0

Your BasketJa, glitter onder je wenkbrauwen is nu een ding

Ach ja, als we glitter wenkbrauwen hebben, is glitter onder je wenkbrauwen zo gek niet meer toch? We krijgen inmiddels het gevoel dat mensen de personages uit de Hunger Games steeds meer naar het echte leven halen, wat een looks! De glitter onder wenkbrauw – trend is gelukkig een iets subtielere trend dan de glitter wenkbrauwen. In principe kan deze trend ook buiten een festival wel eens gedragen worden, bijvoorbeeld voor oud&nieuw? Wat vind jij?

 

Glitter onder je wenkbrauwen, de trend

Veel make-up artiesten gebruikten de ruimte vlak onder de wenkbrauw al om highlighter aan te brengen, of een lichtere kleur oogschaduw dan de rest van de ogen. Hierdoor springen de ogen en wenkbrauwen er meer uit en lijken de ogen ook groter. Nu zorgt de glitter onder je wenkbrauwen – trend niet direct voor een ‘grotere ogen’ – effect, maar het maakt je look wel een stuk opvallender. En, ook niet verkeerd, deze trend is een stuk eenvoudiger te verwijderen dan de glitters die je letterlijk op je wenkbrauwharen plakt…. Ook al verzorg je ze met een wenkbrauwserum en doe je er voorzichtig mee, make-up van je wenkbrauwen verwijderen kan ervoor zorgen dat haartjes uitvallen. Daarom vinden we deze trend des te leuker, het beschadigt de haartjes niet.

 

Inspiratie voor glitter onder je wenkbrauwen

De eerste glitter underbrow werd ‘officieel’ gespot bij Gig Hadid op de catwalk in Parijs, maar inmiddels staat Instagram vol met creatieve copycats. Ze gebruiken een wimperlijm die ze vlak onder de wenkbrauwlijn aanbrengen. Hierbij kiezen ze een wimperlijm die niet supersterk is maar juist een beetje een waterige substantie heeft. Je kunt met echte losse glitters werken, maar er ook voor kiezen om een goede glitteroogschaduw onder je wenkbrauwen aan te brengen. Bekijk hieronder inspiratiefoto’s van Instagrammers wereldwijd. Zit er een look tussen die je misschien voor kerst of oud&nieuw zou willen uitproberen?