Strass steentjes voor je haar

Ja hoor, de strass steentjes voor je haar zijn weer terug als trend! Ze staan heel mooi bij een party-outfit, maar je ziet ook steeds meer vrouwen die de steentjes gewoon naar hun werk dragen. Net even weer iets anders, net even iets opvallender. En met alle zomerfestivals in aantocht zochten we een paar trendy kapsels met strass steentjes ter inspiratie.

 

Verschillende strass steentjes

Op Instragram zagen we kapsels met verschillende soorten strass steentjes. Waar sommige vrouwen ervoor kozen losse strass steentjes op hun haren te plakken, hadden anderen een kleine ketting met strass stenen en doorzichtig draad om bij de haarimplant vast te maken. Er bestaan ook vellen met strass steentjes die je met een stijltang als het ware aan je haar vastplakt.

 

Strass steentjes aanbrengen

Het aanbrengen van strass steentjes in je haar lijkt misschien een gedoe, maar het valt ontzettend mee. Afhankelijk van de soort strass steentjes die je hebt, breng je ze op een van onderstaande manieren aan.

 

 

Strass steentjes aanbrengen met de stijltang

Voor de strass steentjes voor de stijltang: Haal de beschermende laag van het vel en plak de strip met steentjes vanaf de haarimplant naar beneden op een streng haar. Pak daarna de stijltang en begin vlakbij bij de haarimplant met ‘stijlen’. Je knijpt de stijltang even dicht (net zoals je normaal je haar stijl maakt) en werkt zo voorzichtig naar benden. De steentjes blijven dan aan je haar plakken en het vel is verdwenen.

 

 

Strass steentjes aanbrengen met draad

Als je strass steentjes aan wilt brengen met draad, selecteer je eerst de pluk haar waar je de steentjes in aan wilt brengen. Vervolgens trek je de pluk haar door de lus heen van de strass steentjes, en ‘rijg’ je daarna als het ware de steentjes op je haar. Als je ze allemaal hebt aangebracht kun je nog met de lengte variëren. Zie bovenstaande video van BeautifulYouTV voor een duidelijke tutorial.

 

 

Strass steentjes opplakken

De losse steentjes zijn voor het haar geschikt, dus die kun je gewoon direct op je haar plakken. Bovenstaande video van Disney Style laat goed zien hoe je de strass steentjes eenvoudig en snel aanbrengt.

 

Strass steentjes voor je haar kopen

Benieuwd waar je de haar kristallen en strass steentjes voor je haar kunt kopen? Probeer eens de drogisterij in de buurt, vaak zijn daar wel één of twee soorten te vinden. Zenner heeft bijvoorbeeld een aantal kleuren en soorten plaksteentjes in het assortiment, evenals Claire's. Swarovski heeft ook een aantal haarkristallen die met een eenvoudig systeem verwijderd kunnen worden uit het haar en keer op keer opnieuw gebruikt kunnen worden. Hieronder staan nog een aantal kapsels ter inspiratie.