Close

Wimpers verven - Informatie en advies

 

Wimpers verven, wat zijn de voordelen en hoe kun je het goed aanbrengen (of laten aanbrengen)? Zijn er ook nadelen aan verbonden of zijn er nog dingen waar je rekening mee dient te houden? Wij zetten het hier voor je op een rijtje.

 

Wimpers verven – welke kleur?

Wimpers verven is een goede manier om je wimperharen vanaf de huid tot de punt te kleuren voor langere tijd. De bekendste kleuren zijn natuurlijk bruin en zwart, maar als je een bijzondere kleur wil dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een blauwe, roze of groene kleur.

 

Wimper verven voordelen

Er zijn een aantal duidelijke voordelen te noemen van wimperverf, denk maar aan onderstaande punten:

 •        Wimperverf geeft een expressieve oogopslag
 •        De verf maakt alle wimpers dezelfde kleur
 •        Zwemmen en sporten kan zonder doorgelopen mascara
 •        Bespaar tijd door kortere beauty routine

Als je lichte wimperharen hebt, kan een wimperverf een geweldig effect geven. Door de lichte punten donkerder te verven, krijg je in één keer een expressieve oogopslag. Ook een duidelijk pluspunt: geen doorgelopen mascara meer als je naar het strand gaat of een zware work-out hebt. De wimperverf blijft gewoon zitten. En dat is ook weer erg handig als je niet graag vroeg je bed uit gaat om je ogen op te maken. De wimperverf blijft gewoon zitten en als je alleen mascara gebruikt om je wimpers een kleur te geven, kun je dat dus eigenlijk overslaan.

 

Wimpers verven nadelen

Naast de voordelen van wimperverf bestaan er natuurlijk ook een aantal nadelen. Hieronder de belangrijkste op een rij:

 •        Het is alleen voor lichte wimpers effectief
 •        De wimpers worden niet voller of langer
 •        Er is een grote kans op vlekken bij thuisgebruik
 •        Iedere maand is een nieuwe behandeling nodig

Voor een uitgebreide beschrijving verwijzen we je graag naar ons artikel wimpers verven – de nadelen. Voor donkere wimpers is het dus niet echt een toevoeging. Als je echter lichte wimpers hebt, kan het verven van je wimperharen een veel dramatischere en expressievere oogopslag geven.

 

Voorbereiding wimpers verven

Als je eenmaal een kleur gekozen hebt, is het tijd voor de voorbereiding. Of je nu je wimpers laat verven in een salon of zelf thuis aan de slag gaat, het is belangrijk om je kleding te beschermen met een oude handdoek of cape, handschoenen te dragen en de oog make-up te verwijderen. De wimpers moeten goed droog en vetvrij zijn voor een goede dekking.

 

Wimpers verven

 1. Doe afdek crème op de ruwe kant van een wimperblaadje en plak dit onder het oog zodat de huid niet kan verkleuren. Zit dit er niet bij dan kun je ook wat dagcrème of oog crème gebruiken.
 2. Met de bijgeleverde staafjes breng je de vloeistof aan op de wimpers. Zorg dat ze doordrenkt zijn van de vloeistof. De vloeistof moet ongeveer een minuut intrekken.  
 3. Breng de wimperverf op de wimpers aan, kam het door de wimpers en wacht zo lang als de instructie aangeeft. Hoe langer de inwerktijd is, hoe donkerder het resultaat is, dus je kan je wimpers eventueel ook eerder schoonmaken en dan een tweede keer verven als je voorzichtig wilt zijn.
 4. Verwijder vervolgens met een schoon en droog watje de overtollige wimperverf, en daarna nog een keer met een vochtig watje.

 

Tip: als er onverhoopt toch verf op de huid terecht is gekomen, maak dan gebruik van tintremover.

 

Met wimperverf geen mascara meer nodig?

Wimperverf zorgt ervoor dat je eigenlijk geen mascara meer nodig hebt, toch? Het antwoord daarop is: dat hangt er vanaf. Als je je wimpers alleen wilt verven zodat ze duidelijker zichtbaar zijn, dan is wimperverf voldoende. Wil je echter ook dat je wimpers er voller en langer uitzien, dan is het aan te raden mascara te blijven gebruiken. Wimperverf brengt namelijk geen extra laag op je wimperharen aan,  het kleurt de haren alleen. Het enige waar wimperverf voor zorgt is dat het de volledige lengte van je wimpers zichtbaar maakt. Wanneer je weinig of korte wimperharen hebt zal het effect van de verf dus minder spectaculair zijn.

 

Wimpers verzorgen

Als je je wimpers verft, worden de haarzakjes zwaar belast. Om je wimpers goed te verzorgen is het aan te raden om een wimperverzorgingsproduct te gebruiken nadat je de wimpers geverfd hebt. Een voorbeeld van zo’n product is het RevitaLash wimperserum, dat ontwikkelt is om zowel natuurlijke als geverfde wimpers te verzorgen en de wimpers er sterker en voller uit te laten zien.


Beoordeel


Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed