Onhygiënische beautygewoonten: waar maak jij je ‘schuldig’ aan?

make-up verwijderen voordat je naar bed gaat? Natuurlijk doe je dat altijd. En mascara uitlenen zou je echt nooit doen! Nou ja, behalve die ene keer dan toen je vriendin geen mascara had. En toen was het ook wel heel laat geworden en had je geen zin meer je make-up eraf te halen…. En wanneer had je voor het laatst je make-up kwasten schoongemaakt? Oeps, voor je het weet het je zo een paar onhygiënische beautygewoonten te pakken. Waar maak jij je ‘schuldig’  aan?

 

1.     De drie-seconden regel

‘Alles wat op de grond valt is vies.’ ‘Ja, maar als je het binnen drie seconden oppakt dan mag het nog!’ Wie die regel heeft bedacht weten we niet, maar als je make-up als foundation op de grond laat vallen, is het af te raden dat nog op je gezicht te smeren. Bacteriën zitten overal, en binnen drie seconden zitten die echt wel in je foundation. Krijg je straks een allergische reactie omdat je even dat likje foundation van de grond op je gezicht smeert...

 

2.     Make-up uitlenen

Make-up uitlenen is, hoe lief ook, af te raden vanwege de bacteriën. Niet dat je vriendinnen zo onhygiënisch zijn, maar de bacteriën van iemand anders kunnen bij jou een allergische reactie veroorzaken. Dit risico is al helemaal groot als het om oogmake-up gaat zoals mascara en eyeliner. En gebruik je het wimperserum, ook dan geldt: niet uitlenen.

 

3.     Make-up schoonmaken

Wanneer had je voor het laatst je make-up kwasten eigenlijk schoongemaakt? Een maand geleden? Twee maanden? Eigenlijk zou je de kwasten na iedere make-up sessie even schoon moeten maken, maar de tijd die het kost.. Een aantal beauty bloggers laten zien hoe je eenvoudig je kwasten weer schoon kunt krijgen in ons artikel make-up kwasten schoonmaken.

 

4.     Oude make-up bewaren

Je hebt vast wel ergens een tube mascara liggen waarvan je eigenlijk niet meer weet wanneer je die gekocht hebt. Het ziet er nog vloeibaar uit en stinkt niet (echt), dus nog maar een keer gebruiken? Nee, zeker niet. Mascara heeft een beperkte houdbaarheidsdatum, dus als je een tube vindt die meer dan een jaar oud is (maar zeker na twee jaar): weggooien.

 

5.     Met je handen aan je make-up zitten

Met je handen zit je de hele dag overal aan, en reken maar dat er dan bacteriën bij komen kijken. Waarom, waarom zou je die dan vrijwillig op je gezicht gaan smeren door constant aan je gezicht te zitten? Probeer er bewust over na te denken als je weer in je ogen gaat wrijven of je wenkbrauwen met je vingers in model gaat brengen. Het kan lastig zijn om hier vanaf te komen omdat het vaak een gewoonte is, maar proberen kan altijd!

 

6.     Gebroken poeders blijven gebruiken

Oké, dit is misschien niet echt een onhygiënische beautygewoonte (hoewel het hier wel onder valt als je de gebroken stukken van de grond hebt geraapt). Een gebroken poeder geeft ontzettend veel rommel, zodat iedere keer alles onder de glans of pigment zit als je het doosje weer opent. Weggooien is misschien zonde, maar heb je de trucjes van verschillende beauty vloggers al geprobeerd om je gebroken highlighter en poeder weer aan elkaar te krijgen? Bekijk een video:

 

 

Bovenstaande video liet zien hoe je een oogschaduw of highlighter (bronzer) kon repareren door alcohol te gebruiken. In principe zal de alcohol gewoon verdampen en heb je er geen last van als je make-up weer gebruikt. Matisse Beauty laat echter zien dat het met water ook gewoon te repareren is:

 

 

7.     Nagellak pulken

Een mooie manicure, daar kan iedereen wel van genieten. Maar als er na een week (of twee) ineens stukjes af springen, heb je de onbedwingbare neiging om daaraan te gaan zitten pulken. Met als gevolg dat je niet alleen de nagellak, maar ook de toplaag van je nagel zelf kunt meetrekken of beschadigen. Niet doen dus! Je kunt dan nog beter nagellak remover doekjes in je tas doen die je op ieder gewenst moment van de dag kunt gebruiken.

Heb jij nog een beautygewoonte die eigenlijk helemaal niet zo hygiënisch is? Deel het met ons door ons een mailtje te sturen en wie weet zie je jouw beautygewoonte (anoniem natuurlijk) hier terug in ons beauty blog!