0

Your BasketZelfbruiner zonder parfum? De voordelen

Zoek je een zelfbruiner zonder parfum? Dan heb je waarschijnlijk een aardige zoektocht achter de rug. De meeste zelfbruiners bevatten parfum of fragrance om hun producten niet naar die ‘typische zelfbruiner-lucht te laten ruiken. Gelukkig zijn er ook zelfbruiners zonder parfum én zonder typische zelfbruiner-lucht: denk aan de zelfbruiners van Vita Liberata. Lees hier waarom parfumvrij zo een aanrader is en waar je op moet letten bij de aanschaf van een zelfbruiner.  

 

Waarom zelfbruiner zonder parfum gebruiken?

Zelfbruiners bevatten in bijna alle gevallen DHA, een stofje dat reageert met de bovenste huidcellen en die bruin kleurt. De DHA heeft een geur die mensen vaak niet zo lekker vinden ruiken. We kennen allemaal de verhalen wel van mensen die ’s avonds de zelfbruiner aanbrachten, en de volgende dag in een stinkend (oké, sterk ruikend) bed wakker werden. Niet zo fris. Daarom voegen veel merken parfum aan de zelfbruiners toe, zodat je in ieder geval lekker ruikt.

 

Nadelen van zelfbruiners met parfum

Er zitten echter nadelen aan het gebruik van parfum in zelfbruiners. Parfum heeft heel vaak een irriterende werking op de huid. Als je een gevoelige huid hebt, weet je hier waarschijnlijk alles van. De huid kan gaan jeuken, irriteren en makkelijker ontsteken. De collageen in je huid kan dan sneller afbreken, waardoor je huid meer moeite heeft om zichzelf te herstellen. De structuur van je huid kan er zo grover uit gaan zien en ouder dan het in werkelijk is.Tip: Parfum kan ook verkleuringen als pigmentvlekken op de huid veroorzaken. De tip om geen parfum te spuiten op plekken die in het zonlicht komen, wordt om de reden ook gegeven. Je leest er meer over in ons artikel Parfum in de zon.

 

Hoe zie je of een zelfbruiner geen parfum bevat?

Als zelfbruiners parfumvrij zijn, staat dit helaas niet altijd met logo’s op de verpakking aangegeven. Je kunt het beste de ingrediëntenlijst er even op naslaan en kijken of het product parfum of fragrance bevat. Is dit het geval, dan kun je het product beter laten staan (zeker als je een gevoelige huid hebt). De producten van Vita Liberata zijn allemaal vrij van parfum en geur (fragrance), dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Daarnaast bevatten ze ook nog eens veel natuurlijke en organische ingrediënten met een anti-aging werking zoals papaja en frambozenextract.

 

Zelfbruiner zonder parfum conclusie

Als je graag een zelfbruiner gebruikt, kun je dus het beste voor een product kiezen zonder parfum of geurstoffen. Er zijn een aantal zelfbruinermerken met natuurlijke en organische extracten, maar Vita Liberata is het enige merk dat een unieke Odour-Remove technologie bevat. Deze technologie voorkomt dat de zelfbruiner die typische zelfbruiner-lucht heeft. Met een vochtvergrendelende formule zijn dit je go-to zelfbruiners voor een prachtige, langdurende teint.

Meer informatie over de zelfbruiners van Vita Liberata? Bezoek onze merkenpagina of bekijk de informatie in de productomschrijving van de pHenomenal 2-3 week tan. Fijn om te weten: deze formules kunnen tot wel 3 weken blijven zitten!