0

Your BasketBruin zonder zon? Zo krijg je een vlekkeloze teint

Bruin zonder zon is inmiddels een hot item onder beauty bloggers en vloggers. Niet zo gek, want de schade die de zon en zonnebanken aan kunnen richten is aanzienlijk. Om alsnog die mooie zongebruinde teint te krijgen, bieden zelfbruiners uitkomst. Maar hoe breng je die zelfbruiner het beste aan? Lees hieronder onze tips.

 

0.     Kies de teint die bij je huid past

Er zit veel verschil tussen de kleuren zelfbruiners en de formuleringen. Wil je bruin zonder zon worden, dan loont het om even te kijken welke zelfbruiner het beste bij je huid past. De ene zelfbruiner zal een subtieler resultaat geven dan de ander. De pHenomenal 2-3 week tan van Vita Liberata is bijvoorbeeld verkrijgbaar in drie verschillende tinten. De kleur Fair geeft een subtiele zongebruinde gloed, Medium heeft een diepere, goud-bronzige teint en Dark een diepe bruintint. In onderstaande video kun je goed zien wat de effecten zijn van de verschillende kleuren zelfbruiner op een persoon:

 

1. Scrubben en ontharen

Een goed begin is het halve werk zegt men altijd. Zorg daarom dat je minstens 24 uur van tevoren je benen onthaart. Daarnaast is het ook belangrijk om je huid een dag van tevoren te exfoliëren of te scrubben. Je verwijdert zo de dode huidcellen en geeft nieuwe huidcellen de kans om zich te laten zien. Een zelfbruiner blijft zo ook zo lang mogelijk zitten. Gebruik hiervoor een milde scrub of een exfoliant.

 

Waarom is de huid exfoliëren voor een zelfbruiner belangrijk?

Iedere huid stoot iedere dag dode huidcellen af. Veel huidcellen laten uit zichzelf los, maar een deel blijft ook wat langer aan je huid plakken. Deze dode huidcellen liggen hierdoor op je huid, en nemen dus ook als eerste de DHA van de zelfbruiner op (het ingrediënt dat de huid verkleurt). Als deze huidcellen vervolgens alsnog loslaten, ben je veel sneller je zongebruinde teint kwijt. Met name als je een long-lasting zelfbruiner gebruikt zoals de pHenomenal 2-3 week tan is dat erg zonde.

 

2. Bruin zonder zon? Begin met een schone, droge huid

Word je graag bruin zonder zon, dan is een schone huid een must voor het aanbrengen van een zelfbruiner. Douche voor het aanbrengen van de zelfbruiner met een douche gel zonder oliën. Als er oliën achterblijven op je huid na het douchen, kan dit namelijk het resultaat van de zelfbruiner beïnvloeden. Zorg dat je huid schoon en droog is voordat je met de zelfbruiner aan de slag gaat. Wacht bij voorkeur na het douchen nog even een paar minuutjes voordat je de zelfbruiner aanbrengt.

Tip: Een badkamer kan vaak vol stoom staan, waardoor je huid niet echt goed droog kan worden. Zet daarom als het kan een raam open of een deur zodat het vocht er zoveel mogelijk uit kan. Andere tip: Koud douchen heeft heel veel voordelen!

 

3. Breng geen moisturizer of body lotion aan

Breng na het douchen geen moisturizer of body lotion aan. Deze producten hebben tijd nodig om in te trekken en er kan product achterblijven. De zelfbruiner kan niet aan deze producten hechten en verliest zo sneller zijn kleur. Het resultaat kan daarnaast vlekkerig zijn, dus gebruik bij voorkeur een dag van tevoren al geen moisturizer of body lotion meer.

Tip: Sommige beauty bloggers en vloggers raden aan om een bodylotion aan te brengen op de plekken waar je minder bruin wilt worden. Denk hierbij aan de huid tussen je vingers, je handpalmen, je ellenbogen, hielen en voetzolen. De body lotion dient dan als een soort bescherming voor de zelfbruiner en helpt bij het blenden. Wij raden dit echter af als je de pHenomenal 2-3 week tan van Vita Liberata gebruikt. Deze zelfbruiner staat erom bekend een vlekkeloos resultaat te geven, dus zolang je de zelfbruiner alleen op de rug van je handen en voeten aanbrengt, heb je geen body lotion nodig. Sterker nog, een body lotion of crème kan juist voor een vlekkerig resultaat zorgen. Ben je toch bang dat deze delen van je lichaam te bruin uit kunnen vallen? Neem dan na het aanbrengen de knokkels van je vingers en tenen, je ellebogen en knieën af met een licht vochtige doek, dit zorgt voor een natuurlijk resultaat.

 

3. Gebruik een zelfbruiner handschoen om de zelfbruiner aan te brengen

De zelfbruiner handschoen (oftewel tanning mitt) is een fijn hulpmiddel om zelfbruiners aan te brengen. Het zorgt dat je het product eenvoudig en snel uit kunt smeren. De zelfbruiner handschoen van Vita Liberata bevat daarnaast ook een beschermend laagje aan de binnenkant, waardoor je handen niet verkleuren. Breng een pompje op de handschoen aan en knijp even, zodat het product goed verdeeld is over de handschoen. Veeg de zelfbruiner dan met grote, cirkelvormige bewegingen uit voor een vlekkeloos resultaat.

Tip: De zelfbruiner handschoen van Vita Liberata is wasbaar en daardoor herbruikbaar. Spoel de handschoen direct na gebruik uit. Je kunt de handschoen ook wassen op maximaal 35 graden.

 

4. Bouw je teint op

Bij een instant zelfbruiner zie je direct het eindresultaat, maar ben je de kleur ook sneller kwijt. Bij een gradual zelfbruiner bouw je de teint langzaam op en kun je daardoor ook veel langer genieten van je teint. De phenomenal 2-3 week tan is zo’n zelfbruiner die de kleur geleidelijk opbouwt. Het voordeel hiervan is dat je beter in de gaten kunt houden hoe de teint zich opbouwt.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Na de eerste applicatie van de zelfbruiner wacht je 4 tot 8 uur voordat je gaat douchen. Douche dan alleen met water (geen zeep of douchegel) en herhaal het aanbrengen nog 2 keer binnen 12 tot 24 uur. Door die pauzes te houden geef je het product optimaal de kans om in te werken, en kan de zelfbruiner dus tot wel 3 weken blijven zitten.

 

5. Hydrateer je huid

Om optimaal te kunnen genieten van je zongebruinde huid, is het belangrijk de huid te blijven hydrateren. Kies hiervoor een moisturizer die goed bij je huidtype past en smeer dagelijks om je huid zacht en soepel te houden. Gebruik geen moisturizer met parfum in de formulering, dit kan de kleur eerder doen verdwijnen.

Wil je nog meer tips om je zelfbruiner goed aan te brengen? Lees dan zeker even ons artikel met maar liefst 17 tips over het aanbrengen van zelfbruiner.Gerelateerde Artikelen

Bruin zonder zon tips