Wimpergroei: hoe verloopt de wimpercyclus precies?

Wimpergroei wordt voor veel vrouwen een steeds belangrijker item op de beautyagenda. Lange en volle wimpers zijn inmiddels niet meer weg te denken als beautyideaal en de middeltjes om de wimpers te ondersteunen schieten als paddenstoelen uit de grond. Hoe gaat dit echter allemaal in zijn werk? Doet ieder middel hetzelfde, hoe groeien wimpers eigenlijk en hoe kun je dat proces een handje helpen?

 

Hoe snel groeien wimpers?

Om te weten of de middeltjes voor ‘wimpergroei’ ook echt kunnen werken, is het belangrijk dat je eerst weet hoe de wimpergroeicyclus werkt. Net als bij je hoofdhaar, hebben ook de wimpers een bepaalde groeicyclus. Deze cyclus verschilt per mens, maar duurt ongeveer tussen de zes tot acht weken. Dan heeft een wimperhaar de volledige groeicyclus gehad van de uitvalsfase, groeifase en rustfase (en dan vervolgens weer uitvalsfase etc.).

  1.      Wimper begint met groeien
  2.      Wimper stopt met groeien en zit in een rustfase
  3.      Wimper valt uit
  4.      Nieuwe wimper begint met groeien

 

Wimpers vallen altijd uit

Een misverstand waar we nog vaak vragen over krijgen: wimpers vallen altijd uit. Dit is een natuurlijk proces dat niet ineens stilgezet kan worden. Er is een genetisch limiet bij ieder mens. Als jouw wimpers van zichzelf standaard om de acht weken uitvallen, kan een product dat niet ineens verlengen tot tien weken. Wat een product wel kan doen, is de natuurlijke gezondheid van de wimpers verbeteren. Het product kan op die manier helpen voorkomen dat je wimpers vroegtijdig uitvallen, afbreken of afslijten.

 

Wimpers vallen vaak vroegtijdig uit

Komt dit vaak voor dan, dat je wimpers vroegtijdig uitvallen of afslijten? Eigenlijk wel. Wimpers worden, net als je hoofdharen, blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf, zoals vuil in de lucht, maar ook zonlicht. Daarnaast brengen we vaak mascara aan en gebruiken we make-up voor de oogleden en wimperrand. Dit is allemaal belastend voor de wimpers, die sneller af kunnen slijten of uit kunnen vallen. Ook kunnen ze sneller broos en breekbaar worden.

 

Hoe kun je de wimpergroei verbeteren?

De wimpergroei is een natuurlijk proces. Dit wil echter niet zeggen dat je er niks aan kan doen. Je kunt dit natuurlijke groeiproces zoveel mogelijk ondersteunen. Met een wimperserum is het mogelijk om niet alleen de flexibiliteit, maar ook de glans, het volume en de lengte van de wimperharen te ondersteunen. Je wimpers gaan er dan voller en langer uitzien. Ook zijn ze veel beter bestand tegen broosheid en breekbaarheid, waardoor ze minder snel afslijten of afbreken.

 

Meer informatie over wimperserums en wimpergroei

Wil je graag meer weten over wimpers en wimperuitvalHoeveel wimperuitval is bijvoorbeeld normaal? Hoe kun je het beste je wimpers verven? En hoe reageren je wimpers als je wilt stoppen met wimperextensions? Meer informatie over wimperserum vind je in ons informatieve artikel over wimperserums. Heb je nog meer vragen over wimpergroei of het wimperserum? We horen het graag. Stuur een mailtje naar ons info-adres en we sturen zo spoedig mogelijk een antwoord.