0

Your BasketDe beste shampoo voor grijs haar

Op zoek naar de beste shampoo voor grijs haar? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan de conditie van je haren en of je het op dit moment grijs laat worden of dat het van nature langzaam vergrijst. Je leest er alles over in ons artikel. Na het lezen nog vragen? Stuur dan zeker een mailtje, we horen het graag.

 

Grijs haar

Er komt een moment dat mensen langzaam grijs worden. Bij de één is dat zeer vroeg (rond het 30ste levensjaar), terwijl het bij de ander pas ver in de vijftig is. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het haar te verven, maar steeds meer mensen laten het haar langzaam grijzer worden. Met deze verandering is het ook aan te raden te kijken naar je haarverzorging. Voldoet de shampoo en conditioner die je nu gebruikt aan de eisen die je haar stelt, of is het beter de haarverzorgingsproducten aan te passen?

 

Zilvershampoo

Als je zoekt naar de beste shampoo voor grijs haar, kom je ongetwijfeld veel informatie tegen over zilvershampoo. Wat is er zo bijzonder aan deze shampoo en waarom is het geschikt voor grijs haar?

 

Wat is zilvershampoo?

Zilvershampoo is een shampoo met een blauwige of paarsige structuur. Deze kleur assisteert bij het onttrekken van een teveel aan warme pigmenten in je haar. Deze shampoo is met name geschikt voor mensen met wit of grijs haar met een warme ondertoon of blond haar (ook geblondeerd). Als je één van bovenstaande kleuren hebt en je wilt graag die warme, gelige gloed uit je haar verwijderen, kan zilvershampoo je daarbij helpen.

Tip: Bij grijs haar kan een zilvershampoo het gelige verminderen en geeft het grijs haar vaak een heldere, frisse tint.

Tip: als je zilvershampoo te lang laat intrekken kan grijs of wit haar een paarsige gloed krijgen. Zorg dus dat je de instructies op de verpakking nauwkeurig opvolgt en niet te lang in het haar laat zitten (meer dan 10 minuten is vaak niet aan te raden). Vraag eventueel ook advies bij de kapsalon.

 

Ik heb zilvershampoo te lang laten intrekken

Het kan natuurlijk gebeuren dat je zilvershampoo te lang in je haar laat zitten. Gelukkig kan je die kleur er altijd weer uitkrijgen. Vaak is het al een stuk minder als je je haren nog een keer met een gewone shampoo wast.

Let op: een zilvershampoo kan de gelige gloed uit je haren trekken, maar resultaten kunnen per individu verschillen. Als je van jezelf echt honingblond haar hebt of je haren van rood naar blond hebt laten verven, kan je niet helemaal naar een asblonde kleur gaan. Hetzelfde gaat eigenlijk op voor grijs haar; als je blonde haren langzaam grijs worden, zal je in een overgangsfase terecht komen. Geduld hebben is dan voor even de enige oplossing. Je kunt dan natuurlijk al wel zilvershampoo gebruiken. 

 

Wanneer is zilvershampoo minder geschikt voor mijn haar?

Dit hangt met name van de kleur haar af en de conditie van het haar. Als je heel lichtblond haar hebt van jezelf, is het vaak poreuzer. De paarsblauwe kleur van de zilvershampoo kan dan sneller in je haar intrekken, waardoor het die paarsige waas krijgt. Ook als je haar heel broos is, kan de kleur sneller intrekken, waardoor je een paarsige gloed over je haar krijgt. Als je twijfelt of een zilvershampoo wel geschikt is voor je haar, vraag het dan altijd even na bij je kapper. Je kunt je haren eventueel ook een paar keer laten wassen bij je kapper zodat je het resultaat kunt zien.

 

Wanneer is zilvershampoo slecht voor mijn haar?

Een zilvershampoo bevat geen agressieve bestanddelen die het haar of de hoofdhuid beschadigen. Daarentegen bevat een zilvershampoo veel minder voedende bestanddelen dan een 'gewone' shampoo. Na gebruik van een zilvershampoo kan het haar droog aanvoelen. Het is daarom aan te raden om je haren eerst te wassen met de zilvershampoo en daarna nog een keer een gewone shampoo te gebruiken. Het beste kun je ook tenminste één keer per week een voedend haarmasker gebruiken om de gezondheid van je haar weer een boost te geven.

 

De beste shampoo voor grijs haar

Een zilvershampoo kan dus uitkomst bieden als er een gelige tint in het haar zit, maar hoe zit het met de wekelijkse verzorging? Welke ‘gewone’ shampoo en conditioner kun je het beste gebruiken om grijs haar goed te verzorgen? Is het noodzakelijk om speciale shampoo voor grijs haar te kopen? Nee.

 

Haarkwaliteit heeft invloed op de keuze voor een shampoo of conditioner

Kijk, voordat je een shampoo of conditioner koopt, altijd eerst naar de conditie van je haar. Is je haar erg droog en broos (wat vaak het geval is bij grijs haar), dan is het aan te raden om een shampoo te kiezen die reinigt maar tegelijkertijd diep hydrateert. Als je juist vet haar hebt, is het misschien fijn om een shampoo te kiezen die de overtollige oliën verwijdert zonder de hoofdhuid helemaal kaal te strippen van oliën. Voor dun en breekbaar haar is een voedende shampoo juist weer geschikt, die zich richt op het ondersteunen van de natuurlijke gezondheid van het haar. Met een conditioner is dit precies hetzelfde. Kijk daarom eerst goed naar de conditie van je haar en laat je eventueel adviseren door je kapper, die kennen je haar goed.

 

Shampoo voor grijs haar

Zoals je ziet, is er niet een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de beste shampoo voor grijs haar is. Belangrijk is in ieder geval om altijd eerst naar je eigen haar te kijken en de conditie waarin het verkeerd. Grijs haar bevat minder talg en kan hierdoor droger en brozer zijn, waardoor een hydraterende shampoo voor fijn en dun haar een goede match kan zijn.