0

Your BasketPas op met nepcosmetica: deze dames moesten naar het ziekenhuis

Nepcosmetica en namaak make-up blijft een lastig probleem waar veel leveranciers dagelijks tegen strijden. Waar ze een webshop sluiten, duiken er vier anderen op die ‘hun’ producten aanbieden. Helaas is het maar zelden het echte product. Door de cosmetica na te maken met goedkope en soms gevaarlijke ingrediënten, kunnen deze bedrijven snel geld verdienen aan onschuldige consumenten. Zo ook deze twee dames, die in het vervolg wel twee keer opletten voor ze cosmetica online kopen. 

Tip: Kijk altijd op de website van het cosmeticamerk zelf naar de officiële verkooppunten. Door via de webshop of via deze officiële verkooppunten een product aan te schaffen, weet je in ieder geval zeker dat je het juiste product hebt. Lees ook meer informatie over nepcosmetica in ons artikel: ‘Namaak make-up en nep cosmetica herkennen”.

 

Goedkoop = duurkoop

Het is een typische uitspraak, maar ook hier weer niet minder waar. Als je dure producten voor een fractie van de prijs online zit, kun je daar vraagtekens bij zetten. Helaas nemen mensen nog steeds de gok en kopen producten via online marktplaatsen die wereldwijd leveren.

Tip: Als je op zoek bent naar een aanbieding, dan kun je even in de rondte kijken voor speciale promo’s van de fabrikant. Meestal komen er rond de feestdagen speciale voordeelverpakkingen beschikbaar. Ook geven salons en parfumerieën soms een introductiekorting of bijvoorbeeld een jubileumkorting.

 

Kylie Cosmetics: de fake lip kit

Kylie Cosmetics is een van de bekende merken die regelmatig gekopieerd wordt door anderen. Helaas zijn deze nepproducten van slechte kwaliteit en bevatten soms zelfs schadelijke stoffen. Dit moest onderstaande dame helaas op keiharde manier leren. Ze gebruikte een nep lip kit en binnen de kortste keren begonnen haar lippen enorme op te zwellen. Haar gezicht ging eveneens opzetten en ze kreeg zelfs moeite met ademhalen. Ze verloor al het gevoel aan de onderkant van haar gezicht en haar lippen bleven maar opzwellen. Het ziekenhuid kon haar gelukkig behandelen, maar in het vervolg kopen deze dames zeker geen producten meer van online marktplaatsen.

Bron: Facebook

 

Etude House wenkbrauwtint trekt wenkbrauwen mee

Nog een pijnlijk geval van een dame die erachter kwam dat het kopen van een ‘goedkoper’ versie van haar favoriete product niet zo’n goed idee was. Charlotte dacht een aanbieding van haar favoriete merk Etude House te kopen. In werkelijkheid bleek het een horrorproduct dat na twee uur pikzwart en keihard werd. Ze moest met een grove scrub aan de slag en toen ze alle gel uiteindelijk van haar gezicht af had, waren haar wenkbrauwen voor de helft meegekomen.

 

 Gerelateerde Artikelen

Make up tips | Mascara tips voor mooie wimpers

Mascara tips: breng mascara aan passend bij jouw oogvorm

Namaak make-up en nep cosmetica herkennen: voorkom een miskoop!