Feiten en fabels over wimperserums

Hoe populairder het wimperserum wordt, hoe meer vragen er over komen. Wat is het verschil tussen de verschillende wimperserums? Is het wel veilig in gebruik? Bevat een wimperserum hormonen? Wanneer zie je echt resultaat? In onderstaand artikel beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen en kwesties over wimperserums. Zijn onderstaande ‘claims’ echt feiten, of juist grote fabels die voor verwarring zorgen?

 

1. Ieder wimperserum is hetzelfde

Niet waar. Ieder wimperserum heeft juist een compleet eigen formule, die onderling ook erg sterk kan verschillen. Zo heeft het GrandeLash wimperserum patent op haar unieke ingredientenmix waardoor geen enkel ander wimperserummerk dat complex in het serum kan gebruiken. Ook verschillen de serums onderling in de concentraties aan plantenextracten, conserven en de hoeveelheid verschillende ingrediënten. Sommige wimperserums bevatten hormonen of alcohol, anderen weer niet.

 

2. Door een wimperserum groeien je wimpers altijd een paar millimeter

Niet waar. Geen enkel wimperserum ter wereld kan claimen dat het de wimpers millimeters laat groeien of dat er een bepaald % bijkomt. Als voorbeeld nemen wij weer GrandeLash. De formule ondersteunt de natuurlijke gezondheid van de wimperharen, waardoor broosheid en breekbaarheid kunnen verminderen. Het is echter niet zo dat er standaard bij iedereen centimeters aan wimperharen bij komt. Wat het wimperserum wel doet, is de wimperharen de optimale natuurlijke lengte laten bereiken. Vaak red je dat van jezelf niet, omdat je wimpers door invloeden van buitenaf, je voedingspatroon of make-up gebruik sneller beschadigen. Het serum beschermt de wimpers tegen die schadelijke invloeden, waardoor ze sneller hun optimale lengte kunnen bereiken. Wat die optimale lengte is, verschilt per individu. Denk bijvoorbeeld aan het hoofdhaar, waarbij de ene persoon ook lange haren tot aan de knie krijgt en de ander tot aan de schouder. 

 

3. Een wimperserum geeft na vier weken al resultaat

Waar/Niet waar. Het hangt er vanaf hoe je dit bekijkt. De effectiviteit van een wimperserum loopt gelijk met die van de wimpergroeicyclus. Een wimper doet er tenminste zes weken over om vanaf de wortel met het serum verzorgd te worden en dan tot de ‘oude’ lengte te komen. Je zou heel misschien het allereerste verschil kunnen merken na vier weken, als de wimpers die al halverwege hun groeicyclus waren toen je begon met het serum, geprofiteerd hebben van de verzorging van het serum. Deze verschillen zijn echter nog minimaal, omdat alle wimpers eerst vanaf de basis verzorgd moeten worden met het serum. Na 12 weken zijn alle wimpers pas echt verzorgd vanaf de basis met het serum, dus dan zie je het optimale resultaat.  

 

4. Niet alle wimperserums zijn goedgekeurd voor cosmetisch gebruik

Waar. Dit is een feit. Sommige wimperserums zijn alleen verkrijgbaar op recept van een arts. Andere serums zijn zelfs afgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) voor cosmetisch gebruik, omdat de bijbehorende risico’s te groot zijn voor een cosmeticaproduct. Het gebruik van deze producten kan en mag dan alleen in samenwerking met een oogarts die je ogen nauwkeurig in de gaten houdt. Let bij het kopen van een wimperserum dus goed op dat je niet per ongeluk een serum koopt dat eigenlijk alleen via een arts voorgeschreven mag worden. Het GrandeLash wimperserum is bijvoorbeeld goedgekeurd voor thuisgebruik en cosmetisch gebruik.

 

5. Door een wimperserum te gebruiken kunnen mijn ogen van kleur veranderen

Waar/Niet waar. In dit geval kunnen we helaas niet voor alle merken spreken. Zelf bieden we GrandeLash aan, een wimperserum dat getest en onderzocht is door zowel oogartsen als dermatologen. In de uitgebreide testen is gebleken dat dit wimperserum de ogen niet van kleur laat veranderen.

De geruchten dat een wimperserum de ogen van kleur kan laten veranderen komt in veel gevallen door het ingrediënt bimatoprost, dat gebruikt wordt in een medicijn voor patiënten met glaucoom. Zij druppelen het product echt in hun ogen, en bij een aantal daarvan is een irisverkleuring vastgesteld. Hoewel Bimatoprost eerst in wimperserums te vinden was, is het inmiddels ook afgekeurd door de FDA voor cosmetisch gebruik (vanwege bovenstaande bijwerkingen). Je mag het alleen onder controle van een oogarts gebruiken.

 

6. Je wimpers kunnen verzadigd raken van een wimperserum

Waar/Niet waar. Ook in dit geval kunnen we niet voor alle merken spreken. In het geval van GrandeLash is dit in ieder geval niet waar. Na twaalf weken kun je optimaal resultaat zien, omdat alle wimpers dan een volledige groeicyclus met het serum verzorgd zijn. Daarna volstaat het om de wimpers om de dag te verzorgen, zodat de wimpers nog wel blijven profiteren van de ingrediënten in het serum. Het is echter niet zo dat je een wimperserum na een aantal weken ineens helemaal niet meer hoeft te gebruiken. Als je stopt met het gebruik van een serum, heb je binnen een paar weken je ‘oude’ wimpers weer terug.

 

7. Mijn wimpers worden ongelijk van een wimperserum

Waar, hoewel dit effect tijdelijk is. Dit heeft weer met de wimpergroeicyclus te maken. De wimpers die het eerste uitvallen nadat je begonnen bent met het gebruik van het wimperserum, zullen ook het eerste profiteren van de effecten van het serum. Deze wimpers kunnen hierdoor verbeteren en er anders uitzien dan de rest. Verschil in lengte kan dan een gevolg zijn. Geen zorgen, als je het serum twaalf weken trouw blijft gebruiken, worden de andere wimpers vanzelf ook verzorgd met het serum. 

 

Feiten en fabels over wimperserums

In bovenstaand artikel heb je veel feiten en fabels voorbij zien komen, de een soms nog vreemder dan de ander. Heb je zelf nog een vraag over wimperserums of over wimpers in het algemeen? We horen het graag. Stuur ons een mailtje via het info-adres en wie weet zie je jouw vraag ook terug in dit blog.


Aanraders uit de shop