0

Your Basket



Mooie wimpers krijgen? Doe dit absoluut niet

In de zoektocht naar mooie wimpers vliegen de adviezen je om de oren: gebruik een mascara primer,  krul je wimpers voor extra volume, smeer vaseline en gebruik een wimperserum… Maar wat zijn eigenlijk de dingen die je absoluut niet moet doen? Mooie wimpers krijgen kan door deze dingen absoluut niet te doen.

 

1. Mascara borsteltje pompen

Er zijn nog steeds veel vrouwen die het borsteltje van de mascara een paar keer op en neer pompen voor ze de mascara aanbrengen. Niet doen! Zodra er lucht bij de mascara komt droogt deze uit. Hierdoor kun je de mascara minder goed op je wimpers aanbrengen, waardoor deze sneller af kunnen breken. Ook kun je ineens na een paar weken je mascara al weggooien, is natuurlijk zonde.

 

2. Mascara laten zitten

Wat je echt niet moet doen is je make-up en mascara laten zitten aan het einde van de dag. Vuil, stof en oude make-up kan de follikels van je wimpers verstoppen waardoor je wimpers uit kunnen vallen. Verwijder daarom altijd je make-up voor je gaat slapen.

 

3. In je ogen wrijven

Ook al jeuken je ogen: ga zeker niet in je ogen wrijven. Als je vaak in je ogen wrijft kunnen je wimpers losser gaan zitten en sneller uitvallen. Ook zorgt het wrijven ervoor dat je meer vuil op je oogleden krijgt, dat de follikels kan verstoppen. Beter is om je oogleden te masseren als je echt jeuk hebt.

 

4. Eerst mascara, dan de wimperkruller

Auw, dit doet pijn. Tenminste voor je wimperharen, want die kunnen zo veel sneller afbreken. Als je eerst mascara aanbrengt droogt dat op, waardoor je wimpers hard worden. Als je dan nog probeert om je wimpers tussen een wimperkruller te knijpen, heb je dus de kans dat je ze letterlijk afknijpt. Wimpers met mascara kunnen ook aan je wimperkruller blijven plakken, waardoor je ze in het geheel uittrekt. Gebruik daarom altijd een wimperkruller voor je mascara. Wil je per se een wimperkruller na je mascara gebruiken, verwarm deze dan eerst zodat de mascara een beetje zacht blijft.

 

5. Wimperkruller aan het einde van je wimpers gebruiken

Op sommige websites raden mensen aan om de wimperkruller niet alleen bij de wimperaanzet te gebruiken, maar ook halverwege de wimpers en nog eens op ongeveer 2/3e van je wimpers. Dit laatste raden wij af, omdat je hierdoor sneller je wimpers afbreekt. Hoe dichter je bij het uiteinde van je wimpers komt, hoe brozer en breekbaarder ze worden (dit is het ‘oudste’ haar zogezegd, net als bij je hoofdhaar). Als je hier dan vrolijk een knik in maakt met je wimperkruller, kun je erop wachten tot de eerste wimpers afbreken. Halverwege zou misschien nog kunnen als je van jezelf flexibele en sterke wimpers hebt, maar het uiteinde raden we ten alle tijden af.

 

6. Te veel druk op de oogleden zetten

Een wimperkruller heeft een specifieke gebruiksaanwijzing, en hoe je de kruller gebruikt bepaald eigenlijk of je je wimpers mooier maakt of schade toebrengt. Het is aan te raden de wimperkruller dicht bij je wimperaanzet te gebruiken, maar ook weer niet te dicht. Zet je een kruller bijna tegen de wimperrand aan dan komt er veel druk op de haarzakjes te staan, waardoor die zwakker kunnen worden en wimpers sneller uitvallen. Zorg dus altijd dat je een heel klein beetje wimper kunt zien bij de wimperaanzet voor je de kruller dichtknijpt. Eventueel kun je een kleine kruller gebruiken om je wimpers in delen te krullen.

 

7. Lagen mascara over elkaar

Het wordt door sommige mensen aangeraden als een manier om vollere wimpers te krijgen, maar wij raden het af. Er komt zo te veel mascara op de wimpers waardoor ze zwaar en hard worden. Hierdoor kunnen ze veel sneller afbreken of uitvallen. Daarnaast heb je grote kans op spinnenpoten als je meerdere lagen mascara over elkaar heen doet.

 

8. Gezonde levensstijl

Ja hoor, heeft mijn eetgedrag invloed op mijn wimpers? Het zal wel… Jazeker, wat je eet kan indirect invloed hebben op de groei van je haren. Niet alleen je hoofdhaar heeft er baat bij als je voeding met voldoende vitamine B en E neemt, ook je wimperharen. Je vindt deze gezonde vetten in vis als tonijn en zalm en in oliën, erwten en noten.