0

Your BasketWenkbrauwen verven met haarverf, een do of een don't?

Wil je graag je wenkbrauwen verven? Als je net een nieuwe kleur in je haren hebt zitten, vind je het misschien wel mooier om je wenkbrauwen in dezelfde kleur te krijgen. Er bestaan verschillende wenkbrauwverven op de markt, maar het assortiment is nog wat beperkter dan bij haarverf. Wenkbrauwen verven met haarverf, zou dat ook kunnen? Wij zochten het voor je uit.

 

Kan ik mijn wenkbrauwen verven met haarverf?

Waarschijnlijk de allereerste vraag die je jezelf zal stellen als je naar soorten verven zoekt: kan ik mijn wenkbrauwen niet gewoon verven met haarverf? Als je je wenkbrauwen graag dezelfde kleur wilt hebben als je haren kan dit een logische stap zijn. Maar kan dit wel? Ja, het kan, maar je kunt het beter niet doen.

 

Geen haarverf voor wenkbrauwen gebruiken

Waarom is dit af te raden? Omdat de huid rond je ogen en je ogen zelf erg gevoelig zijn. Haarverf is een redelijk agressief middel dat ook langer in moet werken dan een wenkbrauwverf. Hierdoor kun je sneller irritaties en huiduitslag krijgen. Er bestaat ook een risico dat je je haarzakjes beschadigd. Door de haarverf kunnen de ingrediënten van de verf doordringen tot in de haarzakjes, waardoor deze kapot gaan en uit kunnen vallen. Ga je zelf aan de slag met verf, dan is het aan te raden je wenkbrauwen te verven met wenkbrauwverf.

 

Wenkbrauwverf gebruiken

Voor je wenkbrauwverf gaat gebruiken, test je eerst een beetje verf in de holte van je elleboog of je pols. Wacht even voor je de verf er weer afwast en wacht vervolgens een dag (24 uur) om te kijken of je een allergische reactie krijgt. Twijfel je hoe donker de verf uit zal vallen? Dan kun je beter de verf er twee keer kort op doen dan één keer te lang.

Tip: epileer je wenkbrauwen nooit voor het verven. De haarzakjes zijn dan extra gevoelig, waardoor je sneller een geïrriteerde huid kunt krijgen door de verf. Na het verven je wenkbrauwen epileren is ook alleen maar handiger, omdat je dan eenvoudig alle haartjes kunt zien die je wilt verwijderen (zelfs de haartjes die je voor het verven niet zag).

 

Wanneer wenkbrauwen opnieuw verven?

Als je geen dramatische kleurverandering hebt ondergaan op je wenkbrauwen, kan het lastig zijn in te schatten wanneer je ongeveer opnieuw je wenkbrauwen moet verven. De wenkbrauwharen hebben, evenals de wimpers en hoofdharen, een groeicyclus. Voor wenkbrauwharen is dat zo’n 6 weken. Na die zes weken kun je je wenkbrauwen dus opnieuw verven. Heb je een duidelijk kleurverschil,  als je bijvoorbeeld van blond naar bruine wenkbrauwen bent gegaan, dan kun je waarschijnlijk zien wanneer je precies je wenkbrauwen moet verven.

 

Wenkbrauwen verven eng?

Vind je het maar niks om zelf met verf aan de slag te gaan? Dan kan het een aanrader zijn om naar een schoonheidssalon of kapper te gaan, of een gespecialiseerde brow-bar. Daar kunnen ze niet alleen je wenkbrauwen verven maar eventueel ook shapen. (Lees ook ons artikel over wenkbrauwen bijwerken met touw). Daarnaast kan het een interessante optie zijn om een wenkbrauwgel te gebruiken.