0

Your BasketGeblondeerd haar? Dan herken je dit zeker

Geblondeerd haar ziet er fris uit als je het net geverfd hebt. Het geeft je een compleet andere look en is het perfecte excuus om weer een nieuwe garderobe te shoppen. Maar sommige dingen…. Dit zijn 12 'issues' die iedereen met geblondeerd haar wel kan herkennen. 

 

1. De kleur blond kiezen was een echte battle

Want zeg nu zelf, er is zoveel meer dan alleen blond. Ga je voor de platinablonde bob, of de asblonde lokken? Liever een honingtint? Of toch meer een donkerblonde kleur?

 

2. Je haar groeit veel te snel

Voordat je het weet, duikt die donkere uitgroei alweer op. En hoewel een beetje niet zo’n probleem is, voel je na een tijdje toch weer de behoefte om bij te verven. Zo wordt je kapper je nieuwe beste vriend.

 

3. Je haar heeft extra verzorging nodig

Blond haar staat je ontzettend goed, maar het bijhouden kost wel extra tijd en producten. Het gaat veel sneller pluizen en wordt sneller droog. Een conditioner voor droog of geverfd haar is dan geen overbodige luxe.

 

4. De styling tools moeten de kast in

Je haar krijgt het al zwaar te verduren tijdens het bleken, maar als je dan ook nog eens stylingtools gaat gebruiken… Liever niet. Of je kiest voor een exemplaar die de haren verzorgt (stoom met argan olie bijvoorbeeld scheelt al een hoop), of die stijltang moet toch echt even de kast in.

 

5. Mensen bemoeien je graag met je haar

Toen het nog ‘gewoon’ bruin was, maakte niemand zich druk om je gespleten haarpunten. Maar nu je ineens met een blonde coupe rondloopt, krijg je van ie-de-reen haaradviezen. Lief bedoelt natuurlijk, maar je zegt ook niks over hun haarpunten....? 

 

6. Je vermijdt water het liefst

Want stel je voor: groen haar?! Gelukkig zijn er genoeg haarproducten voor gekleurd haar die ze de verzorging kunnen geven zonder groen te kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zilvershampoo. En mocht je per ongeluk toch groen haar krijgen, dan schijnt het trucje met tomatenketchup goed te werken….

 

7. Zon is ook niet je beste vriend

Als de zon schijnt, zet jij direct een hoed op. Of blijf je gewoon binnen. Je haar nog meer beschadigen door in de zon te lopen? Nope, dat doen we liever niet.

 

8. Maar nu lijk je echt op zo’n 'dom' blondje

Ten eerste: blonde mensen zijn niet automatisch dom. Ten tweede: jij koos deze kleur omdat je het mooi vond (en vindt) staan, niet omdat je op een dom blondje wil lijken. En echt, is die grap nu nog leuk? Je weet wat ze zeggen: wat je zegt, ben je…

 

9. Wat voor kleur had je hiervoor?

Eigenlijk snappen we niet waarom mensen niet gewoon kunnen zeggen ‘goh, wat een mooie blonde teint’ en klaar. Er zijn ook mensen die altijd willen weten wat voor kleur je haar was voor het blonderen. Maakt dat uit dan?

 

10. Ze vonden je donkere haar mooier

Tsja, dat we eerlijk zijn is een typisch Nederlands dingetje. We zijn graag eerlijk en geven overal onze mening over. Jammer dan, niet aan jou besteed. Je had jarenlang donker haar, nu wil je wel eens wat anders. En het is jouw haar dus..

 

11. Je haar verandert met het uur

Zeker als je je haren net hebt laten verven, blijf je er iedere dag naar kijken. ’s Ochtends zat het nog helemaal naar je zin en was het de perfecte kleur, maar ’s middags lijkt die honingtint toch iets te gelig? Of is dat maar je verbeelding?

 

12. En het breekt helaas ook iets sneller af

Ondanks de goede voorbereiding en de bijpassende haarverzorgingsproducten, kan het voorkomen dat je haren iets sneller afbreken dan normaal. Tsja, je moet er wat voor over hebben om je kapsel zo te kunnen veranderen toch?

 

Heb jij nog herkenbare situaties voor mensen met geblondeerd haar? We horen het graag in de comments!