0

Your BasketWimpers verzorgen na extensions, hoe doe je dat?

Je wimpers verzorgen na wimperextensions, hoe doe je dat? Als je wimperextensions hebt laten zetten bij een salon, legt de schoonheidsspecialiste je vaak wel uit hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van je extensions. Als je zelf toch nog graag een overzicht hebt, kun je dat in onderstaand artikel vinden.

Tip: Houd er rekening mee dat wimpers na 6 tot 8 weken sowieso uitvallen, of je nu extensions hebt of niet. Dit is de natuurlijke wimpercyclus. Je kunt echter wel duidelijker verschil zien, omdat je met extensions natuurlijk langere wimpers hebt.

 

Hoe verzorg je je wimpers na het zetten van wimperextensions?

1.     24 uur niet nat maken

Een advies dat je vaak krijgt na het zetten van wimperextensions: blijf er voor 24 uur vanaf. Ga er niet mee douchen, en probeer zoveel mogelijk op je rug te slapen. Zo krijgt de lijm van de wimperextensions de kans om uit te harden en blijven je wimpers uiteindelijk langer zitten. Ga je toch eerder douchen, dan kunnen je extensions sneller loslaten.

 

2.     Olievrije make-up en remover

Een ander belangrijk advies dat je van je salon krijgt, is het gebruik van make-up remover en make-up op waterbasis. Producten op oliebasis kunnen de lijm van de extensions losweken, waardoor je extensions veel korter meegaan dan normaal. Als je producten op waterbasis gebruikt, heb je daar minder kans op.

Tip: Sommige salons raden zelfs aan om helemaal geen make-up te gebruiken, zodat je extensions zo min mogelijk belast worden.

 

3.     Ogen reinigen

Als je make-up hebt gebruikt, moet je de wimpers heel voorzichtig reinigen. Strijk daarbij voorzichtig met een borsteltje of wattenstaafje met make-up reiniger in de lengterichting van je wimperhaartjes.

Tip: Laat je wimpers na het reinigen ook aan de lucht drogen. Houd ze bij voorkeur niet direct onder stromend water.

 

4.     Sporten

Natuurlijk mag je nog wel gaan sporten als je wimperextensions hebt laten zetten, maar let erop wat voor make-up je gebruikt. Sommige mensen gebruiken graag make-up tijdens het sporten. Breng alleen geen oogschaduw, primer of andere make-up producten op je ogen en wenkbrauwen aan. Door het zweten kan je make-up zich mengen met het zweet en je extensions los weken.

Tip: Dep je gezicht regelmatig droog als je aan het zweten bent, en draag eventueel een zweetbandje om zweet van je voorhoofd/haarlijn op te vangen.

Tip: Beoefen je een watersport als waterpolo of zwemmen? Vraag dan aan je schoonheidsspecialiste in hoeverre het chloorwater effect heeft op je extensions. Soms worden extensions afgeraden, maar kun je nog wel een wimperlift of wimperpermanent laten zetten. Soms kun je echter met een zwembril gewoon het zwembad in.

 

5.     Wimpers kammen

Vergeet je wimperextensions ook niet te kammen. Je kunt dit het beste doen met een oud mascaraborsteltje dat je helemaal schoon hebt gemaakt. In sommige webwinkels zijn ook mascaraborsteltjes los te koop (zonder de mascara). Je kamt of borstelt je wimpers dan weer netjes in model en voorkomt dat ze aan elkaar gaan kleven of klitten.

 

6.     Wimperserum

Je schoonheidsspecialiste kan je ook adviseren om een wimperserum te gebruiken. Dit verzorgingsproduct voor de wimpers ondersteunt de natuurlijke wimpers en beschermt ze tegen broosheid en breken. Je wimpers kunnen het gewicht van de extensions hierdoor veel beter dragen, waardoor ze minder snel uitvallen. Zelf zijn we erg enthousiast over het GrandeLash wimperserum, dat ontwikkeld is door oogartsen en getest is door dermatologen.

 

Wimper verzorgen na extensions doe je zo!

Heb je nog vragen over het verzorgen van je wimpers met wimperextensions? Je kunt natuurlijk altijd naar een salon bij jou in de buurt gaan die ook deze wimperbehandelingen aanbiedt. Je kunt daar direct zien wat voor producten ze gebruiken en wat de prijzen en tijden voor de behandelingen zijn. Lees ook zeker onze andere artikelen over wimperextensions, zoals ons artikel over wimperextensions verwijderen en hoe je je wimpers weer snel gezond krijgt na de wimperextensions