0

Your BasketZijn wimperextensions slecht voor je wimpers?

Over wimperextensions bestaan wisselende ervaringen. De een vindt het geweldig en wil nooit meer wat anders, de ander vindt het ronduit een nachtmerrie en zou het aan niemand aanraden. De extensions zagen er niet uit en na de extensions waren wimpers een zielig bosje. Hoe komt het dat er van die enorme verschillen zijn? Zijn wimperextensions slecht of niet?

 

De verwachtingen van wimperextensions

Of wimperextensions slecht zijn voor je wimpers, hangt deels af van de verwachtingen die je hebt van wimperextensions. Het kost tijd wanneer je naar een gespecialiseerde studio gaat om de extensions te zetten en je moet ze om de aantal weken bij laten vullen. Daarnaast kun geen make-up producten op oliebasis meer gebruiken en heb je een kammetje nodig om je wimpers regelmatig bij te borstelen. Je moet ook voorzichtig zijn met het schoonmaken van je extensions. Als je dit niet met overtuiging blijft bijhouden, gaan je wimpers er minder mooi uit zien en kunnen ze sneller uitvallen. Volg daarom altijd de adviezen van de salon op en neem even die extra moeite om bijvoorbeeld met een kammetje te wimpers te borstelen als ze er warrig uitzien. Je wimpers zullen er blij mee zijn.

 

Laat wimperextensions altijd door een wimperspecialist zetten

Naast de verwachtingen van wimperextensions, speelt de salon waar je ze laat zetten ook een belangrijke rol. Laat het altijd door een specialist doen die weet waar hij of zij mee bezig is. De vervelende verhalen op internet komen vaak van mensen die het niet bij een gespecialiseerde salon hebben laten doen. Ja, het kan iets goedkoper zijn en ja, misschien zijn ze sneller klaar. Maar prijs en snelheid hebben direct invloed op de kwaliteit van je wimpers.

De gezondheid van je wimpers kan erg achteruit gaan door het zetten van wimperextensions bij een onprofessionele salon. Dit kan een aantal redenen hebben:

  •        De wimperlijm bevat formaldehyde
  •        Er wordt tijdens de behandeling gebruik gemaakt van stoffen als waterstofperoxide
  •        De extensions zijn te lang en te zwaar voor de wimpers (niet iedereen kan dezelfde lengte hebben)
  •        De wimperspecialist plakt teveel wimpers aan elkaar
  •        De salon wil al binnen twee weken een opvulbeurt geven

Een gespecialiseerde salon heeft de ervaring en maakt daarnaast gebruikt van een longlasting coating die je wimpers zo lang mogelijk laten zitten. Bij een echte wimperstyliste heb je vaak ook meer keuze tussen soorten wimpers. Je kunt dan niet alleen de lengte kiezen, maar ook de sterkte van de krul en de hoeveelheid wimpers. Ook houdt hij of zij de conditie van je wimpers in de gaten. Als je wimpers de huidige lengte bijvoorbeeld niet goed kunnen hebben, zal je geadviseerd worden om over te gaan naar een korter paar.

Tip: Een gespecialiseerde salon kun je herkennen aan de uitgebreide behandellijst voor wimperextensions. Zo zijn er niet alleen behandelingen voor het zetten van extensions, maar ook voor de refill. Daarnaast heb je vaak ook de keuze tussen de one by one techniek (vaak aangeraden) of andere technieken. Voor het aanbrengen van een nieuwe set mag ook nooit te weinig tijd gerekend worden. Als een salon beweert binnen 30 minuten extensions te kunnen zetten, dan kun je wellicht beter op zoek naar een andere salon. Vraag voordat je gaat ook altijd foto’s of ervaringen op van mensen uit de omgeving.

 

Wimperextensions bijvullen of opnieuw laten zetten?

Soms komen de slechtere ervaringen met wimperextensions ook doordat mensen ze al langere tijd bij laten vullen. Als de wimpers steeds bijgewerkt worden, kunnen ze wat sneller aan elkaar gaan plakken en scheef gaan zitten. Veel salons geven daarom ook aan dat ze geen refill geven als je een behandeling hebt gehad bij een andere salon, maar willen met een schone lei beginnen. Andere salons adviseren weer om eens in de zoveel maanden alle extensions te verwijderen en een nieuwe set te laten plaatsen. Vraag daar ook zeker naar als je kiest voor wimperextensions.

 

Zijn wimperextensions slecht voor je wimpers?

Of wimperextensions slecht zijn voor je wimpers, hangt dus voor een heel groot deel af van de wimperstylist of wimperspecialist waar je ze laat zetten. Goed onderzoek doen van tevoren is daarom een must. Maar hoe zit het met de extensions zelf? Zijn ze, als ze goed geplaatst zijn, helemaal niet schadelijk voor je wimpers? Dat helaas niet. Je kunt het een beetje vergelijken met waterproof mascara. Een waterproof mascara is ideaal als je zeker wilt weten dat je look de hele avond blijft zitten. Het is alleen een aanslag op je wimpers, die er brozer en breekbaarder van kunnen worden. Hetzelfde gaat eigenlijk op voor de wimperextensions. Ze zijn ideaal als je voor een langere periode mooie lange wimpers wilt, maar ook deze extensions zijn een aanslag op je wimpers. Simpelweg omdat je een gewicht aan je natuurlijke wimpers plakt. Als je al broze en breekbare wimpers van jezelf hebt, kunnen je natuurlijke wimpers daardoor sneller uitvallen. Daarnaast zijn de uiteinden van je wimpers altijd al brozer en breekbaarder, omdat het de ‘oudste’ delen van je wimpers zijn. Als je wimperextensions verwijdert, kun je die oude delen ook makkelijk afbreken.

 

Wimperextensions en wimperserum

Kun je er ook voor zorgen dat de gezondheid van je wimpers optimaal blijft, ondanks dat je wimperextensions draagt? Er zijn gelukkig wel manieren om de gezondheid van je wimpers te ondersteunen, ook al belast je ze met waterproof mascara of wimperextensions. Door de wimpers te verzorgen met een wimperserum, ondersteun je de natuurlijke gezondheid van je wimpers. Een wimperserum kan ook helpen om de broosheid en breekbaarheid van wimpers te verminderen. Houd ook hier echter weer rekening met de goedkoop-is-vaak-duurkoop regel: goedkope wimperserum werken niet of amper in vergelijking met de kwalitatievere serums.