0

Your BasketEyeliner langer laten zitten - 6 handige trucjes

Zo, je perfecte look is klaar. De eyeliner, oogschaduw en mascara zijn aangebracht en je hebt die fantastische oogopslag die je voor ogen had. Erg leuk, maar na een paar uur lijkt je eyeliner wel weer vervaagt. Hmm… Dat moet anders. Hoe kan je die mooie look de hele dag behouden? Eyeliner langer laten zitten doe je zo. 

 

1.     Reinig de huid

Het klinkt zo logisch, maar vaak vergeten veel mensen ’s ochtends voor ze make-up aanbrengen om het gezicht schoon te maken. Tijdens het slapen werkt je huid gewoon door, waardoor het ’s ochtends een beetje vettig kan zijn. Deze oliën kun je eenvoudig verwijderen door je gezicht even te wassen. Als je ’s ochtends al standaard doucht hoef je dit in principe niet meer te doen.

 

2.     Prepareer de huid met transparante poeder

Gebruik vóór je eyeliner aan wil brengen, eerst een oogschaduw kwastje om een dun laagje transparante poeder op je ooglid en bij je onderste wimperrand aan te brengen. Zo ben je er zeker van dat er geen oliën van je huid meer op je oogleden zit. Eyeliner langer laten zitten is dan geen probleem.

 

3.     Eyeliner lagen

Met een vloeibare eyeliner kun je heel precies een lijn trekken, maar voor de onderste wimperrand is dit vaak te heftig. Ook kunnen deze eyeliners snel uitvegen. Probeer eens eerst met een oogpotlood de lijnen te zetten en ze vervolgens aan te scherpen met een vloeibare eyeliner. Zo blijft de eyeliner veel langer zitten.

 

4.     Eyeliner langer laten zitten met waterproof eyeliner

Als je het idee hebt dat je eyeliner maar niet op je waterrand wil blijven zitten is het een optie om een waterproof eyeliner te gebruiken. Deze blijft veel beter zitten dan een normale eyeliner. Houd er wel rekening mee dat waterproof make-up producten veel lastiger te verwijderen zijn dan gewone make-up. Maar ja, voor die perfecte oogopslag….

 

5.     Trek het om met concealer

Deze tip is vooral handig als je een strakke lijn hebt (en het dus niet blend met een smudge-tool bijvoorbeeld). Trek met een concealer (met name langs de onderste wimperrand), een lijn langs de eyeliner. Dit creëert een onzichtbare barrière tegen vervagen en uitsmeren.

 

6.     Zet eyeliner met oogschaduw

Deze tip is vooral handig als je een winged eyeliner hebt of een echte cat-eye. Als je deze look de hele dag wilt behouden, dan kun je met een eyeliner borsteltje of een oogschaduw borsteltje voorzichtig zwarte oogschaduw over de eyeliner aanbrengen. Dit zet de eyeliner vast als het ware, waardoor het veeg-proof is.

 

Eyeliner langer laten zitten

Heb je zelf nog een goede tip om je eyeliner langer te laten zitten? We horen het graag. Stuur ons een mailtje en misschien staat jouw tip er binnenkort wel bij.