De wimpertrends van 2018: wat is in?

De wimpertrends van 2018: wat is al geshowd op de catwalk en wat kunnen we nog verwachten voor de wimpers?  Want jazeker, ook voor de wimpers zijn er verschillende trends te onderscheiden. Lees snel verder om te zien wat voor wimpertrend het beste bij je past.

 

 

1. Harige wimpers en bontwimpers

We beginnen maar direct met een hilarische ‘trend’ die naar ons idee niet veel verder komt dan de catwalk. Onder andere Dior liet in de collecties ineens zeer harige wimpers en wimpers met bontplukjes zien. Gelukkig ging het hier natuurlijk niet om echt bont. De wimpers zagen er hoe dan ook… apart uit, als een soort fluffy flappers. Het lijkt ons onnodig zwaar en of je voldoende ziet…? Een wat subtielere versie zijn de 3D bontwimpers, die eruit zien als kleine borsteltjes die je op je oogleden plakt. Als je echt wollig en warm wilt ogen, kan dit zeker een bijzondere toevoeging zijn aan je herfst- en wintergarderobe. 

 

2. Cat eye wimpers

De kattenoog wimpers zijn een combinatie van nepwimpers en eyeliner. De nepwimpers worden dan net iets boven je natuurlijke wimpers geplakt. Hierdoor krijg je een heel volle wimperpartij. De buitenkanten van de nepwimpers horen dan net iets langer te zijn dan de rest van de nepwimpers. De kleine ruimte tussen je nepwimpers en natuurlijke wimpers vul je dan op met eyeliner. Toegegeven, het is een aardig gepriegel, maar je krijgt er wel een gigantische cat eye voor terug. Iets voor jou?

 

3. Glitter en glamour

Natuurlijk mogen de glitterwimpers niet ontbreken bij de wimpertrends van 2017. Niet alleen op de catwalk, ook op verschillende festivals zagen we de glitterwimpers deze zomer al voorbij komen. Voor de herfst kun je kiezen voor een oranje of bruine glitter, en met de feestdagen kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt er zelf voor kiezen of je alleen de bovenste wimpers van een laag mascara voorziet en de onderste wimpers met glitter mascara bewerkt, of dat je glitter nepwimpers aanbrengt. Voor een subtiele glitter kun je over een aantal haartjes glitter mascara aanbrengen of een aantal glitter nepwimpers plakken. Je kunt ook zowel boven als onder glitterwimpers aanbrengen.

 

4. De natuurlijke look

Mocht je niet zo van de extreme trends zijn, dan ben je met een natuurlijke look ook nog steeds in. Met een kleine hoeveelheid mascara op de wimpers kun jij de deur al uit. Je hoeft nog niet eens de onderste wimpers te voorzien van mascara, alleen de bovenste wimperrand is al voldoende. Vind je dat toch ‘te kaal’ dan kun je eventueel een oogpotloodje zetten. Vrolijk de look eventueel op met een warme teint oogschaduw om wat meer diepte te creëren.

 

5. De reversed smokey eye

De smokey eye is een bekende trend, maar heb je al gehoord van de reversed smokey eye? Hierbij laat je je oogleden zoveel mogelijk met rust, maar breng je dus veel oogschaduw aan de onderkant van je ogen aan. Kies voor een frisse peachy kleur op de oogleden of ga voor subtiele bruintinten (zie voorbeeld). Onder de ogen breng je vervolgens een donkere kleur aan. Je mag je onderste wimperrand dan ook zwaarder aanzetten dan je bovenste wimperrand. Het nadeel aan deze trend is echter dat je snel zwarte vlekken onder je ogen creëert, wat je een vermoeid uiterlijk geeft. Experimenteer dus zeker met deze look voordat je ermee naar buiten stapt. 

 

6. Nude eyes

Waar de natural look nog toestaat dat je met een frisse of warme oogschaduw uit de voeten kan, ‘mag’ je bij de nude look helemaal niets aanbrengen op je bovenste oogleden. Geen oogpotlood, oogschaduw of eyeliner, gewoon een laagje mascara op de bovenste wimpers. Voor de haastige en relaxte (lees:luie) mensen onder ons komt deze trend als geroepen. 

 

7. De natuurlijke nepwimpers

Het is steeds makkelijker geworden om nepwimpers te kiezen die er absoluut niet uitzien als nepwimpers. Door de speciaal gemaakte haartjes krijg je niet dat plastic effect. Ook zijn de haartjes vaak natuurlijker gepositioneerd, waardoor zelfs een wimperstrip een vrij natuurlijk effect kan creëren. Met de one by one techniek is dit effect nog natuurlijker. Door alleen een simpele eyeliner te zetten is je look eigenlijk al af. Houd er alleen rekening mee dat wimperextensions onderhoud vragen, dus als je hier geen tijd in wilt investeren kun je beter voor nepwimpers kiezen die je na een dag weer kunt verwijderen. 

 

8. Lange volumineuze krullen

Een beetje krul in de wimper staat natuurlijk altijd mooi, maar sommige modehuizen hebben hun modellen nu wel zeer lange krulwimpers gegeven. Er zijn exemplaren gespot die tot de wenkbrauwen reiken. Misschien ietwat onhandig voor dagelijks gebruik, maar het ziet er wel erg mooi uit!


Aanraders uit de shop