Zou jij deze heftige look durven dragen?

We beginnen maar direct met DE vraag: Zou jij deze heftige lippenstift durven dragen? Felle kleuren en glitters komen steeds meer naar voren in de make-up trends die overal op social media verschijnen. Zo hebben we al regenboogharen, glitter wenkbrauwen en zeemeerminnenhaar voorbij zien komen. Deze nieuwe trend op lippenstift-gebied was echter toch wel weer een verrassing: de oil slick lips. Iets voor jou, om naar een feestje te dragen bijvoorbeeld? Of sla je deze trend toch maar liever over? Bekijk hier inspiratie en voorbeelden.

 

Oil slick lips, oftewel olieachtige lippen

Een echte Nederlandse term is er nog niet voor gevonden (olieachtige lippen komt in de buurt), maar het idee is wel duidelijk. De lippen worden gekleurd met een basislippenstift, in veel gevallen een donkerblauwe of zwarte basis. Daarna kun je verschillende kleuren oogschaduw mixen om dit palet aan regenboogkleuren te krijgen. Breng bijvoorbeeld eerst een blauwe kleur aan, vervolgens een lichtblauwe, een groene en gele oogschaduw, die je trapsgewijs onder elkaar aanbrengt op je lip. De 'olievlek-look' of 'olieachtige lippen' passen bij iedere outfit, en je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Ga je echt voor alle kleuren van de regenboog of wil je het liever iets subtieler met verschillende tinten van één kleur? 

 

Glimmende olie of glanzend?

Daarnaast kun je zelf nog kiezen hoe je de olieachtige lippen afwerkt. Laat je de oogschaduw zo zitten voor een ultieme glans? Of doe je er liever nog een laagje lipgloss overheen voor een echt glimmende look? De inspiratiefoto’s hieronder zien er in ieder geval erg mooi uit. We vragen ons alleen af in hoeverre je nog iets kunt eten of drinken..? Rietje en shakes dan maar in je tas, voor een look als deze moet je iets over hebben.

 

Olieachtige lippen tutorial

Wil jij deze trend graag uitproberen? Bekijk dan de Instagram-foto's van beautybloggers wereldwijd voor inspiratie.