Aparte haarkleuren top 20 - van paars tot zeemeerminblauw

Aparte haarkleuren blijven een bijna magische aantrekkingskracht hebben op mensen. Als je weer een blogger voorbij ziet komen op social media met een roze ombre look, of een vlecht die van paars naar mintgroen loopt, begint het misschien een beetje te kriebelen. Heb jij er wel eens over nagedacht om je haren ook echt een andere kleur te verven? In deze post hebben we veel inspiratie verzameld voor de meest aparte haarkleuren van nu.

 

Aparte haarkleuren voor alle haartypen

Je hebt natuurlijk verschillende haartypen, van stijl tot kroezend. Soms staat een kleur leuker als je een flinke bos krullen hebt, en soms komt een kleur juist beter tot zijn recht bij steil haar. Als je overweegt om een aparte haarkleur te kiezen, kijk dan zeker op Pinterest en Instagram naar dames en heren die je al voor zijn gegaan. Komt het haartype enigszins overeen met jouw haartype, dan heb je een veel beter idee hoe het eindresultaat kan zijn. Ook belangrijk: hoe meer het voorbeeld op jouw haartype lijkt, hoe beter je kapper het na kan bootsen.   

 

Ombre haar

Vind je één kleur iets te monotoon? Of vind je het gewoon leuk om meerdere aparte haarkleuren in je haar te hebben? Dan kan een ombre haarbehandeling een leuke oplossing zijn. Hierbij laat je de haarkleur bij je hoofdhuid langzaam overlopen naar een lichtere teint bij de punten. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een lilakleur bij je hoofdhuid aan te brengen, en dit langzaam door te laten lopen in een babyblauwe kleur. Of wat dacht je van groen naar roze, de trend die liefkozend watermeloenhaar wordt genoemd? Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn al mensen geweest die het geprobeerd hebben.

 

Ombre haar met je natuurijke haarkleur

Als je een volledige paarse coupe toch een beetje teveel van het goede vindt, kun je ook kiezen voor een ombre look, waarbij je gebruik maakt van je natuurlijke haarkleur. Er zijn kappers die bijvoorbeeld bruin haar bij de punten steeds lichter maken, voor een ombre look met natuurlijke tinten. Anderen kiezen er juist voor om een contrasterende kleur te kiezen, zoals donkerbruin met babyblauw. Kan ook erg leuk zijn als je het net een stap te ver vindt gaan om je hele haar direct een knalkleur te geven.

 

Uitwasbare haarverf spray

Oké, die verf gaat misschien net wat ver, maar voor een festival kan een bijzonder gekleurde coupe heel leuk zijn. Als je voor een dag een andere kleur wil, kun je een uitwasbare haarverf spray gebruiken. Deze sprays kun je gewoon zelf aanbrengen (let wel goed op de omgeving!), en aan de einde van de dag was je de kleur er gewoon weer uit. Dit kan ook een leuk oplossing zijn als je gewoon even wil kijken hoe knalblauw haar er bij jou uitziet.

 

Aparte haarkleuren top 20

We hebben het al over een paar bijzondere haarkleuren gehad en een aantal voorbeelden laten zien, maar wat vinden wij nu de aparte haarkleuren top 20? Via Instagram hebben we gezocht naar de meest bijzondere looks van dames en heren wereldwijd. In willekeurige volgorde staan ze hieronder. Zou jij één van onderstaande looks aandurven, of houd je het toch liever bij je natuurlijke haarkleur?

 

Een bericht dat is gedeeld door @xxoh_nanaxx op 7 Feb 2018 om 9:31 (PST)