0

Your BasketDun haar dikker laten lijken, hoe doe je dat?

Jammer genoeg is niet iedereen gezegend met een dikke haardos. Kun je dun haar dikker maken? Nou… ja en nee. Het is genetisch bepaald hoe dun of dik je haar is en hoe dicht je haarimplant is, dus dat kun je niet zomaar even aanpassen. Wat je wel kunt doen is dun haar dikker laten lijken. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat je haren er voller en dikker uit gaan zien.

 

Was je haar niet iedere dag

We hebben in ons artikel waarom je niet iedere dag je haar moet wassen al uitgelegd wat de nadelen zijn van het dagelijks wassen. Een belangrijk nadeel daarvan was dat je de natuurlijke oliën wegwast, waardoor die het haar niet meer kunnen verzorgen. Je haar wordt dan broos en breekbaar en het ziet er minder gezond uit. Ook dit zorgt ervoor dat je haar er minder vol uit gaat zien! Probeer daarom je haar niet vaker dan drie keer per week te wassen.

 

Borstel je haar niet als het nat is

Het klinkt zo logisch: nadat je je haren gewassen hebt haal je er even een borstel doorheen zodat het mooi opdroogt. Dat vinden je haren helaas niet zo leuk. Dep je haren droog na het wassen (niet wrijven) en gebruik een kam met grove stekels om je haar door te kammen. Kom je een klit tegen, begin dan bij de haarpunten en kam er iedere keer een stukje uit. Je kunt het beste ook conditioner in de punten gebruiken zodat je minder kans hebt op klitten.

 

Speel met je scheiding om dun haar dikker te laten lijken

Heb je een duidelijke scheiding op je hoofd? Probeer dan je haar te laten opdrogen door een scheiding te maken die er normaal gesproken niet zit. Als je je scheiding dan weer goed doet op het moment dat je haar droog is, kun je extra volume creëren.

 

Kam je haar naar één kant

Als je je haar naar één kant kamt, ziet het er direct veel voller uit. Dit kun je bereiken door na het wassen je haar eerst droog te deppen. Buig vervolgens voorover en föhn je haar daarna droog (zet de föhn op de laagste stand). Hierdoor krijgt je haar bij de haaraanzet meer volume. Als je daarna het droge haar met een puntkam over je hoofd naar je favoriete kant kamt, krijg je een enorme volumeboost. Eventueel kun je je kapsel ‘vastzetten’  met een volumemousse of spray.

 

Krul je haar

Krullen hebben meer ruimte nodig dan steil haar, waardoor het lijkt alsof je meer haar hebt. Pak die krultang maar uit de kast en zet er grove of fijne krullen in, net wat je beter vindt passen. Vergeet alleen niet dat hitte haar kan beschadigen, dus doe dit niet te vaak.

 

Gebruik passende shampoo en conditioner

Soms kan een verandering in shampoo en conditioner ook al een wonder doen voor je haar. Probeer producten zonder sulfaten te gebruiken bijvoorbeeld, en kies producten die zich specifiek richten op dun haar. De stevigheid en flexibiliteit van de haren kan zo verbeteren, waardoor de shampoo en conditioner bijdragen aan een dikkere en vollere haardos.

 

Haarmasker

Naast een goede shampoo en conditioner kun je je haren ook af en toe een haarmasker geven. Verdeel het masker goed over je hoofdhuid en haren en laat het intrekken (op de verpakking staat de aanbevolen tijd). Spoel het daarna goed uit en dep droog met een handdoek voor optimaal resultaat.

 

Kapsel met laagjes om dun haar dikker te laten lijken

Heb je al eens goed naar je kapsel gekeken? Soms kan een ander kapsel ook al enorm helpen om dun haar dikker te laten lijken. Het magische woord hiervoor is laagjes. Door een kapsel met laagjes te nemen kun je onderin je haar volume krijgen, waardoor je haar dikker lijkt. Bij de kapsalon kunnen ze je prima adviseren over het aantal laagjes dat je kunt hebben.

 

Highlights laten dun haar dikker lijken

Naast een aantal laagjes in je haar, kun je ook highlights aan je kapsel toevoegen om dun haar dikker te laten lijken. Highlights worden met waterstofperoxide gezet, en dit middel bleekt je haren en laat de haarschubben open staan. Hierdoor ziet je haar er dikker uit. Daarnaast geven de verschillende kleuren ook meer diepte aan het haar, waardoor het voller lijkt.

 

Haar kleuren

Als je erover nadenkt om je haren te verven, bedenk dan dat je bij dunne haren de scheiding en de hoofdhuid sneller ziet. Als je van jezelf bijvoorbeeld blond haar hebt en een lichte hoofdhuid, dan is het af te raden een donkerbruine kleur te nemen. Hierdoor benadruk je alleen maar dat je dun haar hebt. Het beste is dan om een lichtere kleur te kiezen, zoals lichtbruin. Bij een donkere huid is het dan juist weer onhandig om voor een lichte kleur te gaan. Wil je toch graag voor die blonde, of juist donkerbruine kleur? Dan kun je wellicht een volume hair spray gebruiken die de hoofdhuid kleurt.