Te gek! Zo weet je of kort haar bij jou staat

Hoe weet je of kort haar bij jou staat? Je kunt natuurlijk voor de pruiken-pas-sessie kiezen (en dat is natuurlijk ook wel een hilarische aanrader), maar er is dus een heel makkelijke manier. En die is bedacht door niemand minder dan John Frieda zelf. Wat het is? We geven een hint: meten is weten.

 

Tip: We raden aan om daarnaast altijd advies te vragen aan je kapper voor een korte coupe. Deze regel is een mooi uitgangspunt, maar er zijn altijd meerdere mogelijkheden. Staar je daarom niet blind op het resultaat!

 

De vuistregel van celebrities

De celebs lijken zo ongeveer ieder gala van kapsel te wisselen. Dan weer extensions, dan weer een kortgeschoren coupe en dan weer een felgekleurde pruik. Bekende sterren als Lady Gaga en Kylie Jenner konden zo rustige 20 verschillende stylen per jaar showen. Nu gaat 20 misschien een beetje te ver (en eerlijk is eerlijk, zonder pruiken is dit ook geen doen), maar je zou best eens van lang haar naar kort haar willen. Hoe kun je op een simpele manier zien of dit ook past bij jou?

 

De John Frieda regel

Ook wel de 5,5cm-regel genoemd, gaat deze vuistregel over het meten van je gezicht. Door dit te doen, kun je een goede inschatting maken of lang haar of kort haar je beter staat.

 

Hoe weet je of kort haar bij je staat?

Voordat de nachtmerries aan wiskundelessen weer boven komen drijven: geen zorgen. Het enige dat je nodig hebt voor deze meting is een potlood en liniaal. Je drukt het potlood horizontaal aan de onderkant tegen je kin aan. De liniaal leg je met het uiteinde tegen de onderkant van je oorlel. Zorg dat het potlood en de liniaal elkaar kunnen raken en lees het aantal centimeters af. Is het aantal meer dan 5,5 cm? Dan kun je beter voor een lang kapsel gaan.

Zo weet je dus of kort haar bij jou staat! Wil je graag meer informatie over het kiezen van het juiste kapsel. Lees dan zeker even ons artikel van lang haar naar kort haar, waar we onder andere dieper ingaan op de invloed van de vorm van je gezicht, lichaam en de textuur van je haren.