Wimpers zijn korter geworden

Zijn jouw wimpers korter geworden? Een aantal weken geleden had je nog van die mooie lange wimpers, maar nu zijn ze ineens een stuk korter. Vaak is het dan ook nog zo dat je wimpers eruit zien alsof ze her en der afgebroken zijn… hoe komt dit en natuurlijk nog veel belangrijker, wat kun je eraan doen?

 

Mijn wimpers zijn korter geworden, wat zijn de oorzaken?

Eerst is het belangrijk om te kijken waardoor het zou kunnen komen dat je wimpers korter zijn geworden.

  •        Gebruik je een wimperkrultang?
  •        Gebruik je waterproof mascara?
  •        Smeer je graag meerdere lagen mascara?
  •        Gebruik je verschillende mascara’s over elkaar heen?
  •        Gebruik je een erg goedkope mascara? (denk aan een paar euro)
  •        Vergeet je wel eens je make-up te verwijderen voor je gaat slapen?
  •        Veeg je met remover je mascara weg?
  •        Gebruik je wimperverf?

Als je één van bovenstaande vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, dan heb je een grote kans dat dat de oorzaak is.

 

Mijn wimpers zijn korter geworden, wat zijn de oplossingen?

Gelukkig zijn er wel oplossingen om die korte wimpers weer voller en langer te krijgen. Gebruik je een wimperkrultang? Probeer dan eens de tang kort te verhitten door er een paar seconden met een föhn overheen te blazen. Voel of de tang warm is (maar niet heet). De hitte maakt het makkelijker voor de wimperharen om te krommen. Gebruik een wimperkrultang ook altijd vóór je met mascara aan de slag gaat, anders breken je wimpers sneller af.

 

Kortere wimpers door mascara

De manier waarop je mascara gebruikt en wat voor soort mascara je gebruikt kan een reden zijn dat je wimpers korter zijn geworden. Waterproof mascara blijft erg goed zitten, maar is om die reden ook lastiger te verwijderen. Hierdoor kunnen je wimpers sneller afbreken. Ook het gebruiken van meerdere lagen mascara over elkaar heen (zeker als je wacht tot de laag ervoor droog is) en het gebruik van verschillende mascara’s over elkaar heen kan ervoor zorgen dat wimpers sneller afbreken. Gebruik je een goedkope mascara? Deze mascara’s bevatten in veel gevallen weinig verzorgende ingrediënten, waardoor je wimpers sneller beschadigen. Als je voor volle, lange wimpers gaat loont het zeker de moeite om te investeren in een kwalitatieve mascara die de wimpers niet beschadigt. 

 

Make-up verwijderen

Vergeet je wel eens om je make-up te verwijderen als je gaat slapen? Ai, dan kan het zomaar gebeuren dat je wimpers daardoor afbreken en korter worden. Het is belangrijk om altijd je make-up te verwijderen voor je gaat slapen met een oogmake-up remover. Druk je oog dicht en druk het wattenschijfje met remover hier rustig tegenaan. Wacht even een paar tellen en veeg hierna voorzichtig met de groei-richting van de haren mee.

 

Wimperverf

Als je graag je wimpers verft of wilt verven, kijk dan goed naar de ingrediënten van de verf. Het is verstandig te investeren in een wimperverf die misschien iets duurder is, maar wel verzorgende ingrediënten heeft naast alleen de verf. Een goedkope verf droogt de wimpers alleen maar uit, waardoor ze makkelijker af kunnen breken.

 

Wimperserum voor kortere wimpers

Heb je alle bovenstaande dingen al uitgeprobeerd, maar zie je geen effect? Dan kan een wimperserum wellicht het effect geven dat je voor ogen had. Een wimperserum is een ultiem verzorgingsproduct voor de wimpers, dat helpt bij het verbeteren van de gezondheid en flexibiliteit van de wimpers. Broosheid en breekbaarheid van de wimpers kan hierdoor dus verminderen, waardoor je wimpers er weer voller en langer uit gaan zien. Een van de meest bekende wimperserums is van het merk Grande Cosmetics, die je ook in onze beauty webshop kunt vinden.