0

Your BasketEen bruine teint met wash off zelfbruiner en lichaamsmake-up

Het voorjaar staat voor de deur! Voordat het zonnige voorjaarsweer zich straks aankondigt, brengen wij je alvast op de hoogte van de nieuwste tips en trends op het gebied van een bruine teint. Wist je namelijk dat je met wash off zelfbruiners en lichaamsmake-up een mooie tijdelijke bruine teint kunt creëren? Zo ben jij straks binnen no-time perfect voorbereid wanneer de eerste rokjesdag van het jaar aanbreekt. Hallo bruinen benen binnen een handomdraai!

Een bruine teint creëren met lichaamsmake-up is ideaal als je graag een zomers kleurtje wilt hebben, maar self tanning bijvoorbeeld toch net iets te gedurfd vind. Lichaamsmake-up om een mooie zongebruinde kleur mee te creëren, wordt ook wel een ‘afwasbare’ of ‘wash off zelfbruiner’ genoemd. Met een wash off zelfbruiner wordt een product bedoeld die de huid tijdelijk voorziet van een zongebruinde kleur, maar geen bruining creëert door middel van een reactie van de huid op DHA, zoals een instant zelfbruiner dat zou doen. Een wash off zelfbruiner is daarom eigenlijk ook geen echte zelfbruiner, maar voorziet de huid van een tijdelijke en afwasbare egale bruine teint.

De voordelen van een wash off zelfbruiner op een rijtje:

  • Direct een bruine kleur, geen inwerkingstijd.
  • Je brengt een wash-off zelfbruiner snel en gemakkelijk aan, waar en wanneer je wilt!
  • Geen kans op vlekken, strepen of een kleur die je misschien niet bevalt.
  • Je kunt de kleur op ieder gewenst moment van de huid afwassen.

 

Wash off zelfbruiners en (lichaams)make-up

Een wash off zelfbruiner is perfect als je op ieder gewenst moment een tijdelijke bruine kleur wilt creëren die je er gemakkelijk weer van af wast zonder verdere risico’s. Breekt het zonnetje binnenkort door en wil je bijvoorbeeld snel wat kleur toevoegen aan jouw benen en de huid tegelijkertijd egaliseren? Dat kan! Het welbekende zelfbruiner merk Vita Liberata biedt verschillende soorten zelfbruiners. In deze blog post zoomen we verder in op de combinatie van (lichaams)make-up en wash off zelfbruiners in één. Met deze unieke combinatie creëer je in een mum van tijd een bruine en egale huid.  Een grote favoriet in deze categorie is de Body Blur Instant Skin Finish van Vita Liberata, een body make-up en wash off zelfbruiner in één. De BB-crème achtige eigenschappen van deze wash off zelfbruiner zorgen er voor dat onzuiverheden en (pigment)vlekjes op subtiele wijze worden gecamoufleerd, waardoor je huid er egaler uit ziet. Extra fijn is dat het product ook cellulitis en spataderen voor het oog zichtbaar kan verminderen. Je huid krijgt dankzij de Body Blur niet alleen een zongebruinde teint met een prachtige glow, de huid voelt ook nog eens heerlijk zacht en soepel aan dankzij ingrediënten zoals aloë vera en panthenol. De Body Blur werkt als het ware als een Instagram filter in het echte leven en voorziet jouw huid van een zongebruinde, egale en stralende look.

 

Hoe werkt een wash off zelfbruiner?

In tegenstelling tot traditionele instant zelfbruiners, waar DHA er voor zorgt dat de huid een bruine kleur krijgt, bevat een wash off zelfbruiner geen DHA. Dit betekent dat er geen reactie op treedt in de huidlaag en er dus ook geen bruine kleur vanuit de huidlaag wordt ontwikkeld. Om de huid een bruine kleur te kunnen geven is de substantie van een wash off zelfbruiner daarom altijd bruin gekleurd. Je kunt het product zien als een soort foundation die je huid egaliseert en daarnaast ook voorziet van een bruine teint. Dit is de kracht van de combinatie van wash off zelfbruiner en (lichaams)make-up.

 

Omdat een wash off zelfbruiner een gekleurde substantie betreft, kan het zijn dat een wash off zelfbruiner iets af geeft in aanraking met vocht. De Body Blur van Vita Liberata is water resistant, maar houdt er rekening mee dat door overmatig zweten of een flinke plensbui het product iets af kan gaan geven op kleding. Een miezer bui zal een wash off zelfbruiner goed kunnen doorstaan!

 

Hoe breng je wash off zelfbruiner aan?

  1. Breng afwasbare zelfbruiners altijd aan op een schone huid en gebruik geen hydraterende producten van tevoren, dan hecht de wash off zelfbruiner minder goed. Bovendien bevat de Body Blur hydraterende bestanddelen.
  2. Afhankelijk van waar je een wash off zelfbruiner aan wilt brengen, kun je er voor kiezen om het product met de handen, een kwast of een tanning mitt aan te brengen. Voor het lichaam raden wij aan om te allen tijde gebruik te maken van een tanning mitt. Werk in ronddraaiende bewegingen om het product goed uit te werken.
  3. Wanneer je een wash off zelfbruiner aanbrengt, let er dan op dat je het product ook goed aanbrengt rondom de knieën, ellebogen en oksels om witte vlekken en strepen te voorkomen.  Het is raadzaam om het product per been en per arm aan te brengen, zodat je genoeg tijd hebt om het product uit te smeren.  
  4. Geniet de komende 24 uur van jouw bruine en egale teint en spoel vervolgens gemakkelijk weer af onder de douche.

 

Tip: Ben je bang dat je teveel Body Blur hebt aangebracht en dat het af kan geven op je kleding? Neem dan een handdoek en dep voorzichtig over de huid. Als je teveel hebt aangebracht, zal de handdoek het overtollige product opnemen. Om er zeker van te zijn dat het product goed is ingetrokken, raden we aan om nog eventjes een minuutje te wachten met aankleden.

 

Sunkissed look

Naast wash off zelfbruiners voor het lichaam, zijn er ook manieren om het gezicht te voorzien van een sunkissed look. De Beauty Blur Skin Tone Optimizer van Vita Liberata is bij uitstek het product om de huid een mooie bruine kleur te geven en tegelijkertijd oneffenheden te maskeren. De Vita Liberata Beauty Blur Skin Tone Optimizer richt zich op het verzorgen, verbeteren en verfraaien van de huid. De kleur corrigerende make-up primer zorgt er voor dat oneffenheden worden gemaskeerd en voorzien de huid van een prachtige zongebruinde teint. Dankzij de gepatenteerde Advoganic-technologie wordt het beste uit de natuurlijke ingrediënten gehaald, waardoor je zeker bent van een make-up product dat ook rekening houdt met de huid en die uitgebreid verzorgt. De Beauty Blur heeft de voordelen van de Body Blur, mét een HD primer zodat je dit product prima als basis voor je make-up kunt gebruiken. Enthousiaste gebruikers geven aan zelfs geen foundation meer te gebruiken. De Beauty Blur kun je naar wens aanbrengen met je handen of een kwast. Goed om te weten: bovenstaande producten van Vita Liberata bevatten onder andere geen parabenen, alcohol, parfum en DHA.

 

Let op: Zowel de Body Blur als de Beauty Blur bevatten geen SPF en is zodoende geen bescherming tegen de zon. Spray daarom altijd nog een product met SPF voor voldoende bescherming.

 

Hoe kies ik de juiste kleur van de Body Blur of Beauty Blur?

Zowel de Body Blur als de Beauty Blur zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk:

Café Crème, Latte Light, Latte en Latte Dark. Café Crème is bedoeld voor de zeer lichte huidtinten, terwijl Latte Light meer geschikt is voor lichte huidtinten. De Latte kun je het beste kiezen als je een medium huid tint hebt en de Latte Dark past goed bij medium tot donkere huidtinten. De Body Blur biedt een breder kleurenscala en biedt ook nog de kleuren Latte Dark en Mocha voor donkere huidtinten.

Tip: Wil je echter graag een dieper bruin-effect, dan zou je er voor kunnen kiezen om een tint donkerder te kiezen dan jouw huidskleur. Houdt er dan wel rekening mee om het product extra goed te verdelen over de huid om eventuele vlekken te voorkomen. Zorg er voor dat je het product op het gezicht goed blend, met name bij de nek en de haarlijn.

Bekijk hieronder de afbeelding van de verschillende kleuren om jouw perfecte kleurmatch te bepalen.

De benoemde producten zijn verkrijgbaar in onze Esthetic Health webshop. Mocht je naar aanleiding van deze blogpost nog vragen hebben, of twijfel je over jouw kleurkeuze? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Tip: Er zijn ook Body Blurs met een lasting tan, de Sunless Glow genaamd. Deze producten spoel je net als de ‘gewone’ Body Blur aan het einde van de dag af, maar omdat het product DHA bevat,  bouw je hiermee ondertussen ook een ‘blijvende’ bruine teint op. Daar kun je vervolgens zonder opnieuw aan te brengen van genieten. Benieuwd naar alle verschillende soorten zelfbruiners? Bekijk het zelfbruiner overzicht en ontdek welke type zelfbruiner het beste past bij jouw wensen. Gerelateerde Artikelen

Hoe word je snel bruin? 8 tips

Ik word niet bruin, hoe kan dat?

Je benen bruiner laten lijken? 8 tips

Tips voor een bruin gezicht