Close

Wimperextensions schoonmaken, hoe kun je dit het beste doen?

Wimperextensions schoonmaken is een klusje dat vaak nog een beetje wordt vergeten. Je hebt nu een set prachtige wimpers, dat is het belangrijkste toch? Hoe minder je eraan doet, hoe beter. Toch is het schoonmaken een belangrijke taak die je niet over mag slaan, in dit artikel een paar handige tips!

 

Wimperextensions schoonmaken is geen overbodige luxe

Veel vrouwen zitten liever niet aan hun wimperextensions. Als die nat worden, kunnen ze eerder uitvallen toch? Het tegendeel is eigenlijk waar. Als je wimpers niet schoonmaakt, kun je ontstoken oogleden krijgen. En dat zorgt er vaak voor dat niet alleen je extensions, maar ook je natuurlijke wimpers sneller uitvallen. Goed reinigen is dus een must.

 

Wimperextensions schoonmaken met producten op waterbasis

De reden dat veel mensen denken dat extensions sneller uitvallen door het reinigen, komt vaak door het gebruik van verkeerde producten. Als extensions gereinigd worden met producten op oliebasis, kan de lijm bij de aanzet van de extensions loslaten. Wimperextensions kunnen daardoor inderdaad uitvallen. Als je echter een wimperreiniger op waterbasis gebruikt, heb je dit vervelende effect niet.

 

Dagelijks reinigen hoeft geen straf te zijn

Wimperextensions reinigen hoeft geen straf te zijn als je een goed product hebt. De Lash Wash van RevitaLash is een 3-in-1 milde cleanser die niet alleen de wimpers reinigt, maar ook verzorgt en hydrateert. Je verwijdert zo niet alleen onzuiverheden en stofdeeltjes van je wimperextensions, maar je natuurlijke wimpers en je huid worden ook nog eens verzorgt. Dankzij ingrediënten als aloë vera en kamillie is het product heel kalmerend voor je huid. Panthenol helpt om de stevigheid van je wimpers te verbeteren.

 

Hoe kun je wimperextensions reinigen?

  1. Maak je wimpers met wimperextensions eerst goed nat.
  2. Spray vervolgens de Micellaire Lash Wash van RevitaLash op je gesloten oogleden.
  3. Houd je oogleden even gesloten zodat het product in kan werken.
  4. Je kunt je wimpers eventueel even naspoelen met water, maar in principe laat de Lash Wash geen residu achter.
  5. Je wimpers kunnen wat zwaar aanvoelen als ze nat zijn. Knipper even met je wimpers op je vinger door je vinger naar boven te bewegen (alsof je je wimpers ‘aait’ van onder naar boven).
  6. Zodra je wimperextensions droog zijn, kun je met een schoon mascaraborsteltje je wimpers weer netjes uit elkaar borstelen. Let wel op bij de lijmaanzet, omdat je met het borsteltje een kleine kans hebt dat je de aanhechting beschadigt. We raden aan deze stap over te slaan als je wimpers niet door de war zitten.
  7. Wacht tot je wimpers goed droog zijn voordat je het wimperserum van RevitaLash aanbrengt om je natuurlijke wimpers extra verzorging te geven. Als je ’s ochtends je wimpers reinigt, wacht dat even tot je wimpers droog zijn voordat je make-up aanbrengt.

Tip: Je kunt mascara gebruiken in combinatie met je wimperextensions. Houd er rekening mee dat de mascara en/of primer op waterbasis moet zijn, anders kan de lijm van de extensions weer loslaten. De Volumizing Mascara en Volumizing Primer van RevitaLash zijn beiden op waterbasis. Fijn aan deze producten is dat je ze in combinatie met wimperextensions kunt gebruiken, maar dat ze ook waterresistent zijn. Ze kunnen dus tegen een paar spetters, maar zijn aan het einde van de dag eenvoudig te verwijderen.

 

Wimpers in optimale conditie houden met wimperextensions

Wimperextensions zien er ontzettend mooi uit, maar zijn ook een aanslag op je natuurlijke wimpers (lees ook ons artikel over nadelen van wimperextensions). Door de zwaarte van de extensions worden je haartjes belast. Het is daarom belangrijk om je natuurlijke wimperharen zo goed mogelijk te blijven verzorgen, zodat ze goed de extensions kunnen blijven dragen. Verzorg je wimpers daarom dagelijks met een wimperserum. Het wimperserum van RevitaLash is ontwikkeld door een oogarts verzorgt de wimperhaartjes met een speciaal ontwikkeld BioPeptin Complex dat zich richt op de glans, flexibiliteit en gezondheid van je wimpers. Eenmaal daags een dun lijntje op de bovenste wimperrand is al voldoende om resultaat te zien. En wie weet: misschien heb je die extensions straks niet eens meer nodig!


Beoordeel


Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed


Ook interessant

Wimperextensions en wimperserum

Mascara aanbrengen – 10 onmisbare tips

Wimperextensions verwijderen, een nachtmerrie of simpel trucje?

Mascara aanbrengen zonder knoeien, het kan. Echt.

Wimperextensions laten snel los