Close

Veelgestelde vragen over Vita Liberata

Vita Liberata is inmiddels verkrijgbaar in onze webshop en bij diverse verkooppunten door de Benelux. Inmiddels hebben we ook de eerste vragen van klanten ontvangen over het merk en met name de pHenomenal 2-3 week tan lijn. Daar hebben we een overzichtelijk artikel over geschreven. Hier kun je antwoorden op de veelgestelde vragen over Vita Liberata vinden. Wat maakt de producten anders? Hoe werkt het en wat betekent gecertificeerde organische producten? 

Tip: Heb je zelf nog een vraag en staat die er niet bij? Stuur dan zeker een mailtje naar ons contactformulier.

 

Wat maakt Vita Liberata anders dan andere zelfbruiners?

Vita Liberata heeft verschillende ontdekkingen gedaan op het gebied van zelfbruinen, die de producten uniek maken. Zo bevatten de producten uit de lijn Odour RemoveTM technologie, dat de zelfbruiners geurloos maakt. De Moisture LockTM technologie hydrateert de huid 72 uur lang. Daarnaast is de formule vrij van giftige ingrediënten en bevat het zelfs 80% organische ingrediënten. Hierdoor is Vita Liberata de meest natuurlijke en huidverzorgende zelfbruiner-lijn die momenteel beschikbaar is. Het product verzorgt de huid tijdens het bruinen, waardoor je een vlekkeloze zongebruinde huid krijgt.

 

Wat is het verschil tussen gekleurde en kleurloze zelfbruiner?

Een gekleurde zelfbruiner bevat een zogenaamde ‘bruiningsgids’ om je direct een kleur te geven op de huid. Je kunt zo goed zien waar je het product hebt aangebracht, waardoor je geen vlekken of strepen krijgt. Daarnaast werkt de DHA in het product gedurende 4 tot 8 uur om de bruine teint te ontwikkelen die je blijft zien na het douchen.

Een kleurloze zelfbruiner heeft geen gids en ziet eruit alsof je een moisturizer op je huid aanbrengt. Dit product ontwikkelt de kleur gedurende 4 tot 8 uur zodat de kleur langzaam duidelijker zichtbaar wordt op de huid. 

 

Hoe werkt de Vita Liberata zelfbruiner?

Het ingrediënt dat voor het bruinen zorgt in de Vita Liberata – lijn is Dihydroxyacetone (ook wel bekend als DHA), dat afkomstig is van suikerbieten. De DHA in de Vita Liberata producten is gecombineerd met natuurlijke en organische ingrediënten die de huid verzorgen en hydrateren tijdens het bruinen. De DHA reageert met de aminozuren in de bovenste laag van de huid, waardoor de huid kleuren aanmaakt van geel tot bruin. Afhankelijk van het niveau aminozuren, wordt de uiteindelijke kleur zichtbaar. Doordat het niveau aminozuren bij iedereen verschillend is,  ontwikkel je dus een ‘eigen’ kleur. De DHA dient tussen de 4 tot 8 uur te blijven zitten voor optimale resultaten.

 

Wat betekent ‘gecertificeerd organisch’?

Gecertificeerde organische beauty producten moeten een maximum aan organische ingrediënten bevatten, een minimum aan synthetische ingrediënten en een duidelijk label zodat consumenten een goede keuze kunnen maken. De producten van Vita Liberata bevatten daarom allemaal het label ‘certified organic’ oftewel ‘gecertificeerd organisch’.

 

Wat moet ik doen voordat ik Vita Liberata voor de eerste keer gebruik?

We raden altijd aan om een huidtest uit te voeren 24 uur voordat je de zelfbruiner voor het eerst gebruikt. Breng een kleine hoeveelheid van het product aan op je pols en laat het product daar 24 uur zitten. Wil je het product niet zichtbaar testen, dan kun je het product eventueel ook achter je oor aanbrengen. Hoewel allergieën voor DHA zeer zeldzaam zijn, kun je er zo eenvoudig achter komen of je allergisch bent. Als je een reactie krijgt als roodheid, jeuk of een gezwollen of geïrriteerde huid, stop dan direct met het gebruik en raadpleeg eventueel een arts als de reactie niet verdwijnt. Als er geen reactie te zien is, is het prima om het product over je hele lichaam aan te brengen.

 

Hoe lang blijft mijn Vita Liberata tint zitten?

De pHenomenal 2-3 week tan blijft wel vier keer langer zitten dan andere zelfbruiners. De andere producten uit de lijn blijven gemiddeld 4 tot 7 dagen zitten. Om de beste resultaten te bereiken, raden we aan om de huid goed voor te bereiden door 24 uur voor het aanbrengen de huid te exfoliëren.

 

Kunnen de producten van Vita Liberata op het gezicht gebruikt worden?

Jazeker! Omdat de producten natuurlijke ingrediënten bevatten en de Moisture LockTM, zijn alle producten van Vita Liberata zacht genoeg voor het gezicht. Ze hebben eveneens een anti-age zelfbruiner die speciaal geformuleerd is voor het gezicht. Deze zelfbruiners bevatten zelfs nog meer hydraterende ingrediënten dan de zelfbruiners voor het lichaam. Ook bevatten ze iets minder DHA, zodat het prima geschikt is om een subtiele glow te behouden.

 

Hoe krijg ik een perfecte finish op mijn handen en voeten?

Om die echte strandvoeten en handen te krijgen, bruin je deze gebieden als laatste. Je gebruikt dan gewoon het restant van het product dat nog op je tanning mitt zit. Breng het product alleen aan op de bovenkant van je handen en voeten en bedenk voor jezelf ook waar de zon normaal gesproken op schijnt. Gebruik vervolgens een droge handdoek om de ‘randen’ te blenden met de blekere ongebruinde delen van je huid.

 

Hoe lang moet ik wachten voordat ik ga zwemmen?

Het liefst zorg je dat je teint eerst volledig is ontwikkeld voordat je het zwembad in duikt. Dus in het geval van de pHenomenal breng je het product eerst drie keer aan met tussenpauzes van 4 tot 8 uur.  Tussendoor douche je alleen met water, en na de laatste keer douchen kun je gewoon gaan zwemmen. Houd er echter wel rekening mee dat je teint eerder kan vervagen door het zout van de zee en de chloor in het zwembad.

 

Kan ik nog steeds bruin worden door de zon met een zelfbruiner?

Ja. Je kunt niet alleen bruin worden door de zon, je kunt ook nog steeds verbranden. Zolang een zelfbruiner geen SPF bevat, heeft de uv-straling van de zon gewoon effect. Smeer je daarom altijd in met een zonnebrandcrème als je de zon in gaat.

 

Wat is het verschil tussen mousse en lotion?

De mousse droogt supersnel en is zeer eenvoudig aan te brengen. De lotion is diep hydraterend en hierdoor perfect voor de droge huid.

 

Geeft de zelfbruiner af op kleding?

De kleurloze gradual zelfbruiners geven niet af op kleding. De gekleurde producten zijn eveneens transfer resistant.

 

Wat moet ik doen voordat ik mijn zelfbruiner aanbreng?

Voor het beste resultaat raden we aan om tenminste 24 uur van tevoren te scheren.

 

Wanneer kan ik een moisturizer aanbrengen na het bruinen?

Je kunt een moisturizer aanbrengen nadat de teint volledig is ontwikkeld en je gedouched bent. Het is belangrijk om een moisturizer zonder oliën te gebruiken, omdat sommige essentiële oliën als een barrière kunnen werken. Ze kunnen zo de ontwikkeling van de teint tegenwerken.

 

Ik heb een lichte huid, wat is de beste zelfbruiner voor mij?

We adviseren een lichte tint voor een ‘aantal dagen in de zon’-glow, medium voor ‘een week in de zon’-glow en dark voor  een ‘2 weken op vakantie’-glow.

 

Ik heb een droge huid, wat is het beste product voor mij?

We adviseren om een zelfbruiner lotion te gebruiken die de huid naast bruinen ook zeer goed hydrateert.

 

Geeft het product vlekken of strepen?

Nee, de producten van Vita Liberata geven geen strepen. Zorg er echter wel voor dat je de huid goed voorbereid door te exfoliëren en door geen moisturizer te gebruiken voor je het product aanbrengt.

 

Ruikt de zelfbruiner?

Nee, alle zelfbruiningsproducten zijn volledig geurloos.

 

Zijn de producten vegan?

Vrijwel de volledige lijn van Vita Liberata behoort tot de vegan beauty producten. De enige uitzondering hierop is de Self Tanning Night Moisture Mask, dat bijenwas als ingrediënt heeft.

 

Is Vita Liberata glutenvrij?

Vita Liberata Ltd produceert volgende de Cosmetics Regulations 1223/2009 en de Cosmetics Products (Safety) Directive 2008 en houdt zich strict aan deze regels. Met betrekking tot soja en gluten – hoewel ze niet bewust op soja of gluten gebaseerde ingrediënten in onze producten gebruiken kunnen ze niet met zekerheid zeggen dat sporen van deze ingrediënten niet in de producten zitten (bijv. Leveranciers van de ingrediënten kunnen deze ingrediënten in een fabriek verwerken waar ook soja of gluten worden verwerkt). We adviseren daarom om een test te doen bij alle producten.

 

Test Vita Liberata op dieren?

Nee

 

Kan ik zelfbruiner gebruiken als ik zwanger ben?

In lijn met de standaarden in de cosmetica industrie adviseren we om geen zelfbruiner te gebruiken in het eerste trimester. De producten bevatten echter geen ingrediënten die zorgelijk kunnen zijn als je zwanger bent.

 

Kunnen mijn sproeten donkerder worden met de zelfbruiner?

Ieder huidtype is anders, dus we adviseren om een test te doen 24 uur voor het aanbrengen van de zelfbruiner.

 

Ik heb eczeem/psoriasis, kan ik een zelfbruiner gebruiken?

Ja, omdat onze producten ingrediënten als aloë vera bevatten met verzachtende eigenschappen, zoethout met ontstekingsremmende eigenschappen en ginkgo biloba met anti-bacteriële eigenschappen die geschikt zijn voor deze huidcondities. Het Moisture LockingTM System van de zelfbruiners zorgen er daarnaast voor dat de droge huid gehydrateerd blijft.