0

Your BasketFoundation tips en tricks

Ben jij groot fan van foundation? Dan weet je waarschijnlijk ook dat het een lastige klus kan zijn om de perfecte kleur en textuur te vinden (om het maar niet over de mat/glans-verhouding te hebben…). En oh ja, de foundation moet natuurlijk ook zo aangebracht worden dat het eruit ziet alsof je het niet draagt. Tijd voor wat foundation tips en tricks!

 

1.     Bereid de huid goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk zegt men, en dat gaat ook zeker op voor foundation. Hoe goed je de huid van tevoren verzorgt, bepaalt hoe eenvoudig de foundation aan te brengen is. Een tip is om een natte, warme handdoek tegen je gezicht aan te houden. Leg het gewoon even op je gezicht voor een paar minuten en breng een moisturizer aan voor je aan de foundation begint. De warmte en vocht van de handdoek zetten de poriën open en laten de huid relaxen.

 

2.     Moisturizers

De moisturizer komt ook in Nederland steeds meer in beautyroutines tevoorschijn. Breng even wat moisturizer op je huid aan voor je de foundation aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat je huid extra gehydrateerd wordt en voorkomt dat de huid gaat trekken onder je foundation.

 

3.     Gebruik concealer eerst

Heb je een paar vervelende mee-eters, plekjes of een littekentje dat je wilt verbergen? Dan is het handig eerst een concealer op deze plekken aan te brengen, zodat je huid vrij egaal is voor de foundation. Sommige concealers bevatten ook voedende vitamine E, een bonus!

 

4.     Blenden en concentreren

Tenzij je echt graag met een masker rond wil lopen, moet je geen foundation op je kwast doen en dat maar gewoon op je gezicht uitvegen. Probeer als je foundation aanbrengt altijd naar vier gebieden te kijken: de kin, de wangen en het voorhoofd. Breng op deze plekken foundation aan met je vingers of een sponsje en blend het met een platte foundation borstel.

 

5.     Blend foundation naar beneden

Heb je kleine haartjes op je wangen en worden die alleen maar beter zichtbaar als je foundation op doet? Als je vloeibare foundation gebruikt is het aan te raden de foundation naar beneden toe uit te vegen. Zo veeg je met de haargroeirichting mee en veeg je de haartjes plat. Als je foundation naar boven uitveegt heb je kans dat de haartjes overeind gaat staan, waardoor ze dus beter zichtbaar worden als je foundation gebruikt.

 

6.     Naar beneden of naar buiten blenden

Als je met vloeibare foundation aan de slag gaat of een crème foundation, begin dan altijd in het midden van het gezicht met aanbrengen. Blend vervolgende de foundation naar buiten. Deze methode werkt het beste omdat de meeste ‘verkleuring’  in het gezicht zich vaak op de neus, kin, voorhoofd en de binnen/bovenhoek van de wangen laat zien.

 

7.     Foundation tip – oogschaduw vervanging

Heb je geen basisoogschaduw meer? Dan kun je foundation als vervaging gebruiken. Als je een dunne laag over het gehele ooglid aanbrengt (echt een zeer dunne laag), dan kun je roodheid of verkleuring mooi wegwerken.

 

8.     Airbrush-look

Wil jij die perfecte airbrush-look krijgen? Je kunt een soortgelijk effect bereiken met foundation en een goede make-up borstel. Als je een goede maar natuurlijk uitziende dekking wilt raden we aan om een medium tot volledig dekkende foundation te gebruiken met een ronde en afgeplatte kabuki borstel. Breng een druppel aan op de achterkant van je hand en dep het platte uiteinde van de borstel in de formule. Blend dit op de huid door cirkelvormige bewegingen te maken vanaf het midden van het gezicht naar buiten toe. Een borstel als deze is ideaal om snel met grote precisie te blenden.

 

9.     Voeg een fijne highlighter toe

Heb je een fijne foundation, maar laat die je huid iets te mat achter? Je kunt de diepte en vorm van je gezicht snel terugkrijgen door een subtiele glow op je huid aan te brengen. Met een vloeibare primer onder je make-up en een highlighter op het gezicht creëer je een subtiele glow. Zorg wel dat je de highlighter alleen aanbrengt op de plekken van je gezicht waar de zon op valt, zoals

Tsja, het zijn nogal wat stappen, maar dan heb je ook wel wat! Zelf nog een moeten-we-weten foundation tip? We horen het graag! Laat een tip achter via de mail en wie weet zie je het binnenkort terug in ons artikel.