0

Your BasketVermijd de gevreesde spinnenpoten met deze mascara-tips

Voor sommige vrouwen is het een geweldige trend waar ze maar geen genoeg van kunnen krijgen, voor anderen een nachtmerrie waar ze ongewenst last van krijgen tijdens het aanbrengen van mascara. Waar we het over hebben? De ‘spinnenpoten-wimpers’. Lees hier hoe je deze gevreesde spinnenpoten kunt vermijden.

 

Hoe krijg je spinnenpoten?

Spinnenpoten ontstaan als je lekker veel lagen mascara opdoet en onverhoopt nog een paar klontjes ertussen hebt zitten. De wimpers worden dan erg zwaar en gaan door de grote hoeveelheid mascara ook aan elkaar kleven. Hierdoor krijg je, in plaats van een mooie waaier aan wimperharen, een aantal dikke aan elkaar geplakte wimperharen die bestaan uit meerdere wimperhaartjes. Vaak voelen deze dikke wimpers ook hard aan en is het veel lastiger om je mascara te verwijderen.

 

Mascara spinnenpoten voorkomen, hoe doe je dat?

De meest basic regel maar je je echt aan moet houden: maak geen pompbewegingen als je de mascara uit de huls haalt. Hierdoor pers je er als het ware lucht in, waardoor de mascara ontzettend snel uit kan drogen.

 

Borsteltjes testen

Kijk daarnaast kritisch naar het borsteltje van de mascara. Bij sommige vrouwen werkt een borsteltje met hele fijne haren juist goed, terwijl een ander juist mooie resultaten krijgt met een borsteltje met een paar grove rubberen puntjes. Het is even uittesten wat voor jou het beste werkt.

 

Begin bij het begin

Een basistruc die we hier toch even herhalen is om de mascara echt goed bij de wimperaanzet aan te brengen. Je kunt gemorste mascara later altijd van je ooglid verwijderen. Als je vanaf de aanzet langzaam naar boven zigzagt tot aan de punten wordt iedere wimperhaar van een laagje mascara voorzien. Dit kun je eventueel een keer herhalen, maar niet te vaak, anders krijg je weer aan elkaar geklonterde wimpers.

 

Mascara spinnenpoten voorkomen door minder lagen

Dan komt ook direct onze don’t: ga niet laag over laag over laag smeren. Een laag mascara over een wimper primer is eigenlijk al voldoende. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe groter je kans op spinnenpoten. Daarnaast kunnen je wimpers ook veel sneller gaan afbreken als je je wimpers zo zwaar maakt.

 

Wimperkammetje of oud borsteltje

'Maar als mijn wimpers na de eerste laag aan elkaar zitten, moet ik er wel nog een keer overheen om ze uit elkaar te borstelen'. Met het gevolg dat je dikke spinnenpoten krijgt. Wat je dan beter kunt doen is of een wimperkammetje te gebruiken, of een schoon mascaraborsteltje van een oude mascara. Zo borstel je je wimpers uit elkaar zonder er weer een laag overheen aan te brengen.

 

Make-up verwijderen voor het slapen

Verwijder je make-up altijd voor je gaat slapen. Ook al ben je groot fan van de spinnenpoten, met make-up gaan slapen is gewoon slecht voor je huid en haren, ook je wimperharen. Niet alleen breken je wimperharen veel sneller af als ze nooit ‘rust’ krijgen, je hebt ook nog eens een verhoogt risico op een oogontsteking. Geen reden om met mascara te gaan slapen dus!

 

Wimperserum

Heb je last van wimperuitval doordat je spinnenpoten hebt (expres of niet)? Dan kan het een aanrader zijn om een wimperserum te gebruiken. Een wimperserum helpt de gezondheid van de wimpers te verbeteren en helpt om de wimpers er weer voller, steviger en mooier uit te zien.

Voilà, mascara spinnenpoten voorkomen doe je zo. Heb je zelf nog een handige tip of mascara-trend die je graag zou willen delen? Stuur ons een mail en zie je onderwerp in ons beauty blog verschijnen.