Wimpers dikker maken, de do's en don'ts

Wimpers vormen een bepaald kader rond de ogen en als ze mooi vol en lang zijn, geven ze je een unieke charme en glamour. Hoe kun je je wimpers dikker maken? Ga je aan de slag met mascara, of zijn er nog meer manieren om je wimpers er voller en dikker uit te laten zien?

 

Tips om wimpers dikker te maken

Hoe kun je wimpers dikker maken? Er zijn een aantal trucjes voor, die we voor de overzichtelijkheid even in een puntenlijst hebben genoteerd:

  • Verbeter je levensstijl. Dit klinkt als een open deur en dat is het eigenlijk ook gewoon. Als je een levensstijl vol stress, weinig beweging en slecht voeding hebt, dan zie je dat letterlijk terug in je haren, wimperharen en zelfs je huid. Zorg voor voldoende vitamine B & D, dat onder andere in yoghurt en bananen te vinden is.
  • Gebruik een verzorgend serum voor je wimpers. Een wimperserum helpt de gezondheid en flexibiliteit van de wimpers te verbeteren, waardoor broosheid en breekbaarheid kan verminderen. Je wimpers breken hierdoor niet zo snel meer af, waardoor ze voller en langer kunnen worden.
  • Wissel van mascara. Heb je op dit moment een waterproof mascara? Dat is een zware aanslag op de wimpers. Switch liever over naar een waterresistant mascara zodat de gezondheid van je wimpers kan verbeteren.
  • Gebruik een mascara primer. Een primer geeft een extra laagje aan je wimpers en zorgt voor extra volume. De GrandePrimer bevat daarnaast een witte kleur, die het zwart van de mascara extra laat knallen.
  • Reinig altijd je gezicht voor je gaat slapen. Zo geef je je wimpers rust en krijgen ze de kans zich ’s nachts te herstellen van de make-up die je overdag gebruikt.
  • Gebruik een speciale oogmake-up remover om je make-up te verwijderen. Dit product is extra zacht voor de wimpers en helpt zo dus je wimpers zoveel mogelijk te beschermen tijdens het reinigen.

In het overzicht heb je kort kunnen lezen wat je kunt doen om wimpers dikker te maken. Een langere uitleg kun je vinden in de andere artikelen die we hebben geschreven. Zo schreven we een artikel over Lange wimpers krijgen, 8 tips voor volle, lange wimpers en je wimpers verzorgen. Ook zetten we een aantal dikke don’ts op een rij in ons artikel ‘Mooie wimpers krijgen? Doe dit absoluut niet!’ en 7 slechten gewoonten waardoor wimpers uitvallen. Door deze don’ts serieus te nemen zal je zien dat het de gezondheid van je wimpers kan verbeteren.

 

Alternatieve manieren om je wimpers dikker te maken

Naast bovenstaande methoden zijn er ook een aantal alternatieve methoden waar op internet veel discussie over bestaat. Zo zijn er mascara’s met vezels, wimperextensions maar ook het knippen van wimpers en het gebruik van vaseline en wonderolie. Deze methoden hebben iets meer uitleg nodig, vandaar dat we ze apart hebben gezet.

 

Mascara met vezels

Er bestaan verschillende mascara’s met vezels op de markt, waarbij de vezels als het ware aan je wimpers blijven plakken en ze er daardoor voller en langer uit gaan zien. Houd er echter rekening mee dat deze mascara’s niet aan te raden zijn voor lensdragers, omdat de losse vezels de lens kunnen vervuilen. Dit is natuurlijk ook zo bij je hoornvlies.

 

Wimperextensions

Het nemen van wimperextensions is ook een manier om wimpers niet alleen te verlengen, maar ook dikker te maken. Als je hiervoor kiest kun je het beste een one by one – techniek proberen, waarbij op elke wimper één wimperhaar wordt geplakt. Als je voor wimperextensions kiest, bedenk dan wel dat de natuurlijke wimpers door de extensions kunnen beschadigen. Als je de extensions uiteindelijk verwijdert kunnen wimpers er korter uitzien.

 

Wimpers dikker maken door ze te knippen

Er bestaat een gerucht dat het knippen van wimpers ervoor kan zorgen dat ze uiteindelijk voller en langer worden. Is dit waar? Nee, dit lijkt alleen maar zo. Dit komt omdat je, als je je wimpers knipt, je vooral de afgesleten dunne uiteinden knipt. Je ‘nieuwe’  uiteinden zijn nog de dikke delen van je wimperhaar. Als je wimpers vervolgens door gaan met groeien, slijt die botte punt niet direct af. Hierdoor lijkt het simpelweg of je wimpers langer zijn, maar eigenlijk had je die lengte altijd al. Daarnaast is het ronduit gevaarlijk om met een schaar rond je ogen te werken, dus wij raden dit ten zeerste af.

 

Wimpers dikker maken met vaseline en wonderolie

Een veelgehoorde tip op internet is het insmeren van de wimpers met olie of vet. We zijn hier al dieper op ingegaan in onze artikelen ‘Vaseline op je wimpers, wel of niet doen? En ‘Wimpers voller met castor olie, werkt dit?’ Hieruit blijkt al snel dat de resultaten twijfelachtig zijn en niets doen voor de gezondheid van je wimpers. Vaseline is een vettige substantie die alleen een laag om de wimpers heen legt. Door het vet lijken ze dikker, maar je sluit zo ook de wimperhaar af en maakt ieder haartje extra zwaar, waardoor het juist sneller uit kan vallen. In het geval van castor olie (ook wel wonderolie) genoemd, zuigen de wimpers de olie op, waardoor ze voller lijken. Ook hier is het echter zo dat de wimpers onnodig zwaar worden en daardoor sneller uit kunnen vallen of breken. Daarnaast is het een olie, dus je moet eerst je wimpers goed reinigen voor je mascara aan kunt brengen. En al die extra reinigingsbeurten… enfin, laten we het erop houden dan deze producten niet zo fijn zijn voor je wimpers.

 

Wimpers dikker maken – de tips

Tot zover onze tips om wimpers dikker te maken. Heb je zelf nog een tip waarvan je denkt: ‘die moeten jullie zeker vermelden!’  Stuur ons dan zeker een mailtje.