0

Your BasketDe haartrend die je deze winter moet proberen

We zitten middenin een stormachtige herfst en de winter staat voor de deur: hoog tijd om eens te kijken wat voor kapsels je in dit seizoen kunt dragen. Een opvallende trend op de catwalks was de vlecht, die je in allerlei varianten terug kon zien. Van visgraten tot bohemian braids, we zochten een aantal creatieve Instagrammers op om jou een flinke dosis inspiratie te geven.

 

Haartrends winter 2016, haartrends en gezichtsvorm

Wat voor vlecht en kapsel je ook kiest, zorg dat het matcht bij de vorm van je gezicht. Bij de een kan een grove, slordige vlecht heel mooi staan, terwijl een ander juist heel goed weg kan komen met tientallen kleine vlechtjes. Probeer een paar stijlen uit en kijk wat je bevalt. Vraag ook eventueel advies aan je kapper over vlechtkapsels die jou het beste staan. Wil je graag weten hoe je verschillende soorten vlechten maakt? Bekijk dan zeker even de inspiratievideo’s in ons artikel Lang haar opsteken tips en voorbeelden. Zoek je naar inspiratie voor een haarkleur? De artikelen pumpkin spice hair, chocolade mauve haar en zeemeerminnenhaar geven je veel voorbeelden van verschillende haarkleuren.

 

Inspiratie voor haartrends winter 2016

Foto’s van de catwalks kunnen we helaas niet laten zien, maar deze Instagrammers maken dat meer dan goed. En ja, bij sommige mensen betekent ‘winter’ een temperatuur van 25 graden, dus er zitten foto’s met T-shirts bij (hier kunnen wij alleen maar jaloers op zijn…). De bekende boxer braids zijn natuurlijk vertegenwoordigd, net als de visgraatvlecht en zelfs de typische middenscheiding met twee lange vlechten. Of wat dacht je van de kunstwerkjes bij tuana_salon_and_academy, waar ze wel raad weten met dunne vlechten? Ze zien er misschien ingewikkeld uit, maar als je je bedenkt dat op foto A het bovenste deel ook gewoon een vlecht is die in een bloem is opgerold valt het wel weer mee… Nou ja, misschien even oefenen…