0

Your BasketWaarom natuurlijke nagellak een aanrader is

Natuurlijke nagellak, biologische nagellak, ecologische nagellak, vegan nagellak… de behoefte aan natuurlijke cosmetica wordt met het jaar groter. Diverse merken spelen hier handig op in om een groot aantal conserveermiddelen achterwege te laten en zich zoveel mogelijk te concentreren op een mix van natuurlijke ingrediënten. Zo ook met nagellak.

 

Wat is natuurlijke nagellak?

Onder ‘natuurlijke nagellak’ verstaan we nagellak dat zo min mogelijk kunstmatige ingrediënten of conserveermiddelen bevat. Denk hierbij aan ingrediënten als parabenen, nagellak zonder formaldehyde, tolueen, xylene, dibutyl phtalate of camphor en resin. Het is vaak nagellak op waterbasis en hypoallergeen. Soms wordt de term ‘vegan’ gebruikt voor een nagellak om aan te duiden dat er geen dierlijke ingrediënten in het product zitten. Bekende eigenschappen van natuurlijke nagellak:

  •        vrij van parabenen
  •        vrij van formaldehyde
  •        vrij van aceton
  •        vrij van parfum
  •        milieuvriendelijk
  •        hypoallergeen
  •        op waterbasis
  •        dierproefvrij

 

Ingrediënten van natuurlijke nagellakken

Wat zit er dan wel in? Een aantal bekende ingrediënten van natuurlijke nagellak zijn onder andere: tarwe, katoen, houtpulp, aardappel en mais. Ook natuurlijke hars, biologische kleurpigmenten en water worden genoemd als ingrediënten in natuurlijke nagellak. Ben je bang dat je nagellak op waterbasis er direct weer afwast als je je handen moet wassen? Zorg altijd voor een uur tussen het moment van lakken en je handen wassen, dan is de lak voldoende gedroogd.  

Let op: in veel gevallen bevat een natuurlijke nagellak nog wel enkele conserveermiddelen en kunstmatige stoffen. Dit is nodig om de nagellak voor een langere tijd houdbaar te houden en de ingrediënten niet te laten schiften. Lees daarom altijd de ingrediëntenlijst door om te zien of de nagellak ‘natuurlijk genoeg’ is voor jou. In veel gevallen staat er 82% natuurlijke ingrediënten of 73% natuurlijke ingrediënten op de verpakking.

 

Waar kun je natuurlijke nagellak kopen?

Dan de belangrijkste vraag: waar kun je deze diervriendelijke nagellak en nagellakken met natuurlijke ingrediënten kopen?  Hieronder zie je een paar fijne webshops:

Dit is geen volledig overzicht: er zijn vast nog diverse online webshops die biologische nagellak of natuurlijke nagellak verkopen. Sommige grote parfumerieën en drogisterijketens hebben ook een klein assortiment beschikbaar, dus loop zeker even door het centrum om een kijkje te nemen.

 

Natuurlijke nagellakremover

En dan verwijder je de nagellak met een sterk ruikende remover met aceton… Gelukkig is daar ook aan gedacht. Er bestaan nagellak removers zonder aceton en sommigen zijn zelfs op sojabasis. Zo draag je niet alleen natuurlijke nagellak, maar kun je dat ook verwijderen met natuurlijke ingrediënten.