0

Your BasketToch met make-up op slapen? Oke, 5 tips dan...

Met make-up op slapen is echt niet aan te raden, zoals we ook al eerder schreven in ons blog over slapen met make-up. Maar toch… soms heb je gewoon een zware avond gehad en kan je het echt niet meer opbrengen om je met veel zorg aangebrachte look er weer af te halen.

Tip: Toch nog even een snelle tip om je make-up er toch zoveel mogelijk af te halen: zet een doos met reinigingsdoekjes naast je bed. Zo kun je, terwijl je al half in je bed ligt, toch nog even de meeste make-up van je gezicht af halen. Het is niet ideaal, maar eigenlijk altijd beter dan je make-up er gewoon op laten zitten.

 

Kies je kussen zorgvuldig

Je kent jezelf en weet dat je nog wel eens een nacht ‘overslaat’? Schaf dan een satijnen kussensloop aan. Deze kussens hebben een zeer soepele en zachte stof die de make-up minder in je gezicht wrijft als je slaapt. Een grote bonus is dat je hoofdharen er ook zeer blij mee zijn. Je haarschubben schuren zo minder snel kapot, waardoor je op lange termijn dus ook glanzender haar krijgt als je op een satijnen kussensloop slaapt.

Bonustip: zelfs als je make-up trouw iedere avond eraf haalt, kan het nog prettig zijn om een satijnen kussensloop te hebben. Satijn kreukt je gezicht namelijk ook minder, dus je krijgt minder slaaprimpels door dit fijne kussen.

 

Let op je slaaphouding

Als je al op je rug slaapt: helemaal top! Door op je rug te slapen kan de make-up niet verder in de gezicht gewreven worden. Je make-up verstopt natuurlijk nog steeds de poriën, maar het wordt niet dieper in je huid gedrukt omdat je tegen je kussen aan wrijft met je wang. Daarnaast is ook deze tip weer goed voor rimpels en fijne lijntjes in het algemeen. Omdat je minder met je gezicht tegen het kussen aan wrijft, krijg je ook minder snel slaaprimpels. Dubbele plus! Nu nog afleren om met make-up te gaan slapen…

 

Laat make-up hoe dan ook niet langer op je gezicht zitten dan nodig is

Heb je een nachtje doorgehaald en wordt je wakker met al je make-up nog op je gezicht? Probeer het er dan zo snel mogelijk af te halen. Je huid heeft rust en lucht nodig, dus reinig je gezicht met een milde cleanser om niet alleen de make-up, maar ook alle vuil en onzuiverheden te verwijderen. Het beste is ook om de rest van de dag zo min mogelijk (het liefst geen) make-up te dragen zodat je huid bij kan komen.

 

Wees niet te snel met ‘herstel-methoden’

Natuurlijk ben je geneigd je huid daarna extra te reinigen, maar wees daar voorzichtig mee. Met scrubben verwijder je de dode huidcellen, maar als je dit te vaak doet kun je de huid beschadigen. Beperk het scrubben daarom tot één keer per week, of je nu een nacht make-up op hebt gehad of niet. Gebruik daarnaast vooral een cleanser om bijvoorbeeld je make-up te reinigen en volg dat op met een moisturizer en eventueel een gezichtsserum of dagcrème met SPF. Er zijn SPF-crèmes verkrijgbaar met een zeer dunne textuur, dus je hoeft niet bang te zijn dat je huid direct weer verstopt raakt (net als we zeggen dat je zo min mogelijk make-up aan moet brengen..). SPF is tenslotte belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, dus sla deze stap ’s ochtends zeker niet over.

 

Blijf je huid goed verzorgen

Een goede basis staat aan het begin van alles. Als je een goed verzorgde huid hebt, kan die ook iets beter tegen een stootje (of in dit geval make-up). Kies daarom voor huidverzorgingsproducten die perfect aansluiten op de behoeften van je huid. Twijfel je, vraag dan zeker advies bij een schoonheidsspecialiste of dermatoloog, die kunnen een huidanalyse met je doen. Verder heb je producten die je dagelijks kunt gebruiken, en producten die je wekelijks kunt gebruiken om je huid extra te ondersteunen. Zo zijn de wimper- en wenkbrauwserums van Grande Cosmetics voor dagelijks gebruik, en kunnen ze de gezondheid van die haren ondersteunen. Handig als je veel mascara en/of wenkbrauwgel gebruikt. Milky Dress aan de andere kant heeft een magneetmasker voor wekelijks gebruik, dat de huid reinigt van dode huidcellen en diep hydrateert en voedt.

 

Slapen met make-up

Tot zover onze tips als je toch met make-up op wil slapen. Aanraden doen we het dus zeker niet, maar als het echt niet anders kan… Probeer in ieder geval de tip van de satijnen kussensloop en het pakje reinigingsdoekjes om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Heb je zelf nog een fijne tip die onze lezers moeten weten? Stuur ons een berichtje of laat een comment achter op onze social media, we zijn benieuwd!