0

Your BasketDun haar? Dan zijn dit herkenbare situaties voor jou

Heb je dun of zelfs heel dun haar? Dan kan het vaak frustraties opleveren als je je haren een keer wilt opsteken. Of in een vlecht wilt doen. Nou ja, eigenlijk is een paardenstaart vaak al een uitdaging. Of een pony? Eh… Dit zijn 12 dingen die je waarschijnlijk wel herkent als je dun haar hebt.

 

1. De juiste conditioner vinden is een struggle

Voordat je de juiste shampoo en conditioner voor dun haar hebt gevonden… Je hebt er al flink wat flessen doorheen gejaagd. Zal dit dan eindelijk je holy grail worden?

 

2. Je moet het veel sneller wassen

Of het moet te maken hebben met het soort shampoo en conditioner, maar je moet echt vaker wassen. Doe je dit niet, dan is je dunne haar zo snel vet dat je er weer niet vanaf kunt blijven.

 

3. Je haren borstelen doe je met enige… angst

Iedere haar die de borstel meepakt, is er een teveel. Daarom borstel je je haren eigenlijk liever niet. Het blijft dan in ieder geval…. Tussen die andere haren hangen toch? Beetje extra volume..

 

4. Die leuke donuts… nope

Die leuke haardonuts geven je haar in een keer een volumeboost. Jammer genoeg dat niemand aan de fabrikanten heeft verteld dat jouw haren daar niet eens omheen passen. Die grote open stukken? Nee, laat die maar in de kast liggen.

 

5. Vlechten? Hah hah

Een vlecht is ook niet jouw ideale haarstijl. Je haren zijn zo dun dat ze al snel veeranderen in een stel rattenstaartjes. Ehm… dan maar niet.

 

6. Paardenstaart? Never mind

Een paardenstaart lijkt eerder op een muizenstaartje. En dan hebben we het niet eens over het elastiekje dat constant uit je haren glijdt, ook al heb je die er echt zes keer omheen gewikkeld. Diepe zucht..

 

7. Leuk, die haartrends…

Ombre haar met laagjes is helemaal hip! Leuk, maar niet voor jou. Ten eerste, laagjes? Waarmee? En je haar bleken en verven is al helemaal niet te doen, dan breekt alles af. Die trend slaan we maar even over…

 

8. Haarspelden en scrunchies

Met haarspelden kom je dan toch nog een heel eind? Jaaa…. Neee.... Zeker als je stijl haar hebt, glijden die speldjes er vaak zo uit. Dan kun je het nog zo enthousiast opspelden voor wat meer volume, maar na een uur ben je die plukken haar aan het ontwarren en ontdoen van alle speldjes die schots en scheef hangen. Die slaan we ook maar even over.

 

9. Haarelastiekjes verslijt je heel snel

Als je dan eindelijk je favoriete haarelastiekjes hebt gevonden, kun je bijna iedere maand nieuwe kopen. Ze slijten zo snel omdat je ze bijna tien keer om je haar moet wikkelen.

 

10. Haarextensions en clip-ins staan bovenaan je verlanglijstje

Maar die clip-ins… trekken die de rest van je dunne haren er ook niet uit? En haarextensions… hoe zit het daarmee? Wat blijft er dan nog over van je eigen haar? Toch maar niet…. Of wel…. Of niet…

 

11. Dun haar en krullen? Geen regen

Absoluut. Geen. Regen. Als het regent, zie je eruit als een vermagerde verzopen kat. Je zal dan maar een date hebben… En oh ja, als het dan weer opdroogt, lijkt het nog het meeste op een bosje stro dat onder elektriciteit heeft gestaan.

 

12. Altijd haarverzorging in de tas

Gelukkig heb je altijd mini’s van je favoriete haarproducten in je tas, zodat je bij noodgevallen de boel nog een beetje kunt redden. Gerelateerde Artikelen

Dikker haar krijgen doe je zó

14 fouten die je maakt bij het wassen van je haar

Dingen die vrouwen met een pony herkennen

Dingen die vrouwen met kort haar herkennen