Wimpers en wenkbrauwen verven

Je wenkbrauwen en wimpers: ze bepalen voor een groot deel de uitdrukking van je gezicht. Niet verwonderlijk dat veel vrouwen en mannen deze gedeeltes maar al te graag accentueren. Wist je dat je wenkbrauwen vrijwel altijd langer lijken wanneer je ze verft? Ook de blonde puntjes zijn daarna namelijk donker van kleur. Nog een voordeel: wanneer je je wimpers en wenkbrauwen laat verven is vroeg opstaan om je make-up aan te brengen overbodig. Word jij binnenkort ook elke ochtend wakker met een stralende oogopslag?

 

Thuis of in een salon?

Wanneer je je wimpers en wenkbrauwen wilt verven, zijn er twee mogelijkheden. Je kunt natuurlijk een bezoekje brengen aan een salon, maar zelf verven is ook een mogelijkheid. Kies je voor de eerste optie? Check dan eerst goed aan de hand van reviews welke salon in jouw omgeving de allerbeste is. Het voordeel aan een verfbehandeling in een salon is dat je zeker weet dat de behandeling –letterlijk- vlekkeloos verloopt. Ook weet de schoonheidsspecialiste vaak precies welke kleur verf jou het mooiste staat. Een te donkere kleur pakt namelijk vaak verkeerd uit (lees ook ons artikel: wenkbrauwen te donker geverfd, wat nu?). Omdat wimpers een levenscyclus van ongeveer een maand hebben, is het daarna tijd voor een nieuwe behandeling. Gelukkig is een behandeling voor het verven van je wimpers of wenkbrauwen niet erg duur. Gemiddeld kost een behandeling tussen de tien en twintig euro.

Het is ook mogelijk om zelf je wimpers of wenkbrauwen te verven. Je moet daarvoor echter wel secuur te werk gaan. Je ogen zijn nu eenmaal erg kwetsbaar. Wimper- en wenkbrauwverf koop je voor een paar euro bij de drogist. Ga je voor de budgetoptie? Vraag dan in de winkel na of de kleur die je koopt goed past bij jouw haarkleur. Lees daarnaast zorgvuldig de gebruiksaanwijzing door.

 

Stap voor stap

Zelf aan de slag met wimper- en wenkbrauwverf? Hou je aan de volgende stappen en ga voor een vlekkeloos resultaat.

Benodigdheden:
Zorg dat je een spiegel en water bij de hand hebt. Dek je kleding af met een handdoek en gebruik latex handschoenen om vlekken op je handen tegen te gaan.

Stap 1: Maak je wimpers schoon

Wimperverf pakt alleen op natuurlijke, schone wimpers. Reinig deze dus van tevoren goed met speciale oogmake-upremover. Laat ze vervolgens nog even drogen voor je aan de slag gaat.

Stap 2: Beschermen

In vrijwel elke verpakking met wimperverf vind je speciale afplakstrips voor je huid. Deze zijn onmisbaar, want het is bijna niet mogelijk om wimperverf te verwijderen van je huid. De strips plak je onder je ogen. Door middel van de latex handschoenen bescherm je de huid van je handen, de handdoek over je schouders beschermt je (oude) kleding.

Stap 3: Breng de vloeistof aan

In de verpakking met wimperverf vind je waarschijnlijk twee tubes: één vloeistof en één gel. De vloeistof werkt als een soort basecoat. Deze breng je aan met wattenstaafjes. Laat de vloeistof daarna een paar minuutjes drogen.

Stap 4: Breng de gel aan

Nu is het tijd voor de gel. Knijp wat van de gel op het meegeleverde kammetje. Kam daarmee vervolgens je wimpers. Zorg dat je niet teveel aanbrengt en alles gelijkmatig verdeelt. Nog niet donker genoeg? Breng dan nog een laagje aan. Laat je wimpers nu nog een paar minuten drogen. Uitspoelen hoeft niet! Schrik niet als je wimpers en wenkbrauwen iets donkerder zijn uitgevallen dan je gehoopt had, meestal vervaagt de kleur na een dag of twee nog een klein beetje.  

 

Verzorg je wimper- en wenkbrauwhaar

Het verven van je wimper- of wenkbrauwharen kan soms een aanslag zijn op de gezondheid van je haarzakjes. Daarom is het belangrijk om dit haar goed te verzorgen. Het wereldwijd geroemde GrandeLash wimperserum zorgt voor sterke en voller uitziende wimpers. Ook je geverfde wenkbrauwen goed verzorgen? Dan vind je bij in ons assortiment ook een speciaal wenkbrauwserum. GrandeBrow hydrateert en beschermt de wenkbrauwharen. Elke dag even aantippen is genoeg voor een optimaal resultaat!