0

Your Basket8 tips voor gekrulde wimpers

Gekrulde wimpers zijn nog steeds hot, al helemaal in de zomer. Wie wil er niet kunnen knipperen met grote Bambi-eyes? Helaas komt het nog maar wat vaak voor dat je ’s ochtends heel enthousiast je wimpers in de krul zet, om vervolgens ’s middags al deze een paar treurige hangende wimperharen aan te kijken. Hoe komt dit? Met deze tips blijven je wimpers de hele dag mooi de in krul zitten.

 

Een goed begin is het halve werk

Een heel bekend gezegde, maar daarom niet minder waar. Een goed begin is echt het halve werk. Hiermee bedoelen we dat de conditie en de gezondheid van je wimperharen bepaald hoe goed ze gekruld blijven. Met een wimperserum kun je de wimperharen intensief verzorgen. Net zoals je voor je haren verschillende verzorgingsproducten hebt, is er het wimperserum voor je wimpers. Niet alleen helpt dit serum bij de verbetering van de gezondheid van je wimpers, het laat je wimpers er ook voller uitzien, een fijn extraatje!

 

Droge wimpers

Controleer daarnaast of je wimpers droog zijn voordat je met een wimperkruller aan de slag gaat. Als je bijvoorbeeld net uit de douche komt, kunnen je wimpers zwaarder zijn dan normaal. Als je daarna direct een wimperkruller gebruikt en mascara aanbrengt, kan het zomaar zijn dat je wimpers binnen de kortste keren ‘instorten’. Wacht een aantal minuten voordat je je make-up aanbrengt na het douchen. En die mythe van het wimpers föhnen zodat ze sneller droog zijn? Die kun je maar beter overslaan…

 

Wimperkrultang

Als mensen aan wimpers krullen denken, komt de wimperkruller al snel ter sprake. Voordat we het daar over hebben: je kunt je wimpers ook permanent laten krullen. Er wordt dan met een speciale vloeistof een krul in je wimpers gezet die tot een aantal weken kan blijven zitten. Wellicht dat dit iets voor je is als je graag iedere dag je wimpers krult. Wil je liever gewoon met een wimperkruller aan de slag, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Let alleen wel op het volgende:

  •        Controleer altijd van tevoren of de kussentjes tussen de tang van je wimperkruller zitten. Je wil niet ineens je wimpers afknippen.
  •        Vervang de kussentjes van je wimperkruller regelmatig zodat de beautytool optimaal zijn werk kan blijven doen.
  •        Warm je wimperkruller op door de fohn er even op te zetten. Je wimpers krullen dan beter. Test de kruller altijd op een stukje huid om te voelen of de tang niet te warm is.
  •        Zet een wimperkruller nooit te dicht op de aanzet van je wimpers. Je kan dan de wimperharen eruit trekken, een stukje huid meepakken tijdens het krullen of de wimperharen dusdanig verzwakken dat ze uitvallen.
  •        Probeer het aantal keren dat je krult te beperken. Zet de kruller een stukje van de aanzet van je wimpers af en krul ze. Probeer het daarbij te houden en niet je wimpers ook nog eens halverwege of aan het einde te krullen. Je wimpers zijn daar brozer en ze kunnen hierdoor sneller afbreken.

 

Wimper Primer

De wimper primer is een ondergewaardeerd product, en dat is ontzettend zonde. Een wimper primer laat je wimpers en niet alleen voller, maar ook langer uitzien. In het geval van een wimper primer met een witte tint, komt het zwart van de mascara ook veel beter uit. Je krijgt dan een veel intensere blik.

 

Waterresistant mascara

Waterproof mascara zet de beste krul in de wimpers, daar kunnen we niet omheen. Deze producten leggen een dikke coating om de wimpers heen en harden vervolgens op, waardoor je wimpers langer in de krul blijven. Een groot nadeel aan waterproof mascara is echter dat het niet goed is voor de gezondheid  van je wimpers. Het gaat uitharden, waardoor je wimperharen het zwaar te verduren krijgen. Daarnaast is het ook een hels karwei om waterproof mascara te verwijderen en heb je vaak grovere make-up removers nodig. Vinden je wimpers niet zo fijn. Een alternatief is de waterresistant mascara. Deze mascara kan tegen een kleine buitje, maar is daarnaast heel eenvoudig te verwijderen. Je wimpers blij, jij blij!

 

Aanbrengen van mascara

Je wimpers langer gekruld houden heeft ook te maken met de manier waarop je mascara aanbrengt. Ook al heb je nog zo’n mooie krul in je wimpers gezet met een wimperkruller, als je de mascara alleen op de uiteinden van je wimpers aanbrengt, kunnen ze sneller inzakken. Zorg er daarom voor dat je met een zigzag-beweging echt vanaf de aanzet tot de punten mascara aanbrengt. Lees ook onze tips over het aanbrengen van mascara.

Tot zover onze tips voor gekrulde wimpers. Heb je zelf nog een leuke, handige of grappige tip om je wimpers langer gekruld te houden? Laat het ons zeker weten via het contactformulier, we horen het graag!