie je er de volgende ochtend niet alleen uit als een panda, je kunt ook huidproblemen en ontstoken ogen krijgen. Niet erg aantrekkelijk, dus leg desnoods een doosje met make-up doekjes naast je bed als reminder.  

 

Goede voornemen 10: Ik zal mijn make-up kwasten vaker reinigen

Hoe vaak was jij je make-up kwasten? Weet je het niet meer? Je bent niet de enige, zelfs de grootste beauty bloggers en vloggers geven toe dat ze vaak vergeten om de kwasten te wassen. En dan terwijl aangeraden wordt om ze om de twee weken te wassen… Prent het in je hoofd, zet het in je agenda, die twee weken routine is een must! Doe je dit niet dan krijgen je make-up kwasten veel bacteriën, waardoor je puistjes en plekjes in je gezicht kunt krijgen.

 

Heb jij nog goede voornemens voor 2018 op het gebied van make-up? Laat het ons weten via de mail of Facebook.