0

Your BasketDit bloem vlecht kapsel is perfect voor lente en zomer!

De bloem vlecht knot is recent weer helemaal opgebloeid als lente- en festivaltrend. Niet voor niets, want deze haarkunstwerken zijn de perfecte accessoire voor de luchtige, vrolijke kleding die iedereen nu uit de kast trekt. Maar hoe maak je deze bloem van vlechten? We doken het internet op om niet alleen een aantal tutorials te zoeken, maar ook vele prachtige voorbeelden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor bijzondere haarstijlen? Neem dan straks zeker een kijkje bij ons artikel over watermeloenhaar. Of wat dacht je van de mooie voorbeelden van zeemeerminnenhaar of aparte haarkleuren? Maak je look af met strass steentjes voor je haar en je bent helemaal ready to go!

 

Hoe maak je een bloem van vlechten?

Een bloem van vlechten maken lijkt heel ingewikkeld, maar met deze stap voor stap tutorials kom je er wel uit. Onderstaande tutorial van Annies Forget Me Knots laat in deze duidelijk video goed zien hoe je een flower braid maakt. Eerst vlecht je je haren met een French braid naar de achterkant van je hoofd, waarna je de buitenkant van de vlechten wat losser trekt. Vervolgens draai je de vlechten één voor een in een knot, waarbij je de bloem vormt.

 

Bloem vlecht knot met vissengraat

Klaar voor een ingewikkeldere variant? Missy Sue begint eigenlijk heel eenvoudig, door het bovenste deel van haar haren in een staart te knopen. Daarna maakt ze een vissengraat. Dit kan even prutsen zijn als je het zelf moet doen, maar oefenen is zeker de moeite waard. Nadat ze haar vissengraat af heeft, zet ze de vlecht met speldjes vast in een bloempatroon. Bekijk de voorbeelden en finishing touches in deze video:

 

Bloem van vlechten met lusvlechten

Voor de enthousiastelingen die een extra uitdaging zoeken: de combinatie van een bloem van vlechten met lusvlechten. Ja, het kan altijd ingewikkelder, dat bewijst Nina Starck wel. In haar video laat je kalmpjes zien hoe ze een loop braid combineert met een flower rosette, oftewel een lusvlecht met een bloemknot. Heb je al wat ervaring met vlechten, dan is dit een leuke uitdaging voor jou:

 

Bloem vlecht knot voorbeelden

Heb je inmiddels de smaak te pakken, maar zoek je naar meer voorbeelden? Instagram heeft het antwoord. Onderstaande creaties zijn onderdeel van onze kleine selectie van de kunstwerken die online te vinden zijn. Wil je meer van deze haarstijlen zien? Zoek dan zeker op de hashtag #flowerbraids. Zie je een inspirerende haarstylist, vergeet dan zeker niet te liken en te volgen.