0

Your Basket100 jaar beauty trends - van de USA tot Kenia

Een tijdje geleden deelden we al video's van 100 jaar nageltrends en 100 jaar wenkbrauwtrends (vergeet de 100 jaar oogmake-up niet) en die video's vonden we zo leuk dat we zijn gaan speuren naar meer. We stuitten op het Youtube-account van WatchCut Video, die video's produceert van mensen die verschillende beauty trends krijgen aangemeten tot 100 jaar terug. De 100 Year-series zoals het heet, geeft je een unieke kijk op de verschillende beauty trends van over de hele wereld. 

 

100 jaar beauty trends

In de video's worden de vrouwen (en soms ook mannen) iedere keer gedata-styled zodat ze er precies uitzien zoals 10, 20 of zelfs 100 jaar geleden. En dat levert hele mooie beelden op, zeker als je een aantal video's naast elkaar legt. Sommige looks vertonen overeenkomsten, zoals de extreme make-up looks met felle oogschaduw van de jaren '80. Andere looks zijn direct terug te leiden naar de cultuur in het land, zoals de kapsels met sjaals en hoofddoeken en de bijzondere sieraden. Ook zijn er veel looks gebaseerd op de textuur van het haar. 

 

100 jaar beauty trends video's

Hieronder hebben we een selectie aan video’s van WatchCut Video gedeeld die een geweldig mooi overzicht geven van beauty trends van de afgelopen 100 jaar. Het leuke is ook dat je video’s kunt bekijken waarin de makers uitleggen waarom ze voor bepaalde looks hebben gekozen. Soms hebben ze gebruik gemaakt van filmsterren, maar ze kiezen ook vaak voor oude zwart-wit foto’s uit een fabriek of van een gewoon straatbeeld. Helaas konden we geen video over Nederland vinden, maar er is al wel een video van Duitsland gemaakt: 

 

Nog meer video's zien van 100 jaar beauty trends? 

Wil je nog meer video's zien van andere landen? Bezoek dan het account van WatchCut Video voor nog meer video's van 100 jaar beauty trends.