7 slechte gewoontes waardoor wimpers uitvallen

Een mooie oogopslag met volle en lange wimpers wil iedereen wel, maar waarom lijken jouw wimpers zo snel uit te vallen of af te breken? Ze zijn ook lang niet zo mooi lang als die van je vriendin. Heb je gewoon pech en is het genetisch bepaald, of heb je misschien een paar slechte gewoonten ontwikkeld bij het gebruiken van make-up? Lees hier over de zeven veelvoorkomende oorzaken waardoor wimpers uitvallen.

 

1.     Slapen met mascara

Het is een van de veelvoorkomende oorzaken waardoor wimpers uitvallen: slapen zonder je mascara te verwijderen. Als je te lang mascara draagt, gaat het klonteren of droogt het je wimpers uit, die hierdoor uit kunnen vallen of af kunnen breken. Altijd je wimpers reinigen voor je gaat slapen is daarom zeker aan te raden.

 

2.     Te enthousiast je wimpers reinigen

De wimpers reinigen voor het slapengaan is dus een must. Doe dit echter voorzichtig, anders trek je er zo weer een aantal wimpers uit. Gebruik echt een product om oogmake-up te verwijderen en wrijf zeker niet te hard met het wattenschijfje. Het beste is om je oog dicht te houden, een kleine hoeveelheid remover op het wattenschijfje te doen en dat zachtjes van de wimperrand tot de punt te vegen.

 

3.     Ogen wrijven

Net je bed uit, nog lekker slaperig en je ogen willen maar niet open. Even goed wrijven dus. Ai…. Dan neem je zo een paar wimpers mee die nog wat langer op je oogleden wilden blijven zitten. Door de wrijving trek je wimpers los, dus het beste is om deze gewoonte zo snel mogelijk af te leren. Wil je graag slaapzand uit je ogen krijgen, gebruik dan een beetje lauw water.

 

4.     Waterproof mascara laat wimpers uitvallen

Voor je begint met je oogmake-up ritueel, is het handig even te kijken naar de mascara die je gebruikt. Waterproof mascara is schadelijker voor de gezondheid van je wimpers dan gewone mascara (het moet tenslotte goed blijven zitten), dus als het kan is het beter om gewone mascara te gebruiken. Een fijne tussenoplossing is een waterresistente mascara zoals die van Grande Cosmetics. Deze mascara is enigszins bestand tegen water, maar bevat niet dezelfde ingrediënten als een waterproof mascara, waardoor het eenvoudiger te verwijderen is.

 

5.     Mascara laag over laag smeren

‘Voor extra volume moet je gewoon even wachten tot de eerste laag mascara droog is en er dan nog een overheen doen’. Dit hoor je soms, maar het is zeker niet aan te raden. Je wimpers met mascara drogen op en worden hard, zeker als je waterproof mascara gebruikt. Als je er dan weer een laag overheen aanbrengt, kunnen je wimpers afbreken of uitvallen. Daarnaast heb je ook grote kans op spinnenpoten of klonten, dus als je je wimpers goed wilt verzorgen laat je die extra lagen lekker voor wat ze zijn, of je brengt direct nog een extra laag aan voor de mascara kans krijgt goed te drogen.

 

6.     Wimpers krullen

Prachtig, die lange gekrulde wimpers! Dat zeker, maar pas wel een beetje op als je een wimperkruller gebruikt. Gebruik de wimperkrultang bijvoorbeeld altijd vóór je mascara op doet, anders kunnen je wimpers afbreken of je trekt ze uit als je de krultang weer loslaat. Controleer ook altijd of het rubbertje van je wimperkrultang op de plaats zit, anders knip je zo je wimpers af. Gebruik een wimperkrultang ook niet iedere dag om je wimpers rust te geven.

 

7.     Valse wimpers en extensions verwijderen

Het verwijderen van valse wimpers en extensions is een werkje op zich. Als je valse wimpers hebt, dan dien je die te verwijderen met make-up remover op oliebasis en een wattenstaafje zodat de lijm losser wordt. Doe je dit niet dan trek je ook je eigen wimpers mee. Extensions kun je het beste gewoon uit laten groeien. Krijg je verschil in wimperlengte, dan kun je de extensions het beste bijknippen zodat ze even lang zijn als je natuurlijke wimpers.

 

Slechte gewoontes waardoor wimpers uitvallen

Bovenstaande slechte gewoontes kun je vanaf nu goed voorkomen zodat je wimpers minder snel uitvallen, maar als je je wimpers net een beetje extra wilt geven is het aan te raden ze goed te verzorgen. Je wimpers hebben, net als je huid en hoofdhaar, veel baat bij een goede hydratatie en verzorging. Om je wimpers optimaal te kunnen verzorgen, raden wij daarom het GrandeLash wimperserum aan. In dit serum zitten verzorgende ingrediënten die helpen om de wimpers te versterken. Daarnaast helpt het gepatenteerde complex bij het verzorgen en verzachten van de wimpers.