Zachte lippen krijgen in vier stappen

Zachte lippen krijgen is makkelijker dan je denkt, zelfs als je op dit moment enorm droge, schilferige lippen hebt. Zeker als het kouder wordt krijgen je lippen het zwaar, dus des te meer reden om ze goed te verzorgen. Die zachte lippen krijgen doe je in deze vier stappen.  

 

1. Lippen exfoliëren

Je exfoliëert je gezicht, maar waarom je lippen eigenlijk niet? Je lippen bevatten net als je huid ook dode cellen, en die kun je op een zachte manier verwijderen. Gebruik een tandenborstel met vrij zachte haren of een lipscrub om losse velletjes en huidcellen van je lippen los te maken. Exfolieer niet te vaak met de lipscrub, één keer in de week is voldoende.

 

2. Bescherm je lippen

Met een lippenbalsem of lip gloss met verzorgende ingrediënten bescherm je je lippen tegen het gure weer, maar bijvoorbeeld ook tegen de zon. Er komen steeds meer lippenbalsems en lip gloss op de markt met een uv-filter, dus maak daar gebruik van. En vaker smeren per dag mag! Houd alleen wel een beetje in de gaten hoe lang je je lipproducten in huis hebt: een lippenbalsem in een stick kan na een jaar natuurlijk vol zitten met bacteriën. De lip gloss en lippenbalsem die je uit moet knijpen zijn in dat opzicht wat hygiënischer.

 

3. Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren

Om je lippen (en je huid trouwens) in optimale conditie te houden is het belangrijk om ze te hydrateren. Een lippenbalsem bevat in veel gevallen al hydraterende ingrediënten als vitamine E en dexpanthenol, maar je ziet ook steeds meer cosmeticamerken met lippenstiften op de markt komen die de lippen verzorgen en kunnen kleuren. De matte lippenstift is daarop vaak een uitzondering, omdat het matte effect ervoor zorgt dat er weinig oliën en hydraterende ingrediënten in gebruikt kunnen worden. Wil je graag een matte lippenstift dragen? Houd er dan rekening mee dat je je lippen van tevoren goed hydrateert en eventueel nog een lippenbalsem eroverheen aanbrengt.

 

4. Lippen reinigen

Je doet make-up op je gezicht, dat haal je er aan het einde van de dag weer af. Vergeet daarom ook niet om je lippen dezelfde zorg te geven. Gebruik een make-up reiniger om de restjes make-up van je lippen te verwijderen en spoel je lippen daarna af met voldoende water. Breng na het reinigen nog een beschermende lippenbalsem aan voor extra hydratatie.