0

Your BasketHoe word je snel bruin? 8 tips

Hoe word je snel bruin zonder eruit te zien als een overkookte kreeft? Onbeschermd de zon in is eigenlijk geen optie, omdat de straling gevaarlijk is voor je huid. Hoe kun je dan toch op een veilige manier zo snel mogelijk bruin worden? Wij zochten naar de beste tips om een mooie zongebruinde huid te krijgen. Zo word je snel bruin zonder je huid te beschadigen.

 

Snel bruin worden tips

Snel bruin worden is iets dat bijna iedereen bovenaan het lijstje heeft staan. Lees hieronder onze 8 tips om snel bruin te worden zonder te verbranden. Neem ook zeker ons lijstje door met dingen die je absoluut niet moet doen als je snel bruin wilt worden.

 

1. Snel bruin worden met zelfbruiner

Een hele snelle manier om te bruin te worden is het gebruik van een zelfbruiner. Je brengt het product aan, wacht tot het product is ingetrokken en voilà, je hebt een mooie bruine kleur. Er zijn verschillende soorten zelfbruiners, van zelfbruiners die binnen 10 minuten hun werk doen tot zelfbruiners die tot wel 3 weken een teint geven. Bekijk de producten in ons zelfbruiner-overzicht.

 

2. Gebruik een Body Blur met BB eigenschappen

Direct een zongebruinde teint zonder te moeten wachten tot het product is ingetrokken? Gebruik dan lichaamsmake-up zoals de Body Blur. Deze crèmes trekken direct in, geven niet af en geven je een prachtige glow. Dankzij de BB-crème achtige eigenschappen vervagen cellulitis, rode vlekjes en spataderen: mooi meegenomen!

Let op: Ondertussen kun je nog gewoon bruin worden door de zon onder de Body Blur, dus vergeet je niet in te smeren met zonnebrandcrème als je naar buiten gaat.

 

3. Eet je bruin

Yes, zelfs je eten bepaalt of je sneller bruin kunt worden. De bekendste producten die kunnen helpen bij het snel bruin worden zijn wortels en tomaten. Deze producten bevatten betacaroteen, dat wordt omgezet in vitamine A in het lichaam. De caroteen ondersteunt de aanmaak van melanine, dat de huid verkleurd. Andere producten als paprika, courgette maar ook fruitsoorten als mango’s en perziken kunnen je helpen om sneller bruin te worden.

Tip: Er zijn ook capsules met bètacaroteen verkrijgbaar.

 

4. Scrub je huid voordat je gaat zonnen

Als je snel bruin wil worden, is een goede verzorging van je huid extra belangrijk. Scrub daarom minimaal 24 uur voordat je de zon in gaat je lichaam met een milde scrub of exfoliant. Zo verwijder je de losliggende dode huidcellen en geef je de nieuwe huidcellen de kans om aan de oppervlakte te komen. De huidcellen die verkleuren komen dan ook sneller boven te liggen, dus word je sneller bruin.

Maar: scrub niet te veel en te hard, anders beschadig je je huid en de gezonde huidcellen die onder die dode huidcellen liggen. Een milde scrub is ruim voldoende. Heb je een lichte of gevoelige huid? Dan is een milde exfoliant misschien een betere optie. Vraag bij twijfel altijd even advies in de winkel of salon waar je het product koopt.

 

5. Gebruik zonnebrandcrème

Het klinkt heel tegenstrijdig, maar door zonnebrandcrème kun je sneller bruin worden. Als je zonder bescherming de zon in gaat, kun je maar een kwartiertje blijven zitten, anders kun je verbranden (bij een lichte tot zeer lichte huid). Met zonbescherming kun je langer blijven zitten. De zonnebrandcrème werkt hierbij als een zeef, waarbij de ‘gaten’ kleiner worden naar mate je een hogere factor gebruikt. Factor 30 heeft kleinere ‘gaten’ dan factor 15. Je wordt dus nog wel bruin met zonnebrandcrème, alleen gaat het geleidelijk.

Extra plus: de zonnebrandcrèmes van tegenwoordig bevatten niet alleen beschermende elementen, maar verzorgen en hydrateren de huid ook, waardoor je veel langer van je zongebruinde huid kan genieten.

 

6. Kies de juiste zonnebrandcrème

Met ‘gewoon’ een zonnebrandcrème, ben je er helaas nog niet. Als je bruin wilt worden met zonnebrandcrème is het belangrijk om de bescherming te matchen met je huid. Door je zonbescherming zo optimaal mogelijk te maken, kun je op een zo veilig mogelijke manier bruin worden.

  •       Heb je een droge huid, dan is een crème met veel hydraterende eigenschappen een aanrader. Een wat vettere crème kan dan ook helpen.
  •       Heb je juist een vette huid, dan zoek je naar een crème die alleen die hydraterende eigenschappen heeft, maar je huid niet vetter maakt dan die al is.
  •       Heb je een lichte tot zeer lichte huid? Gebruik dan altijd minimaal SPF30.
  •       Heb je een lichte huid? SPF 15 tot 30 is dan aan te raden.
  •       Heb je een licht getinte huid? Gebruik dan minimaal SPF 10 tot 15.
  •       Als je een donkere huid hebt, is een SPF van minimaal 6 toch aan te raden.
  •       Naar welk land ga je op vakantie? In Europa kun je met bovenstaande SPF-adviezen uit de voeten, maar rond de middellandse zee is de straling sterker. Verhoog dan de SPF met 10 (dus SPF 30 wordt 40 tot 50). Zeer hete klimaten als de tropen en woestijnlanden vragen om nog meer extra bescherming. Reken daar ook 10 SPF extra bij.
  •       Hoe is de UV-index? In Nederland kun je bij de weersverwachting ook de UV-index zien. Hoe hoger de UV-index, hoe meer bescherming je nodig hebt.

 

6. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Een blije huid kan sneller bruin worden en langer bruin blijven. Een goede verzorging is daarom belangrijk. Hydrateer je huid met een fijne moisturizer en kijk ook even of er geen essentiële oliën inzitten. Een gebruinde huid door een zelfbruiner kan hierdoor sneller verdwijnen. Gebruik bij voorkeur een moisturizer met organische ingrediënten zodat je teint zo lang mogelijk blijft zitten. 

Onze tip: De Vita Liberata Moisture Boost Body Treatment bevat geen essentiële oliën, parabenen, alcohol of parfum. Het product geeft intense hydratatie voor een zeer zachte en gevoede huid dankzij gecertificeerde biologische ingrediënten. De ideale assistent om je bruin teint langer te behouden.

 

7. Zonnen aan het water

Water reflecteert uv-straling, dus je wordt sneller bruin aan zee of bij het zwembad. Daarnaast wordt zonlicht ook op grote, lichte oppervlakten gereflecteerd, dus het strand en de witte vakantiehuisjes in Griekenland geven ook extra straling. Leuk natuurlijk als je snel bruin wilt worden, maar vergeet niet te smeren (smeren, smeren…).  Sneeuw weerkaatst ook veel straling, dus vergeet je niet te beschermen tijdens de wintersport. Lees hier meer over in ons artikel over huidverzorging tijdens wintersport.

 

8. Ga sporten in de zon

Bewegen in de zon zorgt ervoor dat alle kanten van je lichaam straling krijgen, dus je wordt mooi egaal bruin. Daarnaast zorgt het zweet op je lichaam ook voor extra weerkaatsing van de straling, dus je wordt iets sneller bruin. Let alleen wel op dat je niet tussen 11 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags gaat sporten en smeer je wel in met zonnebrandcrème. Voor het gezicht is het misschien een beetje testen om te zien welke zonnebrandcrème niet uitloopt, maar wel blijven smeren! Gebruik desnoods een pet als je echt geen crème op je gezicht wil. 

Tip: Tijdens het sporten is een pet sowieso fijn om je hoofdhuid te beschermen tegen de uv-straling.

 

Snel bruin worden doe je zo

Bovenstaande tips helpen je om snel bruin te worden op een verantwoorde manier. Lukt het met deze tips nog steeds niet om bruin te worden? Dan kan het wel eens zijn dat je huid simpelweg niet bruin wil worden. Hoe dat precies zit, kun je lezen in ons artikel zelfbruiner werkt niet? Waarin we ook meer vertellen over de werking van de huid. Gerelateerde Artikelen

Een bruine teint met wash off zelfbruiner en lichaamsmake-up

Zelfbruiner in een doekje, makkelijk en snel bruin!

Snel bruine benen met de Body Blur

Snel bruin worden met zelfbruiner