Sporten met make-up – waar moet je op letten?

Sporten met make-up, waar moet je op letten als je voor het sporten make-up aanbrengt? Voor sommige mensen zal het geen probleem zijn, die lopen makkelijk zonder make-up de deur uit als ze naar de sportschool gaan. Andere mensen vinden het juist leuk om ook naar de sportschool make-up te dragen. Als je gaat sporten met make-up, waar moet je dan rekening mee houden?

 

Sporten met make-up slecht?

Er zijn genoeg websites die melden dat sporten met make-up slecht voor je huid is. Als je sport ga je zweten, waardoor je poriën groter worden en open gaan staan. Je huid is hierdoor veel vatbaarder voor vuil en make-up, waardoor het sneller gaat verstoppen en niet meer kan ademen. Het gevolg is meer mee-eters, puistjes en een doffe huid.

Make-up dragen tijdens het sporten is dus niet echt goed voor je huid, maar wat als je nu echt niet zonder make-up naar de sportschool wil? Met deze minimale make-up tips kun je toch een frisse look creëren die de sportschool kan overleven.

 

Make-up primer tijdens het sporten

Foundations sluiten de poriën in je gezicht af en kunnen zeker tijdens het zweten snel voor puistjes en slechte huid kan zorgen. Ga in plaats daarvan voor een lichtere make-up primer, BB cream of een getinte moisturizer. Deze producten sluiten de huid niet helemaal af en ‘smelten’ ook minder snel van je gezicht. Als je graag een dun laagje op je huid draagt is dit een goed alternatief voor foundation. Ga je echt veel zweten? Dan is het aan te raden de primer over te slaan omdat het kan gaan mengen met het zweet en er hierdoor minder mooi uit gaat zien.

 

Concealer tijdens het sporten

Als je graag die donkere vlekken onder je ogen wilt camoufleren, is een concealer gebruiken geen probleem. Kijk wel even goed welke concealer je gebruikt, een dikke dekkende concealer kan in de lijntjes onder je ogen gaat zitten. Ga voor een vloeibare concealer met een matte finish, zodat het huid camoufleert zonder te verstoppen. De vloeibare concealers dekken vaak minder goed dan creme concealers, maar dit zorgt er wel voor dat je huid meer lucht krijgt tijdens het sporten. We gaan er ook vanuit dat je na het sporten je make-up ook gewoon bijwerkt of wellicht een foundation aanbrengt over de basis die je hebt.

 

Buiten sporten met make-up

Als je veel buiten sport, is het altijd verstanding om zonnebrandcrème in je routine op te nemen (zelfs als je niet sport is het aan te raden dagelijks zonnebrandcrème te smeren). Als je een zonnebrandcrème met een goede SPF kiest en een bronzer, ben je niet alleen beschermt tegen de zon maar krijg je ook direct een zongebruinde tint.

 

Oogmake-up tijdens het sporten

En hoe zit het met oogmake-up tijdens het sporten? Als je met een smokey-eye bij yoga zou verschijnen zou iedereen je raar aankijken, maar een subtiele look kan zeker geen kwaad. Als je graag een oogschaduw gebruikt, kies dan bij voorkeur een oogschaduwbasis en een neutrale kleur. Omdat tijdens het sporten zweet bij je ogen kan komen, is het aan te raden waterproof mascara te gebruiken. Ook al vinden je wimpers dit minder fijn, het blijft wel goed zitten. Daarnaast kun je je wenkbrauwen ook bijwerken met een waterproof product.

 

Lip gloss of lippenbalsem tijdens het sporten

Als je graag een kleur op je lippen wilt tijdens het sporten, is een lip gloss of lippenbalsem ideaal. Niet alleen verzorgen deze producten je lippen en hydrateren ze, maar ze geven ook een glans en kleur aan je lippen.

 

Wat is jouw look tijdens het sporten? Naturel, full-face make-up of toch een subtiele make-up?