0

Your BasketSOS! Beauty noodgevallen op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie of ben je al lekker in het buitenland? Dan wil je natuurlijk niets liever dan genieten van de zon, zee, strand, natuur of de stad. Winkelen, uit eten, zwemmen en zonnen… soms kan al deze vakantiepret echter wreed verstoord worden door beauty noodgevallen. Wat dacht je van een groene bos haar als je uit het zwembad komt? Om over die pijnlijke droge lippen maar te zwijgen…. Geen nood, voor deze beauty noodgevallen op vakantie hebben wij een oplossing.

 

Zonverbrande huid

Heerlijk, zo’n dagje aan het strand of zwembad. In je mooiste bikini of badpak lig je lekker de hele dag te luieren in een hangmat of ligbed. Die fles zonnebrandcrème ligt net buiten je bereik, en je hebt geen zin om overeind te komen…. Met als gevolg dat je na de eerste dag vakantie al zo rood bent als een kreeft. Het doet gewoon letterlijk pijn om in je strandbedje te liggen. Hoe kun je deze pijnlijke huid het beste verzorgen? Doordrenk een handdoek in een mengsel van melk, water en ijs en leg het op de verbrande lichaamsdelen. Dit verkoelende effect zal direct wat van de pijn wegnemen. Gebruik daarnaast een zonnemelk of after sun product om de huid langdurig te kalmeren en verkoelen.

Tip: Voorkomen is beter dan genezen; gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, zeker als je op vakantie gaat naar een land dat dicht bij de evenaar ligt. De uv-straling geeft niet alleen een bruine (of rode) kleur, het kan ook huidkanker veroorzaken en is de grootste versneller van huidveroudering.

 

Groen haar door zwembadwater

Heb je geblondeerd haar of blond haar van jezelf? Dan kan het hoge chloorgehalte in het water in de zwembaden je haar groen doen uitslaan. Heel vervelend, hoe kun je hier het beste iets aan doen? Het magische woord is ketchup. Als je ineens met een groene bos haar rondloopt, ren dan naar de dichtstbijzijnde winkel om een fles ketchup te halen. Breng de ketchup royaal aan op je haar en wikkel het in aluminiumfolie. Blijft zo 20 minuten zitten en spoel het daarna goed uit. Je zal zien, de groene, matte stukken verdwijnen!

Tip: Dit drama ook liever voorkomen? Smeer dan je haar een keer in met olijfolie voordat je gaat zwemmen. Spoel daarna je haren een keer goed uit en ga daarna pas het zwembad in. Doordat je haren nu al gevoed en doordrenkt zijn, kunnen ze minder chloor opnemen en voorkom je dus dat je groene haren krijgt.

 

Muggenbeten

Muggen zijn helaas wereldwijd een probleem, en ook op jouw vakantieadres kunnen een paar vervelende stekers zitten. Wil je de volgende dag een korte broek aan, zitten er overal van die rode vlekken en bulten… charming. Hoe kom je hier zo snel mogelijk vanaf? Azijn is een oude bekende. Dep een keukenrolpapier in de azijn en op je bult en laat het even zitten. Daarnaast heb je een aantal middelen om de jeuk te verlichten zoals metholpoeder, prikweg en afterbite.

Tip: Muggenbeten liever voorkomen? Probeer dan eens een insect werend middel, gebruik een anti-muggenstekker of slaap onder een klamboe. In sommige hotels zijn al klamboes aanwezig, in andere gevallen kan het een aanrader zijn om zelf een klamboe mee te nemen, als je in de tropen verblijft bijvoorbeeld.

 

Droge lippen

De zon en de warme lucht in het buitenland kan je lippen binnen een mum van tijd uitdrogen. Sta je daar dan, met je cocktail en je gebarsten lippen op de foto. Niet heel aantrekkelijk. Hoe los je dit het snelste op? Scrub je lippen met een mengsel van suiker, honing en olijfolie om dode huidcellen te verwijderen. Drink daarnaast genoeg water en breng een beschermende balsem aan. Zo kunnen je lippen er weer goed tegenaan.

Tip: Om dit beauty noodgeval te voorkomen op vakantie kun je het beste je lippen de gehele dag door verzorgen met een balsem. Er zijn ook balsems beschikbaar met uv-filter. Breng de balsem aan als je uit het water komt en nadat je iets gedronken hebt en je zit wel goed!

 

Bikinilijn die irriteert of jeukt

Nog even snel je bikinilijn scheren voordat je naar beneden naar het zwembad gaat. Oeps, heb je ineens rode bultjes die langs je bikinilijn lopen. Wat nu? Het klinkt een beetje gek, maar havermout heeft een verzachtende werking. Als je ’s ochtends bij het ontbijt een beetje yoghurt en havermout mee kan nemen, kun je dat mengen en op je bikinilijn aanbrengen. Even 20 minuten laten inwerken en vervolgens afspoelen met lauwwarm water. Dag irritatie!

Tip: Wil je dit rode-bultjes drama voorkomen? Probeer dan eens te epileren of waxen. Doe dit een paar dagen voordat je op vakantie gaat zodat je geïrriteerde huid bij kan trekken. Tijdens je vakantie hoef je je bikinilijn dan niet meer bij te werken.

 

Pluishaar

Fantastisch die tropische bestemmingen, maar het kan daar nogal vochtig zijn. Je haar kan dan een volledig eigen leven gaan leiden, met pluizig en piekerig haar tot gevolg. Hoe los je dit zo snel mogelijk op? Probeer dan eens een haarserum. Door een speciaal haarserum te gebruiken dat gericht is op pluizig haar kun je de pluizigheid snel de baas zijn.

Tip: Dit beauty noodgeval voorkomen? Probeer dan eens een verzorgend haarmasker. Door dat een keer in de week te gebruiken ondersteun je de gezondheid van het haar en voorkom je deels dat de haarschubben open gaan staan, waardoor ze vatbaarder zijn voor vocht en warmte. Daarnaast kan een goede conditioner er ook voor zorgen dat het haar minder snel pluizig wordt.