Wimperextensions laten snel los

Laten je wimperextensions snel los? Dit kan nogal een verrassing zijn als je pasgeleden een setje hebt laten zetten bij een salon. Hoe kan dit komen? En natuurlijk nog belangrijker, hoe kun je dit het beste voorkomen?

 

De wimpergroeicyclus

Als je wimperextensions hebt laten zetten, krijg je van de specialist altijd te horen dat het een tijdelijke behandeling is. Je wimpers groeien in een bepaalde groeicyclus. Eerst groeit de wimperhaar, dan blijft de haar een tijdje in een rustfase, waarna het uitvalt. Vervolgens komt er weer een nieuwe haar te groeien. Dit proces kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Als je extensions hebt laten zetten, gaat deze wimpergroei nog gewoon door. Na 6 tot 8 weken zijn al je wimpers met extensions dus uitgevallen en groeien daar weer nieuwe haartjes voor in de plaats. Als je je wimpers dus voor een langere periode lang wilt houden, moet je voor die tijd weer terug voor een refill. Je schoonheidsspecialiste vult dan de ‘hapjes’ in je wimpers op door je nieuwe wimperhaartjes weer te voorzien van wimperextensions.

 

Wimperextensions laten snel los

De wimpergroeicyclus heeft dus een verloop van 6 tot 8 weken per wimper. Na die periode vallen de wimpers met extensions dus gewoon uit. Maar wat als je na een week of een maand al bijna al je extensions kwijt bent? Wat doe je dan? Ligt het aan de salon of heb je zelf misschien iets gedaan waardoor je extensions sneller uitvallen?

Tip: Als je extensions gezet worden, raden salons altijd aan om 24 uur te wachten voordat je gaat douchen. Douche vlak voordat je naar de salon gaat en probeer die tijd echt vol te maken. De lijm kan zo goed uitharden.

 

Oorzaken van uitvallende wimperextensions

Wat is (of zijn) de oorzaak van wimperextensions die vroegtijdig uitvallen? We zetten een aantal bekende en veelvoorkomende oorzaken op een rij.

 

1.     Trosjes wimpers of one-by-one techniek?

Heb je trosjes wimpers laten zetten of echt de one-by-one techniek? Als je specialiste een trosje wimpers heeft geplaatst, dan zijn dat vaak drie wimpers bij elkaar. De stam van dat trosje wordt dan aan je natuurlijke wimpers verbonden. Een voordeel is dat je veel sneller klaar bent. Een nadeel is dat je extensions veel sneller uitvallen. Op sommige cursussen wordt aangegeven dat je met trosjes ongeveer twee tot vier weken kunt doen, daarna moet je terug voor een refill.

 

2.     Verkeerde make-up remover

Heb je een make-up remover met olie gebruikt? Niet doen! De olie kan de lijm van de wimperextensions losweken, waardoor je binnen een mum van tijd ineens zonder extensions komt te zitten. Kies een make-up remover op waterbasis als je wimperextensions hebt.

 

3.     Verkeerde make-up

Wat voor de make-up remover geldt, gaat natuurlijk ook op voor de make-up die je gebruikt. Mascara, primer, eyeliner, oogschaduw: zijn die op oliebasis? Dan kunnen die producten je wimperextensions ook beschadigen of losweken. Kies voor zowel een make-up remover als make-up op waterbasis.

 

4.     Veel wrijven

Wrijf je veel in ogen? Wimperextensions kunnen daar erg slecht tegen. Dit is ook zo als je met make-up of remover werkt. Eigenlijk is het beste om zo min mogelijk make-up aan te brengen als je extensions draagt, ze worden dan zo min mogelijk belast.

 

5.     Heb je een vette huid?

Heb je een vettige tot zeer vette huid? Dan kan dit de oorzaak zijn dat extensions zo snel loslaten. Het vet dat je huid produceert en de natuurlijke oliën van je huid kunnen je extensions dan bij de basis al losweken. Als je met een gereinigd gezicht bij de salon komt, kan je schoonheidsspecialiste dit niet altijd direct zien. Als je weet dat je een zeer vette huid hebt, geef dit dan altijd even aan. Wellicht dat je schoonheidsspecialiste je dan toch een ander advies geeft.

 

6.     Buikslaper

Slaap je graag op je buik? Als je wimperextensions hebt, kunnen die daar niet zo goed tegen. Je schuurt iedere keer met je gezicht over je kussen, waardoor je extensions sneller los kunnen raken.

 

7.     Sauna en zwembad

De hitte en het vocht van de sauna kunnen extensions sneller los laten. Daarnaast is het chloor in het zwembad ook alles behalve goed voor de lijm van je wimperextensions. Wil je graag een set laten zetten, bedenk dan of het geschikt is voor jou. Als je een fanatieke watersporter bent, kun je misschien beter voor een wimperlift of wimperpermanent kiezen.

 

8.     Heet douchen

Als je wimperextensions hebt, moet je ook voorzichtig zijn onder de douche. Als je graag een hete douche neemt, kan die hitte de lijm ook losweken. Houd je hoofd uit de kraan en reinig je gezicht apart. Blijf daarnaast zoveel mogelijk van je extensions af.

 

Wimperextensions laten los door onprofessionele behandeling

Helaas komt het in de beautywereld soms voor dat mensen een beautysalon openen zonder enige professionele opleiding, alleen met een snelle thuiscursus. Of op basis van het advies van kennissen. En daar krijgen nietsvermoedende klanten dan last mee, want wimperextensions zet je niet ‘even’. Als je wimperextensions uitvallen en je hebt je aan bovenstaande adviezen gehouden, dan kan het zijn dat de salon waar je geweest bent niet zo professioneel is als ze doen voorkomen. Waar kun je dit aan zien?

 

1.     Prijsverschil

Er zijn grote prijsverschillen tussen de salons die wimperextensions aanbieden. Bedragen lopen uiteen van 40 euro tot 150 euro. Het bedrag van 40 euro klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar let goed op de kwaliteit van de salon. Voor dit bedrag heb je een grote kans dat je per ongeluk bij een prutser terecht komt. Ga niet direct voor het goedkoopste, maar kijk ook naar onderstaande punten voor je een keuze maakt. Richting de 60 tot 80 euro voor een one-by-one techniek door een professional is veel aannemelijker.

 

2.     Professionele opleiding

Heeft de wimperspecialist die je extensions gaat zetten daar ook een opleiding voor gehad? Waar kun je dat zien? Alle visagisten en schoonheidsspecialisten die een cursus wimperextensions zetten hebben voltooid, krijgen daar een certificaat van. Voor het zetten van wimperextensions moet echt een erkende cursus gevolgd worden.

 

3.     Tijdsduur

Hoe snel ben je klaar met de behandeling? Een salon die beweert binnen 40 minuten klaar te zijn, kan lang niet alle wimpers van een extension voorzien. Voor je eerste keer wimperextensions zit je zeker 1.5 tot 2 uur in de stoel. Je schoonheidsspecialiste kan dan al je wimpers voorzien van een extension en je hoeft dan na zes weken ongeveer terug te komen. Als een salon veel sneller klaar is, moet je dus waarschijnlijk ook veel sneller terug voor een refill. Waardoor je dus uiteindelijk veel meer geld kwijt bent.

 

4.     Verkeerde extensions zetten

Het kan zijn dat de extensions die je graag wil, niet goed bij je natuurlijke wimpers passen. Wat we hiermee bedoelen is dat mensen met zeer dunne wimpers, niet voor te dikke extensions moeten kiezen. De natuurlijke wimpers kunnen dat gewicht simpelweg niet dragen, waardoor je wimpers vroegtijdig af kunnen breken. Een wimperspecialist of schoonheidsspecialist heeft al veel wimpers voorbij zien komen en kan dus een goede inschatting maken voor de geschikte dikte en lengte wimperextensions voor jou.

 

5.     Trosjes wimperextensions

Je hebt bij het zetten van extensions vaak de keuze tussen trosjes wimperextensions of losse wimperextensions. Zoals eerder aangegeven laten de trosjes veel eerder los. Ook zijn de trosjes erg zwaar voor je wimpers. Wimpers kunnen (bij een verkeerde keuze in dikte) veel sneller uitvallen dan normaal. Wil je graag deze trosjes laten zetten, overleg dan met je wimperspecialiste welke dikte wimpers je natuurlijke wimpers het beste kunnen dragen.

 

6.     Slecht advies voor de verzorging

Een goede salon zet niet alleen de wimperextensions, maar geeft ook aan hoe je wimperextensions het beste kunt verzorgen. Zo kun je een wimperserum gebruiken om je natuurlijke wimpers te ondersteunen, zodat ze het gewicht van de extensions veel beter kunnen dragen. Daarnaast geven ze advies over de reiniging, welke make-up je wel en niet kunt gebruiken en welke activiteiten je beter kunt laten (zoals de sauna). Geeft een salon geen advies, dan kun je voor de volgende keer misschien beter iemand anders opzoeken.


Aanraders uit de shop