5 zelfbruinerfouten die je nu dus nooit meer maakt

Zelfbruinerfouten komen al voor sinds er zelfbruiners zijn. Door verkeerd aanbrengen, gekke beauty hacks of weinig geduld komen de meest hilarische self tan fails voorbij. Door onderstaande zelfbruinerfouten te lezen kun je 5 bekende self tan fails voorkomen.

 

1. Direct na het scheren aanbrengen

Een zelfbruiner aanbrengen moet je inplannen. ‘Even’ een zelfbruiner aanbrengen na het scheren? Niet doen. Na het scheren moet je nog 24 uur wachten voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Dit geeft je huid de kans om te herstellen van de scheerbeurt, waardoor je een gladder en egaler resultaat krijgt. Anders heb je zomaar de kans een heel gevlekt resultaat te krijgen.

 

2. Te goed hydrateren

Kun je de huid ‘te goed’ hydrateren? Als je voor een zelfbruiner gaat, dan is het antwoord ja. Je huid dagelijks insmeren met een moisturizer of verzorgende bodylotion is goed, tenzij je zelfbruiner gebruikt. Stop 24 uur van tevoren met het smeren van de moisturizer of body lotion. Dit geeft je de kans om eventueel resten van het product van je huid af te spoelen voordat je met zelfbruiner aan de slag gaat.

Tip: Adviezen om je lichaam voor het zelfbruinen met bodylotion in te smeren: negeren. Je kunt 24 uur van tevoren nog even je lichaam insmeren met een moisturizer, maar daarna echt niet meer. De producten kunnen een blokkade op de huid vormen waardoor de zelfbruiner niet goed genoeg pakt. Het gevolg? Vlekken, terwijl je dat juist wil voorkomen. Je kunt beter de zelfbruiner na aanbrengen op de ruwe plekken nog even afnemen met een vochtige doek om die goed te laten bruinen (zie ook onderstaande video).

 

3. Zelfbruiner direct na het douchen aanbrengen

Voordat je met zelfbruiner aan de slag gaat, stap je onder de douche om zweet en vuil van je lichaam te wassen (let op: als je douchegel gebruikt: een douchegel zonder essentiële oliën!). Dep je huid daarna droog en geef het echt even de kans om te drogen. Het warme water tast namelijk het beschermde vetlaagje van je huid aan en zet de poriën wagenwijd open. Je kunt dit voorkomen door koud te douchen (koud!) of je huid heel even afspoelen met kouder water. Heb je hier geen zin in (begrijpelijk) dan kun je beter even wachten na het douchen voordat je met zelfbruiner aan de slag gaat.

 

4. Zelfbruiner aanbrengen met je handen

De binnenkant van je handen zijn van nature niet bruin, dus waarom zou je daar de zelfbruiner mee aanbrengen? Er zijn genoeg zelfbruiner handschoenen beschikbaar die het product mooi egaal verdelen op de huid. Niet alleen voorkom je hiermee dat je handen bruin worden, je kunt het product goed uitvegen. De kans op vlekjes of strepen wordt hierdoor erg klein.

 

5. Te weinig zelfbruiner

Het is heel begrijpelijk dat je voorzichtig bent met zelfbruiner. Straks zie je er in één keer uit als tan mom. Toch kunnen we je daarin geruststellen: bij de pHenomenal 2-3 week tan mousse bijvoorbeeld kun je geleidelijk je zongebruinde teint opbouwen. Bij één keer gebruik blijft je teint een week zitten, bij twee keer gebruik twee weken en bij drie keer gebruik kun je tot drie weken van je zongebruinde teint genieten. Lees er meer over op onze productpagina's van Vita Liberata.