Close

Krijg die wenkbrauwen perfect in vorm met wenkbrauwgel

Krijg die wenkbrauwen perfect in vorm met wenkbrauwgel

Wenkbrauwgel aanbrengen kan een mooie toevoeging zijn om je wenkbrauwen net even iets meer volume en kleur te geven. Toch blijven mensen vaak nog met vragen zitten: hoe kun je dit product het beste gebruiken? Is het erg als de gel op je huid komt? Wat doe je als je bent uitgeschoten? Hierbij de antwoorden op de veelgestelde vragen over het aanbrengen van wenkbrauwgel en de vier grote tips!

 

1. Wenkbrauwgel kleur kiezen

Voordat je met de wenkbrauwgel aan de slag gaat, is het belangrijk om naar de kleur van het product te kijken. In veel gevallen hebben cosmeticamerken meerdere wenkbrauwgels in hun assortiment, dus controleer even of de kleur goed bij de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen past. Of kies je liever voor een transparante wenkbrauwgel om je wenkbrauwen alleen in model te brengen?

Tip: Bij het verven van je wenkbrauwen wordt altijd aangeraden om een kleur te kiezen die het dichtst bij de kleur van je hoofdhaar komt. Als je een kleur wenkbrauwgel kiest, is dit niet het geval. Kies echt een kleur die zoveel mogelijk overeen komt met de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen, zo krijg je een natuurlijk resultaat.

 

2. Wenkbrauwgel aanbrengen: de voorbereiding

Is er voorbereiding nodig bij het aanbrengen van wenkbrauwgel? Jazeker! En deze tip kan net het verschil maken tussen natuurlijke wenkbrauwen en neppers. De truc zit hem in het borstelen van je wenkbrauwharen. Borstel de haartjes voordat je met de gel aan de slag gaat in een opwaartse beweging met de groeirichting van de haren mee. De haren worden zo goed van elkaar gescheiden en dit maakt het aanbrengen en verdelen van de gel makkelijker.

Tip: Kies een wenkbrauwgel die zowel een gel heeft als een los borsteltje aan de andere kant van de tube, dan heb je het borsteltje altijd bij de hand.

 

3. Wenkbrauwgel aanbrengen bij de binnen- of buitenkant van de wenkbrauwen?

Als je haren netjes geborsteld zijn, ga je met de gel aan de slag en begin je bij de binnenkant van je wenkbrauwen. Borstel met kleine bewegingen de gel door je wenkbrauwhaartjes. Houd er rekening mee dat je niet één strakke lijn neerzet, maar het idee van extra haartjes wilt creëren. Borstel de gel met de groeirichting van de wenkbrauwhaartjes mee. Doordat je ze van tevoren al gekamd hebt worden alle haartjes gelijkwaardig gekleurd en kun je snel je wenkbrauwen vorm geven.

Tip: Trek niet in één keer een lijn van de binnenkant naar de buitenkant van je wenkbrauwen. Dit zorgt voor een cartoonlook in plaats van een natuurlijke boost in volume. Blijf korte, kleine bewegingen met de haargroeirichting mee maken.

 

4. De finishing touch

Bekijk waar je misschien kleine hapjes in je wenkbrauwen hebt en tip daar nog wat gel aan. Borstel daarna nog een keer met het droge borsteltje (dus niet het borsteltje waar de gel op zit) door je wenkbrauwen om te zien of de wenkbrauwen goed gekleurd zijn en ze de vorm hebben die je voor ogen had. Heb je van jezelf uitgedunde plekken in je wenkbrauwen? Dan kan een wenkbrauwserum dat de gezondheid van de haartjes verbetert een fijne aanvulling zijn. 

 

Wenkbrauwgel gemorst?

Als je bent uitgeschoten met de wenkbrauwgel, is dat in veel gevallen niet erg. Probeer eerst zo snel mogelijk met een wattenschijfje het product van je huid te verwijderen. Eigenlijk krijg je het product er dan altijd wel af. 

 

De wenkbrauwgel zit op mijn huid tussen de wenkbrauwhaartjes

Is het erg als de wenkbrauwgel tussen de wenkbrauwhaartjes op de huid terecht komt? Nee hoor, dit maakt, ongeacht welke wenkbrauwgel je gebruikt, niet uit. Het geeft de huid onder je wenkbrauwhaartjes alleen iets meer kleur. Zolang je niet buiten je wenkbrauwen zit, valt het niet op. 

Met deze tips zijn mooie wenkbrauwen een koud kunstje!


Beoordeel


Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed