Wimpers krullen met een lepel slecht voor je wimpers?

Wimpers krullen met een lepel: het is een van de bekende beauty hacks die ronddwalen op het internet. Verschillende beautybloggers en vloggers hebben deze methode al getest, met wisselende resultaten. Kun je echter je wimpers beschadigen door ze op deze ‘alternatieve manier’ te krullen? We zochten het voor je uit.

 

Je wimpers krullen zonder wimperkruller?

De alternatieve voorwerpen om je wimpers te krullen kwam vooral voort uit de behoefte om ‘iets anders’ dan een wimperkruller te gebruiken. Sommige mensen vonden een wimperkruller een beetje eng en waren bang dat ze de wimpers daarmee af konden knippen of beschadigen. Anderen vonden het gewoon erg leuk om een huis-tuin-en-keukenmiddeltje te proberen.

Tip: Als je het eng vindt om met een wimperkruller aan de slag te gaan, kun je onze tips lezen in ons artikel over wimperkrullers en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

 

Wimpers krullen met een lepel: hoe werkt het?

Goed, je hebt een lepel, mascara en je vingers, hoe ga je hier een mooie ooglook mee maken? Ter verduidelijking hebben we een video van SultryMakeup opgezocht om te laten zien hoe je de wimpers kunt krullen met een lepel. Ze geeft zelf al aan dat haar methode één van de methoden is. Als je meer manieren wilt zien dan zijn de videos van Michelle Phan en sasakiasahi goede alternatieven.

 

 

SultryMakeup maakt gebruik van het stukje tussen het handvat en het lepeloppervlak om de wimpers te krullen. Ze gebruikt de lepel als een soort platform waar ze haar wimpers tegenaan drukt, om vervolgens met een draaiende beweging de lepel van haar oog te trekken. De wimpers worden zo langs de lepel gedrukt, waardoor ze gaan krullen.

 

Is je wimpers krullen met een lepel slecht voor je wimpers?

Zoals je in bovenstaande video hebt kunnen zien, trekt ze veel aan de wimpers. Ze zegt zelfs dat het ‘wel eens gebeurd dat er wimpers uitgetrokken worden’. Dit geeft al aan dat deze methode een zware aanslag is op je wimpers. Door de druk die je op je wimpers zet kunnen wimperharen sneller uitvallen. Ook gaat de gezondheid van de wimpers in het algemeen achteruit. Je trekt de lepel langs de kwetsbaardere uiteinden van je wimpers, die daardoor alleen maar sneller gaan slijten. Het gevolg kan zijn dat je niet alleen dunnere, maar ook kortere wimpers krijgt. We raden deze methode daarom niet aan.

 

Lepel of wimperkruller?

Als je dus twijfelt of je beter een lepel of een wimperkruller kunt gebruiken, raden wij dus aan om voor een wimperkruller te kiezen. Met een kruller kun je, mits je die goed gebruikt, je wimpers een mooie krul geven die lang zal blijven zitten. Je trekt hierbij ook niet aan je wimpers, maar buigt ze op bepaalde plekken waardoor ze krullen. We raden hierbij altijd aan om niet te veel plekken te kiezen om je wimpers te krullen. Je kunt je wimpers krullen vlak na de wimperaanzet, een klein stukje van je huid af. Daarna kun je eventueel nog halverwege je wimpers krullen. Je kunt de kwetsbaardere punten beter overslaan, die kunnen juist afbreken als je hier enthousiast je krultang in zet.

Belangrijke tip: gebruik een wimperkruller altijd voordat je mascara gebruikt. Draai je deze volgorde om dan harden je wimpers uit door de mascara en kun je ze dus wel afbreken. Lees de overige tips voor het gebruik van een wimperkruller in ons artikel over het voorkomen van afbreken van wimpers.

 

Blijf je wimpers verzorgen

Of je je wimpers nu wel of niet krult, het blijft altijd belangrijk om je wimpers te verzorgen. Door een wimperserum voor je wimpers te gebruiken, kun je de gezondheid van je wimpers op peil houden en zijn ze beter bestand tegen bijvoorbeeld wimperkrullers, maar ook externe factoren. Met een wimperserum kunnen de broosheid en breekbaarheid van wimpers worden aangepakt, waardoor ze er voller en langer uit kunnen gaan zien. Benieuwd naar het wimperserum voor je wimpers? Bekijk dan de producten in onze webshop.