0

Your BasketHuidveroudering terugdraaien - de beste huidverzorgingsproducten

Huidveroudering terugdraaien, is dit mogelijk? Helaas, wat websites en fabrikanten ook beloven, een huid veroudert en dat is een natuurlijk proces. Een verouderde huid wordt niet ineens meer jong. De huidveroudering vertragen is echter wel mogelijk, en dat is waar diverse huidverzorgingsproducten zich dan ook op richten.

 

Huidverouderingsprocessen

De meeste producten die huidveroudering willen vertragen, richten zich specifiek op twee (of een van de twee) processen die huidveroudering veroorzaken:

 

1. Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn kortgezegd atomen die maar één neutron hebben. Hierdoor heeft de vrije radicaal als het ware een ‘vrije plek’, die de radicaal het liefst zo snel mogelijk wil verbinden met iets anders. Normaal gesproken bindt de radicaal zich aan een ziekteverwekker en verlaat het lichaam, waardoor mensen beschermt zijn tegen ziekten. Zijn er te veel vrije radicalen (door roken, stress. luchtvervuiling of UV-straling bijvoorbeeld) dan binden ze zich ook aan gezonde cellen. Hierdoor wordt het bindweefsel van de huid aangetast, waardoor het elasticiteit verliest.

 

2. Versuikering

Een mens krijgt dagelijks ontzettend veel geraffineerde suikers binnen. Veel mensen willen graag de hoeveelheid suikers die ze binnenkrijgen verminderen vanwege hun gewicht, maar suikers spelen ook een belangrijke rol in het verouderingsproces van de huid. Suikers hechten zich aan het collageen van de huid, waardoor het als het ware ‘versuikerd’. De collageen gaat dan aan elkaar kleven, waardoor het uiteindelijk afbreekt. Hierdoor krijg je dus een huid die minder elastisch en stevig aanvoelt.

 

Huidveroudering terugdraaien met huidverzorgingsproducten

De huidveroudering terugdraaien, of beter gezegd vertragen, kan bereikt worden door een combinatie van een gezond eet- en leefpatroon en een goed huidverzorgingsproduct. Door middel van gezonde voeding en het bewust letten op de hoeveelheid suikers die je binnen krijgt, kun je de versuikering van je huid erg verminderen. Daarnaast kun je een huidverzorgingsproduct gebruiken dat de productie van collageen verbetert, zoals Marula Olie.

 

Antioxidanten en zonbescherming

Voor de aanpak van vrije radicalen is het natuurlijk aan te raden om te stoppen met roken, maar je kunt moeilijk nooit meer naar buiten gaan. Het beste is daarom, om een product te gebruiken dat je huid goed hydrateert en verzorgt, de vrije radicalen aanpakt en beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals de zon.

 

Huidveroudering terugdraaien met huidolie

Marula olie is zo’n huidverzorgingsproduct dat de huid zeer goed hydrateert en verzorgt. De olie is gemaakt van de Afrikaanse olifantenboom en zit vol vitaminen (vitamine E), vetzuren (Omega 6 en 9) en antioxidanten. De antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen, waardoor de huid langer elastisch blijft en de stevigheid behoudt. Omdat Marula olie een ontzettend hoog percentage aan antioxidanten heeft (60% meer dan arganolie bijvoorbeeld), is het een perfect huidverzorgingsmiddel om het huidverouderingsproces te vertragen.

 

Huidolie en zonnebrand

Om de huid volledig te beschermen, is het ook zeker aan te raden om zonnebrandcrème te smeren. Je kunt Marula Olie prima gebruiken onder de zonnebrandcrème. De olie trekt snel in en laat geen vettige laag achter, zodat je de zonnebrand er gewoon overheen kunt gebruiken. Huidveroudering terugdraaien kan jammer genoeg niet, maar met deze tips kun je je huid wel optimaal beschermen en helpen om het verouderingsproces te vertragen.