0

Your BasketChampagne drinken met lippenstift - 5 onmisbare tips

Oud&Nieuw staat voor de deur, en jij hebt waarschijnlijk al lang in gedachten wat je gaat dragen en welke make-up look je daarbij wilt creëren. En paar prachtige lange wimpers, mooie glimmende nagels en de perfecte rode lippen… Maar wacht, hoe houd je die lippenstift op zijn plek als je champagne gaat drinken? Geen zorgen, daar hebben wij 7 handige tips voor verzameld! Zo kun je met een gerust hart aan de champagne zonder constant met je lipstick in de weer te zijn. Gelukkig Nieuwjaar!

 

1.     Begin met een juiste voorbereiding

Altijd belangrijk voor je überhaupt met make-up aan de slag gaat: zorg voor een goede voorbereiding. Met een lichte scrub haal je de losse velletjes van je lippen af en voorkom je dat je lippenstift gaat bladderen. Een lip primer helpt om de kleur beter te zetten, evenals een beetje poeder. Voor een goede verzorging is het ook aan te raden een kwartier voordat je lippenstift aanbrengt even een lippenbalsem te gebruiken. Je lippen drogen zo niet uit onder je lippenstift.

 

2.     Kies de juiste lippenstift

Wist je dat een matte lippenstift veel beter blijft zitten dan een glanzende? Ook geeft deze lippenstift van nature ook minder af dan een glanzende variant. Matte is ook helemaal in dit seizoen, dus kies een mooie matte lipstick en jij bent al beter voorbereid op de hapjes en drankjes tijdens Oud&Nieuw. Champagne drinken met lippenstift is zo al geen probleem meer.

 

3.     Kies de juiste bijpassende lipliner of lippotlood

De perfecte rode lippenstift kun je niet creëren zonder een bijpassende lipliner. Dit product voorkomt dat je lippenstift gaat ‘bloeden’ (oftewel uitlopen in de huidplooien rond je lippen), het zorgt er ook voor dat je lippenstift veel beter blijft zitten. Breng je lipliner niet alleen aan bij de rand van je lippen, maar over je gehele lippen aan zodat je lippenstift langer blijft zitten.

 

4.     Concealer rond je lippen

Gebruik je concealer alleen om die wallen onder je ogen te verbergen? Probeer dan ook eens een beetje concealer rond je lippen aan te brengen. De concealer werkt als een muur voor je lippenstift, het loopt daardoor nog minder snel uit.

 

5.     Gebruik een rietje

De makkelijkste manier om je lippen netjes te houden is om door een rietje te drinken. Je hoeft dan niet met zo’n kinderlijk dik rietje te lopen, er zijn ook genoeg dunne rietjes die er wat eleganter uit zien. Let alleen wel op dat je niet te snel achter elkaar drinkt, de alcohol kan dan sneller naar je hoofd stijgen. Ach, een beetje mate houden en champagne drinken met lippenstift is een prima combinatie.

 

6.     Maak de rand van je glas nat

Een bekende manier om champagne te drinken met lippenstift is om de rand van je glas te bevochtigen. Je kunt dit natuurlijk met je tong doen, of een vochtig doekje als je dat bij de hand hebt. Als je de rand van je glas natmaakt kan de lippenstift niet aan je glas kleven. 

 

7.     Spiegeltje, spiegeltje

Wil je heel graag weten of je lippenstift nog goed zit voor het bekende aftel-moment? Neem dan een klein make-up spiegeltje in je tasje mee en je lippenstift. Zo kun je je make-up altijd en overal bijwerken. Neem ook een zakdoekje mee om je lippenstift af te happen. Zo zet te lippenstift beter en veeg je niet de helft af aan het eerste glas dat je tegen je mond zet.

Tot zover onze tips voor champagne drinken met lippenstift. Heb je zelf nog een tip die we aan dit lijstje toe moeten voegen? Stuur dan een mailtje met de titel ‘Champagne drinken met lippenstift’ en we zullen je tip toevoegen aan het artikel.